banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 07:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2730 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 137  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Pada prvi snijeg
PostPoslato: 06 Feb 2012, 19:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Шајин je napisao:
Само да јавим на да је на Брду почела школа скијања. Ено већ имају чини ми се два инструктора и једно 5-6 клинаца на скијама(сви имају флуоресцентне прслуке).

Свака част људима из мјесне заједнице што су покренули ово!

Pocni pisati roman o desavanjima na tom brdu napisi pricu i onako cijele dane pratis desavanja na njemu xD mozda se tvoj rad nadje u obaveznoj lektiri za osnovce :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 19:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
apokalipto je napisao:
Шајин je napisao:
Само да јавим на да је на Брду почела школа скијања. Ено већ имају чини ми се два инструктора и једно 5-6 клинаца на скијама(сви имају флуоресцентне прслуке).

Свака част људима из мјесне заједнице што су покренули ово!

Pocni pisati roman o desavanjima na tom brdu napisi pricu i onako cijele dane pratis desavanja na njemu xD mozda se tvoj rad nadje u obaveznoj lektiri za osnovce :lol:
добра идеја! у потпуности се слажем!
ево послушао сам твој савјет и већ је објављено на порталу шта се дешавало у недјељу :D

Nije snijeg svakome problem, neki uživaju u njemu:
http://www.etrafika.net/index.php/vijes ... njemu.html

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 21:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Saja :thumbright:

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 01:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ево управо дођох кући. ко није пробао поноћно спуштање низ Брдо не зна шта је пропустио :)

остао бих и дуже да сам био боље обучен и да ме није напала алергија :D значи прејако 8)

сутра опет идемо

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 08:05 
znaci nasao si sanke. ako ti trebaju, slobodno se javi.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 11:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Izgleda da smo jedini bez snijega (iako je kod nas prvi pao). Takve sreće nisu i ostali dijelovi Hercegovine.

Citiraj:
U snježnom nevremenu noćas je na području opštine Berkovići srušena jedna kuća i više pomoćnih objekata, ali povrijeđenih nije bilo, potvrdio je Srni načelnik ove opštine Ranko Lučić.
...
Bez struje su pojedina područja ove opštine, a ukoliko snijeg nastavi da pada istim intenzitetom očekuje se da će ova opština ostati i bez telefonskih veza.

Zamjenik načelnika opštine Gacko Radojica Antunović potvrdio je Srni da su, zbog velikih snježnih nanosa, neprohodni putevi prema selima u ovoj opštini.
“Gradske ulice se slabije čiste, jer su mašine upućene na ispomoć u raščišćavanju snježnih lavina na putnom pravcu Čemerno – Tjentište, gdje je ostalo blokirano i nekoliko vozila”, dodao je Antunović.
Velike snježne padavine, grmljavina i jak vjetar prouzrokovali su i kvarove na dalekovodima, pa je većina sela u ovoj opštini ostala bez struje i signala za telefon.

Slika

NEVESINJE - Na području Nevesinja snijeg je visine preko dva metra, a snježni nanosi su i do pet metara, javljaju mediji iz Republike Srpske.

Slika

Tako je Udruženje poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske zamolilo sve nadležne službe da pomognu Planinskom dobru u Nevesinju, gdje su zametena snijegom četiri radnika i 1.000 goveda, od čega 800 muznih krava.

Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 13:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

lollipop je napisao:
znaci nasao si sanke. ako ti trebaju, slobodno se javi.
нисам нашао санке, него најлон :) али иде ко лудо! :D

А што се тиче овог невремена, гледам доста људи у Бањалуци се раскукало, што ми никако не иде у главу. Па ово је никакав снијег! у БЛ је знало бити по пола метра, па ником ништа. А и тих пола метра је смијешно у односу на оно шта се дешава у источном дијелу Републике Српске. Синоћ сам гледао Пресинг била укључења из општина које су највише погођене овим невременом. Што је најгоре људи једва успјели пробити путеве и преко ноћи била мећава и као да ништа нису радили.
Иначе на радију Републике Српске већ два дана траје отворени програм, постоји бесплатан број који свако може зовнути и пожалити се на своје проблеме, уколико су негдје затрпани или нешто слично. Било преко 1000 позива за ова два дана

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 13:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Juče su spomenuli da su se u nekom kraju formirali smetovi od 8 metara.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

јбт. сконтај ти смет од 8 метара. не можеш се пробити кроз то све и да хоћеш. и са најбољом механизацијом треба ти доста времена...

баш сам синоћ причао са другом, и када престане падати овај снијег биће ту великог белаја када се крене отапати. има да буде поплава на све стране

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 13:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Japancima ni to nije problem :D

Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 15:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Kerum me dobro nasmijao, kaže kako se sa snijegom bore u Bosni, Srbiji i Sibiru, a malo napadao u Splitu i narod se žali.Međutim na TV onaj led od par centimtara nije za smijeh.

15 mašina je otišlo iz BL za istočni dio, mislim jebote kakva je to strategija da državna preduzeća koja rade na održavanju puteva nemaju mehanizaciju, ali mi nismo Japan i nadležni ministar komunjara neće izvršiti časno samoubistvo zbog toga.

Citiraj:
Porodica Omerović i komšije: Grijali smo igrače Hemofarma rakijom, mesom i uštipcima

.

N.N. - 06.02.2012 21:25

Punih 35 časova igrači, stručni štab i članovi uprave Košarkaškog kluba Hemofarm preživljavali su dramu u smetovima sela Drežnice, na 20 kilometara od Mostara, sjedeći u zavejanom autobusu, u kojem je, na sreću, bilo grijanja.

Mehanizacija i spasilačke ekipe su se sporo probijale, Vrščanima je posljednjih 12 sati ponestalo hrane i vode, ali su zahvaljujući dobrim ljudima, mještanima, uspjeli da se okrepe i da se rano u nedjelju domognu hotela “Ero”.

Dok su specijalne jedinice Federalne uprave policije i Gorska služba spasavanja Jablanica čistile put, na kojem je visina snijega bila tri metra, bračni par Omerović, Mirsada i Enver i njihov sin Adin, uspjeli su da dođu do autobusa i pruže pomoć u hrani i piću. O njima Vrščani dan poslije govore najljepše, pamtiće ih po dobrom, kako kažu, do kraja života.

- Ma, važno je samo da smo pomogli ljudima u nevolji. Mi smo srećni što smo uspjeli da im olakšamo muke, najbitnije je da su se svi zdravi domogli hotela u Mostaru. U ovakvim situacijama se ne gledaju ni vjera ni nacija - kažu za “Blic” Mirsada i Enver Omerović, vlasnici ribnjaka na rijeci Neretvi.

Porodica Omerović ističe da voli sport i da prati košarku.
- Znao sam odmah da su to igrači Hemofarma, Aleksej Nešović, plejmejker Vrščana, igra za reprezentaciju BiH. Da je lijepo vrijeme, došao bih ja danas da ih gledam u Širokom Brijegu. Ostali smo u kontaktu, pozvali su nas i bićemo njihovi gosti na proljeće u Vršcu - dodao je Enver.

U petak oko 14 sati autobus sa igračima Hemofarma je ostao zaglavljen, a već tada je Enver sa sinom Adinom uspio da se probije do njih. Znao je da su unutra igrači Hemofarma, ali i putnici ostalih autobusa kojima je nedostajalo goriva, kao i punici putničkih automobila.

- Bila je velika magla, jak vjetar, krenuli smo kroz smetove visoke tri metra, dobili smo i informaciju da je beba od godinu dana iz Banjaluke u autobusu. Uvjeravali su nas Vrščani da će sve brzo proći, da se ne mučimo, ali kada sam vidio da nema spasilačkih ekipa ni blizu, organizovao sam porodicu i uključio komšije. Bitno je da se ljudima pomoglo, bili su i pomalo ljuti na spasioce, koji su obećavali “da su tu blizu”, međutim nije bilo tako, dugo im je trebalo da priteknu u pomoć. Govorili su “sad ćemo, sad ćemo”, ali došli su tek posle ko zna koliko časova - ističe Enver. ij

Mirsada je sa komšijama, Salemom i Zulejhom Musić, uspjela da hranom i napicima pritekne u pomoć.

- Iznijeli smo sve što smo imali u frižideru i zamrzivaču, meso, uštipke, razne sireve, kompot, čajeve, čak i domaću rakiju da se momci ugriju. Iako su sportisti, valjalo je da se okrijepe. Komšinica Zulejha je umijesila nekoliko kilograma hljeba - nastavlja gospođa Omerović.

Ona ističe da su kasnije Vrščani u grupama dolazili kod njih u kuću.

- Mi stanujemo na 200 metara daleko od glavnog puta, nije se vidjelo ništa, ali kada nešto želite u životu, onda ništa nije teško. Kasnije su ljudi po grupama u toku noći dolazili kod nas da se ugriju, da nešto pojedu. Divni su to momci i pored svega bili su raspoloženi, spremni na šalu, ali i zahvalni na svemu. Pored njih bila je i jedna žena iz Banjaluke sa djecom, te porodica iz Podgorice...

Enver dodaje da 35 godina ovakav sneg nije pao u tom delu BiH.

- Mostar i okolina su poznati kao najtopliji kraj u bivšoj SFRJ. Padne ovdje zimi jednom ili dva puta mali snijeg, ali on brzo i ode. Međutim, ovakvo vrijeme se ovdje ne pamti. Bilo mi je jako žao tih ljudi, ali i strah šta će biti s njima, postavljao sam sebi pitanje šta ako se mehanizacija ne probije do njih. Mi smo htjeli da ih sve primimo kod nas da prenoće. Drago mi je i srećni smo što su ipak uspjeli da stignu na odredište - završio je domaćin plemenite porodice Omerović Enver.

Citiraj:
Spasioci uspjeli doći do promrzle žene

.

Srna - 06.02.2012 12:27

MILIĆI - Interventna ekipa spasilaca uspjela je sinoć da se probije do zaseoka Kipići, u opštini Milići, i evakuiše šezdesetogodišnju Stojanku Kipić, koja je zadobila ozbiljne promrzline, rekao je Srni šef Civilne zaštite u Milićima Branislav Novaković.

"Ova žena je živjela sama u izolovanoj kući, a inače je bolesna i socijalno ugrožena", rekao je Novaković i dodao da su Kipićevu zbog visokog snijega i neprohodnog terena morali da prenesu na nosilima nekoliko stotina metara do vozila hitne pomoći.

Ljekar u Domu zdravlja u Milićima Divna Ćirić konstatovala je Kipšićevoj ozbiljne promrzline - smrzotinu lijevog stopala koja se širi ka potkoljenici sa otvorenom ranom i smrzotinu ruke koja nije u podmakloj fazi. Ona je dodala da je stanje Kipućeve stabilno, ali da ne može reći kako će se dalje njeno stanje odvijati.

Ekipa sastavljena od pripadnika Civilne zaštite, Policijske stanice Milići i Vatrogasne jedinice, spasila je Stojanku Kipić, koristeći mehanizaciju Komunalnog preduzeća, te terenska vozila milićkog Doma zdravlja, Vatrogasne jedinice i "Elektrodistribucije".

U Milićima je jutros zasjedao i štab za koordinaciju aktivnosti na raščišćavanju lokalnih dionica i pomoć ugroženim područjima. Načelnik Milića Živojin Jurošević kazao je da je u akciju čišćenja puteva uključena i mehanizacija Kompanije "Boksit" i još nekih preduzeća.

Citiraj:
Helikopterom evakuisana trudnica iz zavejanog sela

.

Srna - 07.02.2012 14:05

FOČA - Helikopterska služba Republike Srpske prevezla je u Foču trudnicu Mirjanu Fundup iz sela Zavait koja je, zbog snježnog nevremena, već dvije noći čekala na prevoz do fočanske bolnice.

Mirjana Fundup, koja je u devetom mjesecu trudnoće, do Zavaita je došla tako što je kroz snijeg prepješačila iz sela Grdijevići, jednog od najudaljenijih u ovoj opštini.

"Osjećam se dobro. Bilo je malo teško dok sam iz mog zaseoka Grdijevići, uz pomoć prijatelja, prebačena do Zavaita. Visok je snijeg gore, ali sam uspjela s njima doći do kumova. Nemam nikakvih problema", rekla je Fundupova.

Njen muž Siniša kaže da su brojna sela i zaseoci u ovoj mjesnoj zajednici odsječeni, jer su putevi potpuno zatrpani snijegom.

"Srećni smo da je sve uspješno proteklo i da nema nikakvih problema. Nije bilo straha, ni panike i Bogu hvala sve se dobro završilo. Čekamo prvo dijete", kaže Siniša.

Helikopterima su danas prebačeni hrana i lijekovi do najudaljenijih sela u kojima žive stari, iznemogli i bolesni.

"Vreće sa hranom i lijekovima sa imenima piloti će izbacivati iznad sela. Ovo smo pripremili u saradnji sa Centrom za socijalni rad, jer se uglavnom radi o socijalno ugroženim licima", rekla je sekretar fočanskog Crvenog krsta Snežana Kovač.

Čedo Zelović, načelnik Opštinskog štaba Civilne zaštite Foča, kaže da je većina sela u ovoj opštini pod snijegom.

"Očekujemo mehanizaciju iz pravca Istočnog Sarajeva koja je sinoć stigla iz Banjaluke. Prioritet nam je da budu pročišćeni regionalni i magistralni putevi prema Trebinju, Sarajevu i Nikšiću. Putni pravac prema Nikšiću je očišćen do Šćepan Polja sa naše strane, ali ostatak puta koji je u Crnoj Gori i dalje je neprohodan za saobraćaj", rekao je Zelović.

Citiraj:
Nevesinje: Ugroženo 400 najkvalitetnijih muznih krava

.

Agencije - 07.02.2012 14:12

TREBINjE - Na farmi ''Kovačica'' Planinskog dobra u Nevesinju uginuće 400 najkvalitetnijih muznih krava ukoliko u toku dana ne bude dopremljena hrana, a već je uginulo osam grla krupne stoke, rekao je Srni direktor Planinskog dobra Milorad Pikula.

Pikula je apelovao na Vladu Srpske i sve nadležne institucije da pomognu danas da bi se do ponoći raščistio put prema centralnom magacinu koji se nalazi u mjestu Sotilja, oko 18 kilometara udaljenom od farme.

"Ne znam šta više da radim. Bespomoćan sam! U bezizlaznoj situaciji smo!", rekao je Pikula.

Prema njegovim riječima, na farmi od noćas nema ni struje niti vode, što dodatno otežava situaciju.

"Mašina `Termolektrane Gacko` noćas je pokušala da se probije do magacina, ali se odustalo od čišćenja zbog jakog nevremena i mećave", rekao je Pikula i dodao da je ponovo jutros nastavljen proboj puta, ali je zbog kvara na mašini obustavljena ova akcija do saniranja kvara.

Pikula je dodao da je situacija na preostale dvije farme podnošljiva. Na farmi u Sotilji, na kojoj ima 360 muznih krava, za sada ima dovoljno hrane, dok na farmi Pomakovci, gdje je 250 junica i 400 ovaca, hrane ima za dva do tri dana.

Do sada je, kaže, Pikula prosuto oko 40 000 litara pomuženog mlijeka.

"Ljudi koji rade na farmama su na izmaku snage, odlaze pješke, smjenjuju se, a snježni nanosi dostiži visinu i po nekoliko metara", istakao je Pikula.

On je podsjetio i da su tri šlepera sa hranom za potrebe farme Planinskog dobra ostala zarobljena u snježnim nanosima prema Nevesinju.

Citiraj:
Mlada Beograđanka poginula od ledenice

.

B92, Beta - 07.02.2012 13:28

BEOGRAD - Jedna Beograđanka poginula je danas kada je na nju s krova pao led u Paunovoj ulici na Banjici, potvrđeno iz Biroa za saradnju s medijima MUP-a Srbije.

Portparolka Hitne pomoći dr Nada Macura rekla je za B92 da je ekipa Hitne pomoći poziv primila u 10.08 i da je na licu mesta konstatovala smrt ženske osobe starosti oko 30 godina.

"Od pozivaoca smo dobili informaciju da se žena nalazi na snegu u 10.08 sati, u Paunovoj 59. Naša lekarska ekpa je otišla na lice mesta i mogla je da konstatuje smrt žene oko 30 godina. Koje su okolnosti dovele do smrti žene na javnom mestu, potvrdiće istažni postupak. Naš lekarski tim je konstatovao smrt i mi se ne udaljavamo od te izjave“, kazala je ona.

Agenciji Beta je iz Biroa za saradnju s medijima MUP-a Srbije rečeno da je ta žena stradala kada je na nju s krova pala velika količina snega i leda.

Žena je poginula na licu mesta nešto pre deset časova, a uviđaj policije je u toku, rečeno je agenciji Beta.

------------------------------------------------

Šajo izašao ti snimak sa YT u online Nezavisnim!!! :)

http://www.nezavisne.com/novosti/gradov ... 27129.html

------------------------------------------------------------------------------

Citiraj:
Vojnici čekaju poziv za čišćenje snijega

.

Davud Muminovć - 06.02.2012 19:29

SARAJEVO - Oružane snage BiH nedovoljno su iskorištene na otklanjanju posljedica snježnog nevremena u našoj zemlji zbog loše koordinacije između civilnih i vojnih organa vlasti u BiH.

Potvrdio je ovo Miladin Milojčić, komandant Združenog štaba OS BiH, koji je kazao da su jedinice OS BiH spremne da pruže pomoć, ali da ona od njih nije tražena.

"Vojska može pomoći i mi to radimo. Međutim, treba da se zna kako funkcioniše lanac komandovanja. Entitetske civilne zaštite treba da pošalju zahtjev Ministarstvu sigurnosti. Ovo ministarstvo upućuje zahtjev Ministarstvu odbrane, koje nama daje naredbu i mi šaljemo ljude. Sve zahtjeve smo odobrili ali velikih zahtjeva nema", kazao je Milojčić.

Prema podacima iz Ministarstva odbrane BiH, jučer je u Sarajevu i Istočnom Sarajevu na ručnom uklanjanju snijega bilo angažovano 140 vojnika. Njih 60 čistilo je zgradu parlamenta BiH, 30 vojnika pomagalo je u čiščenju tramvajskih šina, dok je 50 vojnika uklanjalo snijeg iz bolnice Kasindo u Istočnom Sarajevu. U nedjelju je bilo angažovano 90 vojnika na čišćenju puta od Butila prema Sarajevu.

Ilustracije radi, na čišćenju snijega u Sarajevu angažovano je više vojnika EUFOR-a nego OS BiH. Vojnici EUFOR-a su samoinicijativno u subotu čistili krug bolnice Koševo, a u nedjelju i ponedjeljak više od 200 vojnika EUFOR-a čistilo je tramvajsku prugu.

"Ne mogu ja, po zakonu, samoinicijativno poslati vojnike da pomažu na ulicu. Onda bi rekli da je to miješanje vojske u civilni posao. Mislim da je malo zakazala koordinacija jer mi raspolažemo resursuima. Naše snage su spremne za upotrebu i mi nikome nećemo uskratiti pomoć", kazao je Milojčić.

Alija Tihić, direktor Federalne uprave Civilne zaštite, tvrdi da se vojska angažuje samo u slučajevima kada se svi drugi resursi iscrpe.

"Ne želim da od ovog čišćenja snijega pravim cirkus. Nema logike da vojska čisti nekome ulaz do njegovog haustora, a da su ljudi unutra u svojim toplim kućama. Neće vojnici lopatati po gradu, a oni čije su firme ugrožene ili kuće okovane da sjede i ne rade ništa. Ljudi treba sami više da se angažuju", kazao je Tihić, istakavši da su OS BiH pomogle posebno kod helikopterskih letova i angažovanjem radnih mašina.

Pomoć

Najveću pomoć OS BiH su pružile upotrebom helikoptera, posebno za evakuaciju bolesnika iz nedostupnih područja.

Prema informacijam iz Ministarstva odbrane BiH, šest bolesnika je u protekla dva dana evakuisano do najbližih bolnica. Helikopteri OS BiH dostavljali su hranu i medicinske potrepštine u selu Fazlagića Kula i Đubrani.

Inžinjerijske mašine pomagale su civilnim vlastima u čišćenju puta u Palama, kao i puta Jablanica - Konjic.

U nedjelju je helikopter OS BiH sletio u Medevac, kod Han Pijeska, da evakuiše jednog bolesnika, ali je po ovog bolesnika ranije došao helikopter Vlade RS.

:-?

Poslednji put menjao filozof sa vrbasa dana 07 Feb 2012, 15:33, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 15:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
http://www.nezavisne.com/novosti/gradov ... 27129.html

sajinov klip

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 15:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Šaja Production :D

Tuži ih za autorska prava :)

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 15:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ima i dobrih završetaka. :D

Citiraj:
NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U ZAVEJANOM SELU LAKAT

Porodio ženu uz savete telefonom

Maja Milićević iz nevesinjskog sela Lakat porodila se juče rano ujutro, u kući zavejanoj snegom, uz asistenciju svog supruga koji je stručne savete dobijao preko telefona!

Srećni otac Milivoje Milićević, kaže za Press RS da je presrećan što je postao otac lepe i zdrave devojčice, koja još ni ime nije dobila. Da li će joj vremenski uslovi u kojima je došla na svet odrediti ime, pa možda postane Snežana, nije mogao da kaže.
- I supruga i ja još smo pod utiskom svega što se dešavalo protekle noći. Čovek nekad ne zna šta je sve u stanju da učini dok ga određene životne okolnosti na to ne nateraju. Hvala bogu, sve je proteklo u najboljem redu, a najveću zahvalnost dugujemo doktoru Ranku Kokotoviću i našim komšijama - priča uzbuđeno.
Celu noć na vezi

Prve trudove Maja je osetila preksinoć, ali pošto je Lakat blokiran smetovima višim od metra, a temperatura se ne podiže iznad minus 15, nije bilo šanse da bude bezbedno prevezena do nevesinjske bolnice udaljene 20 kilometara. Njenom suprugu i komšijama koje su mu se našle pri ruci nije preostalo ništa drugo nego da se snalaze kako znaju i umeju.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 16:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:)

Da je Bog čuva. Jedna od ljepših zimskih priča.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 16:04 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Talija je napisao:
Ima i dobrih završetaka. :D

Citiraj:
NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U ZAVEJANOM SELU LAKAT

Porodio ženu uz savete telefonom

Maja Milićević iz nevesinjskog sela Lakat porodila se juče rano ujutro, u kući zavejanoj snegom, uz asistenciju svog supruga koji je stručne savete dobijao preko telefona!

Srećni otac Milivoje Milićević, kaže za Press RS da je presrećan što je postao otac lepe i zdrave devojčice, koja još ni ime nije dobila. Da li će joj vremenski uslovi u kojima je došla na svet odrediti ime, pa možda postane Snežana, nije mogao da kaže.
- I supruga i ja još smo pod utiskom svega što se dešavalo protekle noći. Čovek nekad ne zna šta je sve u stanju da učini dok ga određene životne okolnosti na to ne nateraju. Hvala bogu, sve je proteklo u najboljem redu, a najveću zahvalnost dugujemo doktoru Ranku Kokotoviću i našim komšijama - priča uzbuđeno.
Celu noć na vezi

Prve trudove Maja je osetila preksinoć, ali pošto je Lakat blokiran smetovima višim od metra, a temperatura se ne podiže iznad minus 15, nije bilo šanse da bude bezbedno prevezena do nevesinjske bolnice udaljene 20 kilometara. Njenom suprugu i komšijama koje su mu se našle pri ruci nije preostalo ništa drugo nego da se snalaze kako znaju i umeju.

:salute: Postovanje za oboje. Eto sta sve jadno musko nemora,te pravi,te poradjaj, :D

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 16:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Danas sam se sankao po ulici - autom :-?

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 16:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

хаха, прво етрафика, сад и независне. шта је сљедеће? Вече са Иваном Ивановићем? :D :D :D

filozof sa vrbasa je napisao:
15 mašina je otišlo iz BL za istočni dio, mislim jebote kakva je to strategija da državna preduzeća koja rade na održavanju puteva nemaju mehanizaciju, ali mi nismo Japan i nadležni ministar komunjara neće izvršiti časno samoubistvo zbog toga.
морају им помоћи, јер неке општине веома ријетко имају оволики снијег, и онда би било апсурдно трошити паре(којих има јако мало) и куповати опрему за неки огромни снијег који ће можда нападати једне године.
Синоћ на Пресингу се спомињала и помоћ ове наше "војске". Јебем ти овакву државу, то је још само један показатељ у каквој ми квази држави живимо. Хеликоптерски сервис Републике Српске кренуо у акцију чим је било потребно и чим су добили наређење, а све формалности и документацију ријешавали у покрету,главно је било да се помогне људима.
А ови из војске нису хтјели да помогну него су чекали да им се упути формални захтјев за помоћ :angry4:
Република Српска има те двије газеле, то су мали хеликоптери у односу на пет МИ8 које има војска, плус огромна људска снага. Ионако сједе у касарнама и ништа не раде!!
Кад је том неком лику из министарства БиХ постављено питање зашто се војска није сама понудила да помогне, он рекао да они не могу ништа сами док не добију формални захтјев :roll:
тако ти је то, кад су неке ствари на нивоу ентитета, а војска на нивоу државе :roll:

nepokoreni je napisao:
Danas sam se sankao po ulici - autom :-?
богами и са добрим гумама је критично возити се неким улицама. тачно најбоље нигдје не ићи аутом, ако није потребно

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 16:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Dabogda ih nebilo kad su nesposobni i metiljavi :angry4: pa je8eni Rus koji ima temperaturu od -35 i dva metra snijega živi normalno, uzmu stari vojni otpisani kamion i navare grnt ili nakače rashodovani mlazni motor sa MIGa i očiste ulice i ceste. Koja mehanizacija koji bakarači :angry3: ionako vojska ima viška takvih lamina samo nek se preprave u grntove i eto, a nek se konzerviraju kao što se i radi sa vozilima u rezervi, i kad zatreba dekonzervacija se uradi za jedan dan i sve spremno! Al ne, nemamo love da kupujemo nove kamione za snijeg pa narode pletite krplje :banghead:

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 17:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Шајин je napisao:
морају им помоћи, јер неке општине веома ријетко имају оволики снијег, и онда би било апсурдно трошити паре(којих има јако мало) и куповати опрему за неки огромни снијег који ће можда нападати једне године.

Šajo naziv Nevesinje potiče od latinske riječi Nea Sinea, što znači snježna planina i Nevesinje svake godine bude zatrpano.

Kako nikome nije palo na pamet da se na tom području napavi neka mobilna baza, koja će snijeg dočekati spremno?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2730 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 137  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]