banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Maj 2025, 04:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 520 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Apr 2012, 19:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Стално се сусрећем у комуникацији са бруцошима са појмом ТРЕМА.
Иако ми нико од њих не зна дефинисати тај осјећај у свом пуном облику,већина своје неуспјехе правда управо овим појмом.

Наравно јасно је мени потпуно да сви смо ми од крви и меса, некима мање некима више недостаје самопоуздања,али бавићу се само тремом пред први испит.

Нисам психолог,али као неко ко је прошао то искуство и ко колико толико може рећи ТРЕМА ЈЕ УБИЈЕНА, дат ћу пар важних савјета (што опет не мора значити да се ради и о круцијалним за сваког појединца. Мој први испит је био усмен ( с тим да сам преко колоквијума обезбједио 6-ицу без изласка на завршни испит) и иако сам се надао да уопште нећу морати излазити на њега већ ћу зарађену 6-ицу добит,десило се управо супротно. Сјећам се тих сагнутих чела, дрхтавих рука појединих колега и колегиница,једна је од нервозе почела и да црта тенкове на некаквој жутој хартији. Изашао извукао три питања и добио 10. Но апсолутно оцјена није мјерило знања нити нешто чиме се човјек треба хвалити,штавише мени је тај први испит и та десетка била прије свега знак да је импровизација чудо. Још једна чињеница ми није ишла никако у прилог од три питања једно је било оно најгоре могуће,отприлике једино од једно 50 за које сам прије извлачења помислио НЕ ДАЈ БОЖЕ.

Дакле,први испити,усмени, амфитеатар, профа старији,озбиљан са брадицом ала онај издајник Петровић из ДС-а. Одређена доза притиска у глави,стална помисао да ли сам научио,колико сам научио, хоћу ли положити?

Како превазићи,како извршити контранапад и импровизацијом и гестикулацијом избјећи мат и остварити побједу?

1. Прво и кључно, сам себи рећи, никако блиском пријатељу, " ја знам,ја желим, ја могу и ја хоћу". Након тога прије него што уђете у амфитеатар или кабинет гдје се одржава испит,пустити неку од ове три следеће мелодије путем мп3 или телефона = "Сија сунце као злато" , " Нема раја без роднога краја", " С намером дођох у велики град". Уколико тремарош није поборник ове врсте музике пустити нешто другог жанра,сличне тематике. Уколико је апсолутно антимузикант,нек заборави на овај дио везан за музику.

2. Након првог корака,други је са неке психо-физичке стране кључан, што лаганија одјећа,чак и ако је зимски период,јер од треме, чекања, притиска, количина зноја се повећава,ем што ћете давити професора који би на основу тог разлога могао итекако смањити ваш процес,ем што ћете сами себе на неки начин комплексирати.

3. Ништа мање важно је да ни случајно по рукама шврљате одговоре,врло мало их може стати,готово да је чисто губљење времена и стварање додатног проблема.

4. Изаћи пред професора потпуно озбиљан,али не она озбиљност ала сахрана,нити она озбиљност ала боже данас нисам имао велику нужду,већ она уљудна и донекле поштовалачка озбиљност,церекање приликом сједања испред као и у току испита је једна од дисквалификационих мјера,то избјегавати као сједење на хладном бетону.

5. Избјегавати отрцане фразе: " само да се сјетим", "ма знам то,ал само секунда", "ма то је оно кад је било оно зарад оног", "значи","мислим". Нипошто користити појмове мислим,можда,то је самоубиство и нећете дјеловати озбиљно.

6. Дошло питање ко је не знам! Па шта,мили боже нико се научен није родио, цијели живот се учимо и опет ћемо врло мало тога знати.Причаш нешто чисто да причаш, па ако прође прође,од тихих погледа,несретног окретања или тугаљива лица нема ништа, а туга ће бити већа него код Слобе Комљеновића срећа на мечу са САД 98-е.

7. Ни случајно кокетирати са професором,ударити у причу о неким гаћама из Филаделфије, тетком из Шведске, чарапама из Кине и нарочито не око изгледа симпатичних тв лица. Покушати задржати тоталну зависност искључиво обасути пажњу професора на питања и одговоре,ни случајно покушати професору стварати имиџ отворене и особе која воли рећи " у праву сте". То зајебите.

8. Достојанствено поднеси и кад не знаш ни једно питање, немој ударати причу о несрећи,трагедији, двојци која те болила цијелу ноћ, животу у дому гдје вруће воде има мало више него шећера у кутијици итд,итд. Ни случајно немој рећи како су питања тешка,јер тиме испадаш још већи идиот. Питања су увијек лака,одговори могу бити глупи,питања не могу. Одговори су твоја дужност,професорова привилегија.ТО ЈЕ КЉУЧНО! Не дај се довест у сумњу сопственог става,иначе ти слиједи исто оно што је слиједило Ђинђићу 2003. у неком пренесеном смислу.

9, Немој бити толика тука или толики идиот па се позивати на изворе са интернета,нити којим случајем спомињати скрипту,умјесто званичне књиге предмета,то је одраз непоштовања или некултуре,а самим тиме и посљедица ће бити слична оној коју су Срби доживјели стајући на једну страну у ДСР. НИКАДА НЕМОЈ СХВАТАТИ ЛИЧНО ШЕГУ ИЛИ ШАЛУ ПРОФЕСОРА,НЕКАДА И НАМЈЕРНУ МАНУ ЊЕГОВУ ДА ТЕ УВРИЈЕДИ КАКО БИ ТЕ ИСПРОВОЦИРАО. Најбоље ћеш његово безобразно понашање побити својим аргументом - ЗНАЊЕМ!

10. Нипошто ако положиш немој се захваљивати на оцјени, није ти је поклонио, ниси му је позајмио/ла,ниси му платила,ниси учила и трудила се да би други добио ХВАЛА.А и признаћеш хвала је постало суморно и конобару рећи. Културно јест,ал друштво је у ку... да простиш.

11. Обавезно током испита покушај доминирати,тако што ћеш се осим оног наученог позивати и на општепознате чињенице и прихваћене ставове духа тоталитета коме припадаш,то они воле,у суштини битно је причати разумно и што више,наравно не неке празне приче,јер та празна прича углавном пали само код другара који би ти радо рекао да зачепиш,ал толико му је стало до тебе да ћете пустити да маслаш и маслаш.

12. Нипошто у току испита узимати палому, намјештати фризуру, рукаве подизати, стављати руку у џеп,нити столицу са почетног положаја помјерати,ако си патуљак јбг једноставно ниси имао среће,нужда је и разумије се помјери је па куд пукло.

Ето то је оно основно,углавном пуно среће свим бруцошима,схватите испит је пролазна ствар,ништа неће промјенити,можете пуно добити,али ништа изгубити!

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 23:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

По чему се разликују ова два матора пензоса?

Slika Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 23:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Prvi nema kapu?

Vuče, šta misliš o kombinaciji 2+1 (ti, prijatelj + neka fina djevojka) ? Jesi kada probao nešto slično?

Naravno, neće biti "ukrštanja mačeva".

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 23:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Дени ниси погодио.

Што се комбинације тиче, не долази у обзир,ал никако. У обзир долазе само варијанте већег броја лијепих дјевојака по могућству са великим великим осјећајем за хумор. :wink:

Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 23:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A eksperimentisanje ne voliš? Ako budeš dolazio kada u SWE, odvedem te na jedno mjesto i promjenićeš mišljenje. Hoćeš na utakmicu sutra?

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2012, 00:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Danny ^_^ je napisao:
A eksperimentisanje ne voliš? Ako budeš dolazio kada u SWE, odvedem te na jedno mjesto i promjenićeš mišljenje. Hoćeš na utakmicu sutra?

Јел ти оно би имаш 15 година? ;)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2012, 00:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Za 9 dana 16, ali ne vidim kakve to veze ima? :)

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2012, 00:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Idem na spavanje pa neću stići odgovoriti..

Mladi u SWE su malo..khm..slobodniji po tom pitanju :D , nije prava riječ ali shvatićeš o čemu pričam. ;)

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2012, 07:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Апсолутно... :) Него, не траже личну код уласка на таква мјеста?

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2012, 16:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ih.. Pa ne poštuju se ni u SWE baš svi propisi, ko hoće da nađe taj lokal, lako će ga naći. Naravno da ima. Ako bude nedoumica, reću da je Vuk moj otac, ionako se slaže, njegove 22/23 godine - 15-16 = 7 godina, ionako je tad počeo biti seksualno aktivan.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2012, 16:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Дени момче кажем ти што се мене тиче неа шансе таква врста егзибиције,баш као ни цигарета у руци.

Ал добро контам ја и тебе одрасташ у таквој средини па су ти неке ствари ок. Углавном имаш на чему завидити нама у РС јер су наше цуре слађе,а ја теби могу завидити искључиво на томе што си млађи и луђи него што сам ја био у 16-ој изузмемо ли да сам тада разредну закључао. :lol:

Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2012, 16:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dobro dobro. Jel bar onaj dio da si počeo sa 7 istinit? Znači konzervativac, imaš li koga drugog da povedem na to mjesto? :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2012, 16:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

А чуј сад је све то уско повезано са логичко-хипотетичким шпекулацијама и са друге стране аксиоматичношћу.

Постоје оправдане индиције да је моја сексуална активност почела и дакако раније,тамо некад у петој години,у оно тешко ратно вријеме. Дошла код мајке нека пријатељица и довела кћеркицу мало мање од три мјесеца старију од мене. И тако матер и њена матер док су испијале кафице и причале о Караџићу и нашој војсци,борби и рату,дјевојчица и ја смо испод деке једно друго пипкали. Колико год с ове дистанце да ми је то смјешно и лудо,морам признат да се тај догађај тог августовског дана 93 године може сматрати годином почетака. ;)

Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 19:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Начи скидам капу. :)

http://www.kurir-info.rs/ako-hocete-det ... nak-181874

Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 19:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jesi ti njegova ispostava za RS? :)

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 19:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ма јок. Него изгубио невиност у 34ој јеб.те. :)

Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 22:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

СИМПАТИЧНО!

Сјећам се дана кад је Дрина ушла у ПЛ у фудбалу. И одлучих се на тај фамозни корак регистрације на овај форум. И наравно писао сам искључиво на тој теми и искључиво њу пратио. Затим сам схватио да не би било лоше дискутовати с рајом и о неким другим темама,о стварима које итекако знам или не знам. И наравно као неко ко има свој став па макар он и био у криву, наилазио сам на свакакве људе,чудна мишљења,неаргументоване тврдње и провокативне садржаје. Понекада и на ненамјерне увреде или се барем мени тако чинило.

Као неко кога те увредице не могу апсолутно пореметити ни увриједити,јер се ради о виртуелном салону забаве, углавном сам покушавао заобићи.

Ал ово све је апсолутно небитно.

Slika

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2012, 17:39 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 02 Feb 2012, 16:37
Đesi Vučko :P

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2012, 18:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ео ме,какве су вам шансе сутра,планирам 20ку стављат,имам ли разлога? 8)

Slika

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2012, 21:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Што су ти жене!

Својој драгој објаснио да је полуфинале и да ћемо шетње поред ријеке оставити за друго вече. Друштвене мреже нисам ни гледао,телефон оставио упаљен. Само што је почела утакмица, зове нека шатро познаница из околине Лознице,каже дошла у ЗВ па би на пиће,по могућству два,велим сестро нећу те лагат ту сам ал вечерас не могу. Пође она мени ударати приче којекакве,сконтах жељела би ме нешто конкретно питат. " зар заузет човјек не може ни на пиће изаћи са женом која је задње паре потрошила да би дошла овдје и позвала га?". Рекох срећо цијеним твој труд, сачекај да се заврши и крећем. Рекла је да ће сачекати уколико јој обећам да ћемо кренут,е реко то нећеш дочекат....

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 520 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]