Meni je jesen čim septembar počne i mogu reći da su mi ovo najljepši jeseni dani u BL, uvijek je Sajam knjige bio kišovit i hladan, a zalasci sunca stvoreni za slikanje, mislim na slikanje sa kistom i bojama.
Citiraj:
Ljetne temperature ne posustaju
DARIO STANKOVIĆ - 02.10.2011 19:14
BANJALUKA - Prema prognozama meteorologa i u narednim danima u BiH će biti sunčano i toplo, a temperature će dosezati i do 30 stepeni Celzijusa, što pokazuje da, iako je jesen, ipak ljetno vrijeme ne posustaje.
Milica Đorđević, dežurni hidrometeorolog u HMZ RS, ističe da će i narednih dana vrijeme biti bez promjene.
"Jutra će biti hladna i većinom vedra, ponegdje u kotlinama i dolinama uz slabu maglu. Temperature od pet do 10 stepeni, na jugu do 17", objasnila je Đorđevićeva i dodala da će maksimalne temperature biti od 22 do 27, na jugu oko 29 stepeni. Kako navodi, očekuje nas još topliji četvrtak, a tek u petak slijedi promijena vremena.
"U prvom dijelu petka biće suvo i toplo, a tokom dana naoblačenje, koje donosi kišu i zahlađenje, stiže sa sjeverozapada. Do kraja dana i večeri kiša stiže i do istočnih krajeva zemlje", precizirala je Đorđevićeva.
Skala na termometru penjaće se do 28 stepeni, a u Hercegovini i do 30
U subotu će biti hladnije vrijeme za oko 15 stepeni s kišom.
Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog saveza, naredna tri dana će prevladavati uglavnom sunčano i stabilno vrijeme. Samo u nekim područjima biće malo do umjereno oblačno.
Skala na termometru penjaće se do 28 stepeni, a u Hercegovini i do 30. Nešto hladnije biće u jutarnjim satima.
Prema sezonskoj prognozi, oktobar će biti nešto topliji u odnosu na višegodišnji prosjek, dok se veća količina padavina očekuje krajem mjeseca.
Ljekari građanima preporučuje da tokom jeseni jedu što više voća i povrća da bi u organizam unijeli što više vitamina. Naglašavaju da je organizam tokom jeseni sklon i virozama, koje su karakteristične za ovo doba godine.