zidarR je napisao:
Zar ovo nije za nekog ozbiljnijeg podforuma?
Ako bih ukratko - sitne majstorije sa svim vrstama vijaka/šrafova i čuda, bušilicama, brusilicama, te izloženost dijapazonu lakih mašina i alata.
Poduže:
Mislim da bi redoslijed glasio: izbaciti vjeronauku iz skola (ili nesto uzaludnije ako uopste postoji) ili drasticno modifikovati ono nebulozno tehnicko obrazovanje i napraviti hibrid tehnickog/domacinstva...
Onda oplesti redom, i za musku i zensku djecu, da nemamo betere opa pola:
Kako se kuva, priprema sirovih namirnica, termicka obrada, koristenje elektricnih uredjaja u kuhinji....
Svima valja jesti i guzicu namiriti svaki dan. U vezi sa kuhinjom - zamjena plinskih boca, provjera instalacija, odmrzavanje zamrzivaca, otpusivanje sifona...
Pa malo u toalet i obuku na ves masini i hemiji i alatima za odrzavanje wca cistim...
Neka njezna obuka za to čemu služe osigurači i kako se mijenjaju, instalacija i zamjena šaltera, lustera, plafonjerki, osnove koja žica s kojom, koja je no-no, žabice, ovo-ono, sitno i bezbjedno oko struje.
Bušilica, osnovno, da ne zove majstora da bi okačio malo teži predmet na zid.
Garažna školica, kako rade zglobne veze i osnove mehanike, osnovno održavanje lakih alata i mašina, baratanje osnovno brusilicama i mašinama za osnovne obrade drveta/iverice, laganijim motornim uredjajima i nekom tako sićom.
Realno, uz dobar program ovo se nauči za čas posla.
Jeste za ozbiljniji forum a ne samo pod forum, smatrao sam gdje god ovo da stavim nace se par likova koji pisu u prazno i bio sam u pravu.
Ako moze admin da pomjerni na neko ozbiljnije mjesto ako to ovde postoji jer se prica da je ovaj forum sprdacina teska zbog ovih par likova za 10000+ postova, znas odakle su im eto
Al eto nadao sam se da ce se javiti jedan pametan i eto te