Evo moj doprinos, mada nisam već duže vrijeme na terenu, pa može biti da su se stvari promijenile. NEkad sam pamtila i nazive, sad se uglavnom sjećam gdje se šta nalazi, ali možda nekom pomogne.
U Šipovu, restoran "'Ladna voda" - teletina ispod sača. Nisam obično ljubitelj teletine ispod sača, obično mi je presuva, ali njihova je sjajna. Bivši šef je tvrdio da je to najbolja teletina ispod sača u BiH.
U Ribniku, svratih jednom samo da vidim kakav je fly-fish kompleks. Naravno, ispalo je da svi radnici znaju moje roditelje, tetke, strine, ujake, "Ti si naša", tako da su spremili neku pastrmku da je pričala 100 jezika.

Libertas u Novoj Bili - pice su im legendarne, ostala tjestenina je takođe dobra, ali ako niste probali a dođete u priliku, obavezno probajte njihovu slatku pitu/baklavu sa višnjama.
Vlašićka kuća - Turbe - šta znam, ima ljudi koji su oduševljeni i onih koji hejtuju ovo mjesto. Probala sam one plate za doručak i pite i meni je bilo dobro.
U Prijedoru: MekMiško

. Na kružnom toku (onom u gradu) ima neka picerija koja je odlična. Najbolja oranž torta koju sam probala je bila u slastičarnoj u centru, odmah ispod Koledža, a ni pekara preko puta najvećeg čajniz šopa nije loša. (I našla sam super jeftinu prodavnicu socijalističkog izgleda, ali koja ima sjajne posteljine i pidžame, a prilično jeftine.

)
U Novom Gradu ima dobra pekara blizu granice, na nekom kao malom trgu.
U Srpcu nema ništa sem tog nekog njihovog famoznog bureka, ali meni i nije bio nešto.

(Liza će me ubiti.

)
U Doboju se uglavnom svraća u BMD. Bio je sjajan točeni sladoled u kafiću "Korzo" na glavnoj ulici. (I još par butika; jbt. najbolje šešire sam kupila u Doboju.

)
U Derventi smo svraćali u neku piceriju kod starog mosta, mislim da bi Del Capo??? Imali su i pice i kompletan doručak (jaja na oko sa prilozima). S tim da sam jela dobru pana cotu u bašti hotela.
U Tesliću mi je najbolja pica u jednom od banjskih hotela (hotel Srbija). Ima i neka picerija u centru, ali nije nešto-bude baš masna pica. Bolje je svratiti u onaj "tržni centar" gdje im je Azel France i Konzum, na spratu ima restoračnić, nije skup a hrana je ok.
Prnjavor: "Brza hrana kod Toše" mi je bila ok (Hvala Bleck, zaboravila sam kako se zove). I jedna od pekara na onoj glavnoj ulici, blizu doma zdravlja.
Ima toga još ali je problem što se ne sjećam naziva niti bih mogla dobro objasniti gdje se nalazi, znala bih da dođem da sam tamo (najbolje sendviče koje sam sklapaš na licu mjesta sam jela u Brčkom, roštiljnica sumnjivog izgleda ali sjajne hrane u Mrkonjiću, neke pite u Dubici, picerija u Bijeljini, i po Sarajevu su me vodali po nekim super pitarama i pekarama ali da sad objasnim gdje je to- nema šanse).