neizreverbiliziran je napisao:
Hristov je napisao:
Ali ako samo susret indukuje emocije a ne i sama pomisao na nju (znači ako si inače ravnodušan na nju), i ako te emocije prođu nakon dan-dva, onda nije problem, nema nikakve veze sa time da ti još nešto znači, samo se stare emocije odjednom probude i splasnu, ništa više, nije vrijedno razmišljanja o tome a kamo li raspitivanja o tome na forumu

i meni se dešava isto iako čak izbjegavam i da se na telefon "susretnem" sa njima, znači ne bih ni u ludilu bio opet s njima.
Bog te mazno, ja kontao da se samo meni dešava tako nešto.
Ali što je najgore ova bivša moja prva ljubav mi piše kako ne može biti sa drugima u vezi, a da ne misli na mene.

To je druga stvar ako ti i dalje nešto osjećaš za nju, ali nisam na to mislio. Ja pišem o tome da iako možeš biti potpuno ravnodušan prema bivšoj, ili čak da ti je odbojna do mjere da je izbjegavaš, ipak susret sa njom može izazvati sjetu. Ne znači to automatski da je kao još voliš i to, jednostavno susret sa njom čini da se "repriziraju" trenuci i emocije proživljeni sa njom, čisti automatizam. Meni moja prva ljubav probudi sjećanja kad je sretnem, iako ne bih ni po koju cijenu bio opet sa njom, čak sam (na kulturan način) odbio njen FB request. Dan poslije susreta sve po starom, mjesecima poslije mi ne pada na um.
Kod tebe je slučaj da ima još emocija, barem kod nje, pa nije čudo da ima sjete i čežnje.