Reko da vam napišem izvještaj s jučerašnje ekskurzije nas trojice forumaša (Taško, Cosa i ja) i još jedan momak.
Krenuli smo iz BL oko 11 i 15 prema veleselu Stanarima. Cosa Nostra je odmah počeo kukati na glad, i to kad smo prošli dvije pekare. Neiskusno. Nalećemo na neku svadbu u GRADU Jošavci, i tu se počela vrtiti priča oko "degenačenja" ma šta god to značilo

.
U Stanare stižemo oko pola 1, i sjedamo u prvu pekaru, a tamo sve toplo. Buržoazija jede bureke i jogurte, sirotinja kroasan s hrenovkom. Radi jedna fina dama u pekari

"Ovdje sve sirotinja" - "ajd ćuti debilu"
Ulazimo u supermarket, snadbijevamo se raznoraznim potrepštinama. Taško međed kupi 3 kese kikirikja

Boktejebo.
Dolazimo na Stanarsku "Mestalju", a tamo nas dočekuje forumašica Mifko, orna za prve linije u Avganistanu. I odma govori "nemoj te ljuske kikirikija bacati ispred kolibe, mela sam juče". Eto gostoprimstva.
Na terenu je bio njen čkode Skeva u 115 vječitom derbiju između Novog grada i Rudar Stanara. Naravno Skevina ekipa je pobjedila uz pomoć sudija. Nakon istorijskog spektakla ulazimo u prostorije kluba iz Stanara. Ima veliku prostoriju za slave, tu se piva pila. Moja malenkost nije smijela piti istu

Gospoda iz sive mambe su popila po 2-3 klipare, a ja malo usta pokvasio.
Potom kreće u bastiJon SrBstva (čitaj Derventu), preko Cvrtkovaca, Osinja i Sočanice. Valjda sam dobro imena napisao. Samo ravno 40 kilometara rukaš. Svi putevi vode ka Derventi, ha ja. Sjedamo u kafić koji se zove "Gral", naručujemo kafu, i gledamo prvo poluvrijeme Banjalučkog Velikana. Nedugo zatim dolazi Šakal, pojavio se, dakle živ je. Malo proljudikao sa nama i otišao. Pašče. Onu poruku na autu opraštam, ali ne zaboravljam. I onda najljepši dio, sendvić

Naljbolji što sam jeo sa ove strane ekvatora.
Kreće se ka Doboju na rukometnu utakmicu Sloga - Borac. Dolazimo nakon polučasovne vožnje u Doboj, među sa Srbijom
Nakon poraza fudbalera, pobjeda rukometaša nam je odlično došla. Oko pola 9, rikverc Banja Luka.
Staje se na četničku pumpu, sa četničkim ulazom i četničkim sokovima, sve četničko, za nepovjerovati.
Kiša neka pada k'o neslana, ali Bože moj.
Bilo je priče da se ode do Jelaha, da se pojedinci zadovolje vrelim moldavkama. Neka budaletina u BMW-u cijelim putem drži upaljena duga svijeta i neonke, naš Taško zamalo oslijepio. Nalećemo na neko auto u šumarku, more biti bludne radnje, mi smo vikali "more mali prvi, mi žurimo"
Iako smo išli iz pravca Doboja, bili smo u Čelincu i trebalo nam je 20 minuta do kuće
U šeher

Banja luku stižemo oko pola 11, nažalost, završeno naše putovanje ljepšim entitetom
Srećno klanje krmaka od porodice iz Dizeldorfa[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oss3V5oYTnE[/youtube]