banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 21:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 145 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Nov 2010, 19:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Haha nisam to znala...

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 20:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
ne postoji dugme za produzenu, niti dugme za kratku... imas samo jednu kashiku sa jednim izvodom (kanalicem, koja sluzi da se napravi jedna kafa (logicno)) i jednu kashiku sa dva izvoda (koja sluzi da se naprava dvije kafe odjednom)... kolicinu kafe dozira dozer na mlinu i ako ide za jednu kafu povuces jednom, ako idu dve kafe povuces dva puta (e sad tu je do konobara da li ce ti on ici po dozi ili ce svojerucno trpati kafu po ceifu)... shkolski se sipa do pola sholje bila to kratka ili produzena nebitno (da bi jel covjek imao gdje da stavi mlijeko, shlag, ili sta vec hoce)... takodje ima ljudi koji izricito traze da im se naspe do vrha, ali to gost svaki put treba da naglasi... sto se kolicine kafe tice ista je i u kratkoj i u produzenoj, samo sto je znaci produzena razblazenija... kazem vam jos jednom, sto se tice kvaliteta same kafe konobar tu nema puno uticaja... moze samo da vas zajebe sto znaci ako dobijete losu kafu ili je sjeban aparat, ili vam ne sjeda ta vrsta kafe ili vas je konobar opalio po ushima... sto dalje vodi ka onome sto sam vec rekao, ako dobijete losu kafu ili se zalite gazdi ili istucite konobara :)... ili jednostavno idite kod ljudi koje znate...

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 20:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Ubjedljivo najbolja kafa u gradu je u Campariju, pored ETF-a .... Tajna: mijesa vise vrsta kafe + jos nesto ... Stvarno najbolja ....
Drugo mjesto: B&W Blues Caffe na Lausu
Klub Umjetnika i Molos dijele trece mjesto.
U Mo(n)deo, preko puta Rebrovacke crkve, sam pio dobru kafu, ali samo nekoliko puta pa ne znam da li je to pravilo ili izuzetak.
Ostali mi se ne isticu.
Neko hvali Downtown ... Meni je tamo kafa uzas .... Svaki put mi mrak padne na oci kad me neko pozove tamo na kafu .... Stomak proradi kao da sam ukljucio centrifugu ...
U hotelu Bosna je bila dobra kafa, a sad je nidje vezze, ista kao i u bilo kojoj "kondom basta kafani" u centru ...

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 21:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
haha Downtown sva sreca ne zalazim vise a visio prije dok je iole bio normalan kafic tj.dok Kamenko nije poceo pustat najgrdji turbo folk u po bijela dana toliko glasno da ni samog sebe ne cujes...a kafa tu onako znala je bit dobra dok smo bili stalni gosti.;

Opet u Deliziji pored ne idem cesto al zna kafa bit jaka kako treba..al ja ne mogu pit cak ni kave po slasticarnama,to mjesto mi je jedino izaci s babom(da je jos ziva)na koji sumnjivi kolac :)

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2010, 17:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Jun 2008, 13:01
@Branee Na novim aparatima imas i dugmad za kratku i produzenu kafu i on sam prekida,znaci malu pravi do pola solje itd...
Meni je Lavazza jedna od ljepsih i super je smuckaju u Parizu i Moulen Rougu(ex Corto).
Od jedne doze konobari dve kafe prave obicno kad neko pije prod.sa slagom i mlijekom ili puno mlijeka,jer ko imalo se razumije u kafu takvu ce vratiti zato sto je odvratna.
A jedan ciko koji radi sa kafom jednom mi pricao sledece:za najbolju kafu potrebno je:Dobra kafa :) ,dobar i cist aparat,doza kafe iz dozera od 7.7 do 8grama,pravilno i dovoljno nabiti kafu,granulacija mlina podesena prema vremenu napolju odn,atmo pritisku,vruca solja sa aparata koja se postavi tako da se kafa slijeva niz rub solje,ako se pije sa secerom onda je najbolje da se secer stavi prije sipanja kafe i tu istu kafu popiti 15-25 sec od izlaska iz aparata jer tada je na nekoj idealnoj temperaturi...zato talijeni obicno piju kafu za sankom... Ovo naravno nema nigdje kod nas ali tako napravljena bi bila najbolja...

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2010, 18:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Isključivo na 2 mjesta pijem kafe - Havana vikendom, i Candela radnim danima! Jednostavno nema boljih u gradu. Tačka.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2010, 18:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Kasparrow je napisao:
@Branee Na novim aparatima imas i dugmad za kratku i produzenu kafu i on sam prekida,znaci malu pravi do pola solje itd...
Meni je Lavazza jedna od ljepsih i super je smuckaju u Parizu i Moulen Rougu(ex Corto).
Od jedne doze konobari dve kafe prave obicno kad neko pije prod.sa slagom i mlijekom ili puno mlijeka,jer ko imalo se razumije u kafu takvu ce vratiti zato sto je odvratna.
A jedan ciko koji radi sa kafom jednom mi pricao sledece:za najbolju kafu potrebno je:Dobra kafa :) ,dobar i cist aparat,doza kafe iz dozera od 7.7 do 8grama,pravilno i dovoljno nabiti kafu,granulacija mlina podesena prema vremenu napolju odn,atmo pritisku,vruca solja sa aparata koja se postavi tako da se kafa slijeva niz rub solje,ako se pije sa secerom onda je najbolje da se secer stavi prije sipanja kafe i tu istu kafu popiti 15-25 sec od izlaska iz aparata jer tada je na nekoj idealnoj temperaturi...zato talijeni obicno piju kafu za sankom... Ovo naravno nema nigdje kod nas ali tako napravljena bi bila najbolja...

Zato ja pijem kafu samo u Italiji :D Za 1 euro budem prezadovoljna :D

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2010, 20:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Candela radnim danima!

Vidis ja nikako otici,a prijatelj jedan tu konobarise,1 km cak bjese...

@kasparow
Citiraj:
Od jedne doze konobari dve kafe prave obicno kad neko pije prod.sa slagom i mlijekom ili puno mlijeka,

Potpuno se slazem,zato i pijem zadnjih godinu-dvije cistu kafu-produzenu bez dodataka molim! i pola kesice secera volim gorku,tako i kod kuce.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2010, 22:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...kod moje tetke dare na starcevici...postari su odusevljeni...dolaze i kad nema penzije...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 00:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
insp_CaLLahan je napisao:
Citiraj:
gavran na mejdanu

Prva asocijacija-inventar zvani Dinko :lol:

hahah,ja mislim da je Dinko najmladji i najredovniji gost u istoriji te kafane...mozda ga i popisuju na kraju smjene...
Zoka rece DFK,tj ona kafanica,definitivno imaju dobru kafu,a ja sam bas teska za istu...eto npr u Merkatoru nema dobre kafe,ali dole je stalno guzva u svim lokalima tako da je njima svejedno,prodavace sve i sve ce ici...po gradu se slabo i krecem,znam da je u Marcelu isto dosta dobra kafa,u Provansi meni zaista igra ulogu ko je napravi...

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 14:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
mozda ga i popisuju na kraju smjene...

:lol:
U paketu zajedno sa starim.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 18:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Da razuvjerim zoku, meni nije danas bilo prvi put da srčem kafu u DFK, samim time nemam potrebu da hvalim istu u istoj. Ali kako mi je on zaprijetio, a svi koji znaju mene i njega znaju da su male šanse da se ja mogu odbraniti od njegovih prijetnji, ja moram reći da je kafa u DFK nešto najbolje u svijetu. Kad probam istu pomislim: "da li je to kafa ili krv preklanog anđela", jer je toliko dobra.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 19:13 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nisam ja ni mislio da je prvi put ali mi je drago da si uvidio da nemaš šanse protiv mene. :P

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 19:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja suprotno nikad nisam tvrdio...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 19:17 
Administrator
Korisnikov avatar

Ma pametan si ti momak :P

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 19:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

kao što jednom prilikom rekoh "Ja sam pola Zoke"

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 19:21 
Administrator
Korisnikov avatar

Bukvalno :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 22:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Džontra je napisao:
Da razuvjerim zoku, meni nije danas bilo prvi put da srčem kafu u DFK, samim time nemam potrebu da hvalim istu u istoj. Ali kako mi je on zaprijetio, a svi koji znaju mene i njega znaju da su male šanse da se ja mogu odbraniti od njegovih prijetnji, ja moram reći da je kafa u DFK nešto najbolje u svijetu. Kad probam istu pomislim: "da li je to kafa ili krv preklanog anđela", jer je toliko dobra.

e moj Dzontra,kako te presrece u mraku... :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 22:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 21:36
Meni extra u Harfi, iza Medicinske el. jos dobijes ustike neke male uz to .... beautiful :D

Bio jednom jedan djecak, koji je zivio u jednoj staroj kuci u sumi.On je svaki dan isao da sakuplja lisce za svoju ovcu Kicu. I tako je on sakupljao i sakupljao, kada je sakupio otisao je na Tahiti da se okupa, jer je smrdijo. Umro je on.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 23:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:
Džontra je napisao:

e moj Dzontra,kako te presrece u mraku... :lol:

Čovjek je manijak. Sreća da su još bila dva svijedoka, da vas dve ne bi tamo, ko zna šta bi on pokušao...
Al čisto da se zna nije loša kafa u DFK...još da nije onog konobara iz "Delte" tamo, doživljaj bi bio bolji...

Sa korita Ivanova

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 145 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]