banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jun 2025, 18:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 306 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Feb 2014, 12:44 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
mirdza to je samo ovaj nas dunjajluk malo je falilo da se raspisem za vojvodinu i srbiju i makedoniju (cak i par preporuka za Kosova imam ;) )
po kroaciji nesto malo istre i dalmaciju djene djene u slo bi mogao tockasima preporuke prebaciti ;)

i naravno ako se nego zadesi u somaliji znam gdje ima dobar pilav i pecena piletina

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 12:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ali ništa bez kečapa kada se jede po Afrikama. :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 13:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Nadam se da africki pilav nije od crknutih kokosiju :lol:
Sta imas pametno u Dezeli, na potezu Maribor-Macelj?
Istra - pod obavezno salata sa sipom. A i pica im je sgoro svugdje dobra :)

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 14:05 
Stara kuka
Stara kuka

e za A2 mirsade morat ces skrenuti u krapinu ima restoran Vuglec ili tako nesto imaju klopu zagorsku bogovsku i rakije nisu lose a ni vina bogme
a imaju i sobe ako vince udari u vugla dok si u vuglecu ;)

na ljubljanskoj strani autoputa ima hotel mons imaju super menzu za sofere a ima i restoran a la carte

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 15:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
chils je napisao:
Neko upita za siroki citluk i taj potez ima prvoklasno mjesto ako se ide za siroki preko medjugorja mjesto sretnice i restoran Kod Udovica janjetina sa raznja ili za poguzije pohovani mozak i selekcija hercegovackih sireva i kajmaka plus hljeb ispod saca

To mi radi. :) Kakvi su sa cijenama?

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 15:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Da ne zaboravim. Ko se nadje na carsiji.. hodzic 2, isto odlicni cevapi..

Kod sebilja, par koraka iznad golubova.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 16:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Lolly je napisao:
Ajd da i ja doprinesem temi, :)
U Brckom, restoran Bakarni lonac, na glavnom putu, exstra hrana i cijene ok, idem tamo jednom mjesecno i svaki put svratim tu da jedem.
U Bijeljini volim jesti u onom kaficu/restoranu, sto se otvorio prije mozda 2g., u njihovom onom centralnom parku. Ne znam kako se zove.

Bakarni lonac definitivno! na ulazu u Brcko prije Krepsica!

a u Bijeljini, mozda mislis na Flamingo? tamo je ekstra klopa, nov je objekat pored onog kanala malo izvan grada?! kad smo vec kod Bijeljine, obavezno posjetiti restoran Lovac preko puta autobuske stanice. Obavezno!

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 16:22 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
BeckaSkola je napisao:
Da ne zaboravim. Ko se nadje na carsiji.. hodzic 2, isto odlicni cevapi..

Kod sebilja, par koraka iznad golubova.

jel i to drži tarik hodić,bivši igrač željezničara?

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 16:36 
Stara kuka
Stara kuka

meni drugar iz sarajeva jedne prilike rece da je hodzic koji drzi i 1 i 2 birvaktile bio mesar

sad dal je kad rasproda govedjinu sorao balon to ne znam

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 16:38 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
to je onda drugi..ovaj tarik hodzić je bio opasan igrač....igrao je davno prije rata u želji,pa u galatasaray-u..i ćevabdinica mu se zove galatasaray,pa reko da nije otvorio još koju...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 16:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Meni su nahvalili restoran na ulazu u Teslic sa leve strane u staklu, kazu da je dobra corba, ali nisam imao priliku jesti... Restoran je malo spusten sa puta, u staklu je... Cini mi se i motel da ima

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 17:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
vlakanje je napisao:
Lolly je napisao:
U Brckom, restoran Bakarni lonac, na glavnom putu, exstra hrana i cijene ok, idem tamo jednom mjesecno i svaki put svratim tu da jedem.
U Bijeljini volim jesti u onom kaficu/restoranu, sto se otvorio prije mozda 2g., u njihovom onom centralnom parku. Ne znam kako se zove.

a u Bijeljini, mozda mislis na Flamingo? tamo je ekstra klopa, nov je objekat pored onog kanala malo izvan grada?! kad smo vec kod Bijeljine, obavezno posjetiti restoran Lovac preko puta autobuske stanice. Obavezno!

Ima ona picerija/kafic/restoran odmah kod parka, uz manastir/crkvu... Mislim da se cak i zove "Park"

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 18:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
shakal je napisao:
vlakanje je napisao:
Lolly je napisao:

Ima ona picerija/kafic/restoran odmah kod parka, uz manastir/crkvu... Mislim da se cak i zove "Park"

U Bijeljini u samom parku je kafić/restoran Gradski park, vjerovatno je na to mislila. Nisam jeo tamo, ali sam bio na kafi više puta. Lijep park za prošetati i lijepa bašta za sjesti na kafu, pogotovo u proljeće i jesen.

Fine pite ispod sača imaju u lokalu kojem se ne mogu sjetiti imena Grrrr Od parka se ide pravo prođe se restoran Park ide se glavnom ulicom, pa se prođe Emporio i nastavi pravo ulicom M. Obilića, sami ugao Majevičke i M. Obilića, blizu motela Brđak i Azzuro, piše pite ispod sača, 10-ak minuta pjehe od parka.

Fast food - jeftine pice u Bijeljini Ciao i Mozarella u samom centru. OK su, valjda isti gazda. Imaju i ćevape.
Par ljudi mi je preporučilo i piceriju Alo Alo, ali nisam bio zadovoljan u toj piceriji, pica pretanka i tijesto prepečeno. Slastičarna Mocart, nisam bio dugo, prije su bili OK.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 19:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Da, mislila sam na kafic u samom parku. Klopa im je bas dobra.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 19:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Meni su nahvalili restoran na ulazu u Teslic sa leve strane u staklu, kazu da je dobra corba, ali nisam imao priliku jesti... Restoran je malo spusten sa puta, u staklu je... Cini mi se i motel da ima

restoran/motel Rodjo Teslic :D

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 19:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Choban je napisao:
[

Fine pite ispod sača imaju u lokalu kojem se ne mogu sjetiti imena Grrrr Od parka se ide pravo prođe se restoran Park ide se glavnom ulicom, pa se prođe Emporio i nastavi pravo ulicom M. Obilića, sami ugao Majevičke i M. Obilića, blizu motela Brđak i Azzuro, piše pite ispod sača, 10-ak minuta pjehe od parka.

eeeee znam gdje je i ovo. stvarno su pite vrh, od emporiuma ides ravno, prodjes pored crkve i nastavis ravno. problem je malo gdje auto da se ostavi...ima dzamija tacno preko puta!

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 19:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To je to. Pite su odlične, a cijena je prihvatljiva. Nude i jela.
Jes' zeznuto za parking, ali ima parking kod motela, čak i u okolnim ulicama, sredili su nedavno tamo par ulica.
Nije daleko od bijeljinskog gradskog parka, 10 minuta pjehe, niti od Binga i Toma gdje ima parking, možda 15-ak minuta ;)

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 20:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

chils je napisao:
U jajcu ima par dobrih ascinica kad se parkira pored muzeja revolucije pa pjeske preko mosta i odma uz tvrdjavu

Tačno, prije Travničke kapije, odnosno ulaska u Stari grad. Osim što su nešto malo jeftiniji od lokala u Starom gradu, ćevapi su im sasvim OK. A u Jajcu u većini objekata nude i banjalučke ćevape, čak i preporučuju gostima ;)
Pizza - kad se prođe Travnička kapija, pa s' desne strane prije Kulturnog centra.
Pite, kad se prođe Banjalučka kapija tj. izađe iz Starog grada, mada ima i jedna pekara kad se prođe Travnička kapija i uđe u s Stari Grad, pa s lijeve strane. Tu ima i dobrih somuna, a i pite su OK.

Probao sladoled u nekoliko lokala, nije mi se dopao. Izbor u slastičarnama ljetos nije bio velik, ali tufahije nude svugdje, čak i u hotelu, pa ko ih voli može ih naći.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 20:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Kad se ide od Prijedora ka Sanskom Mostu, ima neki nadvoznjak iznad ceste (to bi trebala biti Ostra Luka, nisam siguran), i tu negdje kod nadvoznjaka se skrene desno, ima malo i makadama, nije daleko. To nije restoran, nego neciji plac, ima neke izvore i neke male vrtace, i brezovu sumicu sa klupama i stolovima sklepanim u hladu ispod drveca. Imaju mali ribnjak sa pastrmkama, mozes sam odabrati i izvaditi koju da ti ispeku na rostilju. Pice - ne moras cekati konobara, mozes se i sam posluziti, izvaditi iz hladne vode. Poslije kazes sta si potrosio i platis nekom. Nisam primjetio neki cvrst objekat tamo, samo kamp prikolicu od gazde i zene mu. Cijenim da rade samo ljeti. Volio bih opet otici, tako lagano i opusteno sve. Na fazon Zelenkovca, samo manje.

Kod Bihaca restoran Kostelski buk, koljenica ispod saca, pecenje...
Isto kod Bihaca restoran/hotel Slap na Uni. Prelijep ambijent, vrijedi svratiti na kafu barem. Klopa onako...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 21:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Evo moj doprinos, mada nisam već duže vrijeme na terenu, pa može biti da su se stvari promijenile. NEkad sam pamtila i nazive, sad se uglavnom sjećam gdje se šta nalazi, ali možda nekom pomogne.

U Šipovu, restoran "'Ladna voda" - teletina ispod sača. Nisam obično ljubitelj teletine ispod sača, obično mi je presuva, ali njihova je sjajna. Bivši šef je tvrdio da je to najbolja teletina ispod sača u BiH.

U Ribniku, svratih jednom samo da vidim kakav je fly-fish kompleks. Naravno, ispalo je da svi radnici znaju moje roditelje, tetke, strine, ujake, "Ti si naša", tako da su spremili neku pastrmku da je pričala 100 jezika. :lol:

Libertas u Novoj Bili - pice su im legendarne, ostala tjestenina je takođe dobra, ali ako niste probali a dođete u priliku, obavezno probajte njihovu slatku pitu/baklavu sa višnjama.

Vlašićka kuća - Turbe - šta znam, ima ljudi koji su oduševljeni i onih koji hejtuju ovo mjesto. Probala sam one plate za doručak i pite i meni je bilo dobro.

U Prijedoru: MekMiško :-D. Na kružnom toku (onom u gradu) ima neka picerija koja je odlična. Najbolja oranž torta koju sam probala je bila u slastičarnoj u centru, odmah ispod Koledža, a ni pekara preko puta najvećeg čajniz šopa nije loša. (I našla sam super jeftinu prodavnicu socijalističkog izgleda, ali koja ima sjajne posteljine i pidžame, a prilično jeftine. :-) )

U Novom Gradu ima dobra pekara blizu granice, na nekom kao malom trgu.

U Srpcu nema ništa sem tog nekog njihovog famoznog bureka, ali meni i nije bio nešto. :-( (Liza će me ubiti. :lol:)

U Doboju se uglavnom svraća u BMD. Bio je sjajan točeni sladoled u kafiću "Korzo" na glavnoj ulici. (I još par butika; jbt. najbolje šešire sam kupila u Doboju. :lol: )

U Derventi smo svraćali u neku piceriju kod starog mosta, mislim da bi Del Capo??? Imali su i pice i kompletan doručak (jaja na oko sa prilozima). S tim da sam jela dobru pana cotu u bašti hotela.

U Tesliću mi je najbolja pica u jednom od banjskih hotela (hotel Srbija). Ima i neka picerija u centru, ali nije nešto-bude baš masna pica. Bolje je svratiti u onaj "tržni centar" gdje im je Azel France i Konzum, na spratu ima restoračnić, nije skup a hrana je ok.

Prnjavor: "Brza hrana kod Toše" mi je bila ok (Hvala Bleck, zaboravila sam kako se zove). I jedna od pekara na onoj glavnoj ulici, blizu doma zdravlja.

Ima toga još ali je problem što se ne sjećam naziva niti bih mogla dobro objasniti gdje se nalazi, znala bih da dođem da sam tamo (najbolje sendviče koje sam sklapaš na licu mjesta sam jela u Brčkom, roštiljnica sumnjivog izgleda ali sjajne hrane u Mrkonjiću, neke pite u Dubici, picerija u Bijeljini, i po Sarajevu su me vodali po nekim super pitarama i pekarama ali da sad objasnim gdje je to- nema šanse).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 306 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]