Ja sam pročitao samo prvi post i ne mogu da vjerujem šta čovjek piše. Ja sam odavle i nisam nikada dijelio ljude na ove i one. Čak i ne volim banjalučku raju, od rata pa na ovamo više sam se družio sa ljudima koji su došli u BL iz egzotičnijih krajeva RS-a, FBIH i RH. I nije mi jasno zašto čika Majstorović smatra da BL nije što je bila zbog naših drugara iz drugih gradova. Ne znam kako je došao do toga. On tamo spominje koncertne sale, nove ljude i repertoar... To ništa ne dokazuje.
U BL-u nema razlike između neću da kažem izbjeglica jer ti ljudi više nisu izbjeglice već su Banjalučani i starih Banjalučana. U BL postoji razlika između klošara i gradske raje. I ne samo u BL. Bez obzira na mjesto rođenja, svi Banjalučani se mogu naći u jednoj ili drugoj grupaciji. Da to odmah raščistimo. Gradska raja su mladi ljudi koji nešto čine od svog života, proširuju vidike i streme ostvarenju ambicija, koriste kondome i sl. Kao onaj dječak što ga Đoni maltretira, ne znam kako se zove, ili naša Liza (ona je gracka raja iz Laktaša) i koje cio grad zna. Ovo je mali grad i svi te znaju po dobru ili po zlu (Onaj dječak se zove Midrag) uzmimo za primjer Miodraga i darmu il' neke druge ljude, nije to toliko ni bitno. Klošari su uglavnom pitomci Šupare, ETŠ-a, metalci, medicinari, ugostitelji, Borčevi, Naprijedovi i drugi navijači al' u daleko najvećem broju gimnazijalci i poljoprivrednici koji dočekaju 30. po kafićima, ispred dragstora, na kockama (nekad bilo), po parkovima, po koncertima - znači nema koncerta koji oni propuste. Hajd, dok ne rade i nekako ali kad se zaposle... tačno znam bar 50 ljudi koji će uvijek biti na svakom koncertu u BL. I sa većinom redovno pijem

Od nas nikad ljudi. Ne brane Picin park, ne glasaju, ne koriste kondome, skrše platu za 2-3 sedmice, s rajom naravno, znaju se međusobno i manje ili više ne doprinose napretku grada. Taman da ih neko teleportuje u Sibir, ne bi se osjetilo. Niko ne bi primijetio.
To ti je jedina razlika između ljudi u BL-u.
Imaš mnogo ljudi iz DRvara, Gradiške, Doboja i drugih metropola koji su učinili više za BL za nekoliko godina koje su proveli u njoj nego gomila domaćih. Sjeti se samo onog momka koji je pokrenuo inicijativu transformacije kasarne u BL univerzitet. On nije iz BL ali sada živi u BL i gradska je raja i veća je faca i to zasluženo nego što će ikada iko od domaćih biti. I svaka mu čast. I njemu i Miodragu ( i njegovi su ta trane vjerovatno) i svim Banjalučanima koji su to odnedavno postali a koji umiju da doprinesu boljem i ljepšem životu u našem gradu. Hvala vam od srca.