Mrzim vas obadvojicu (i šakala i manitua,da ne bude zabune)...
U konkretnom sukobu stajem na stranu šakala jer potenciranje da si iz većeg grada je jedna vrsta kompleksa...ja,iz BL, se ni pred beograđaninom,sarajlijom,skopljancem nikad nisam osjećao inferiornim,niti ću...naprotiv!!!
derventa je uvijek bila fina čaršija....ni u jna,ni na utakmicama,koncertima....nije se primjecivala razlika izmedju njih i nas....za razliku od nekih gradova (možda čak i većih od dervente,ali neću da ih imenujem jer sam skontao da ima forumaša i otuda)...
da ne bude ko sinoć sa onim što niko živ osim alkyja nije skontao ono moje "tačno bi trebalo uvesti neki ispit prije nego se dozvoli ljudima da sjednu za volan",pokušaću na geografskim pojmovima objasniti ovo zašto cjenim šakala i derventu za razliku...od nekih
idemo od početka....kad se kaže hrvatska ili bosanac,većina bi ,bar ovih malograđana,kakvih imam i u familijima,poletila na hrvatsku,da se tamo obuče,ode u zagreb u muller,kfc...mietlleurop jbt!!!... i na prvu bi se reklo da je ta hrvatska malo "europeiriziranija" i sl od bosne...bosna je mujo i haso...bosna je klanje...seljačine...zagreb je za moju ženu (a i dosta forumaša,nešto uzvišeno!!!!)....
al vjerujte starom šlageru na riječ......u svakom,ali SVAKOM.društvu će zagrepčanin,ili čak varaždinac (špancir fest!!) biti inferioran u odnosu na mostarca,recimo!!
potpuno nebitno da li je u pitanju šega,zajebancija,svirka na plaži,jna zajebancije,barenje cura,za potuć se ,popit,zapjevat....recitovat prevera...sporazunjet se sa starncem...napravit posao vani...koji god segment odaberete,mostarac će bolje proći od purgera (govorim o vgećini,a ne generalizujem)...
ne znam koji mi q zagreb i mostar i varaždin padoše napamet,ali eto,otiđite jedan dan u Vrgorac (HR) u EU,pa se vratite sutra u susjedni Ljubuški (u zaostaloj BH).....
Za sebe ću zadržat gdje su ortodoksne seljačine,a gdje šmekeri
Uglavnom,brate Šako,volim i tebe i Derventu!!
A manitu me iznenadio što na geoghrafskim odrednicama traži neku komparativnu prednost.....
Ono što ostaje konstanta je da vas mrzim obojicu...razlog nije geografski,već emotivni...što ste moju omiljenu forumašicu obojica znali prije mene