banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 06:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 361 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Zanimljivosti
PostPoslato: 31 Avg 2011, 10:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Dodikova "istina": Za 500 godina neće biti ni ljudi, ni Srba, ni BiH, ni Republike Srpske... Sve će nestati!

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izdvojio je 30.000 KM za podršku natalitetu u Hercegovini, a novac je uplaćen na račun Fondacije "Sveti Vukašin", potvrđeno je iz kabineta predsjednika.

Osim novca koji je odobrio sa pozicije predsjednika, Dodik je u Fond uplato i iznos u visini jedne njegove plate. Fondacija "Sveti Vukašin" se, između ostalog, bavi i očuvanjem tradicionalnih srpskih pravoslavnih vrijednosti. Ovako otprilike zvuči agencijska vijest o novom filantropskom poduhvatu Predsjednika Dodika.

Međutim, ono što je izostavljeno, a državni mediji su to previdjeli i pustili u etar, jeste Dodikovo obraćanje na dobrotvornoj večeri u Trebinju. Inače, uz gradsku SNSD kliku, društvo su mu pravili Dejan Bodiroga, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, Emir-Nemanja Kusturica i vladika Grigorije.

Dodik svježe pocrnio, a ponesen jugom&pravoslavljem&životnom misijom, izjavio je, pazite sad:

"Kada smo izučavali demografska kretanja u Republici Srpskoj, gdje cijenimo da sada živi preko milion i 200 hiljada ljudi, odnosno Srba i tendenciju koju gledamo u zadnjih deset godina na planu nataliteta... moram vas upoznati sa jednom dramatičnom činjenicom da će ovdje 2050. godine živjeti 560 hiljada ljudi".

Citat završen. Vladika Grigorije stoji sa strane, niti da se počeše. Ostatak ktitora u nekakvim u bijelo prekrivenim stolicama, mirno su ispijali vino. Ni oni ništa.

A, šta je toliko dramatično u onome što je Predsjednik rekao?

Pa, možda je to prvi put da je Milorad Dodik javno i jednostavno do kraja iznio svoje poimanje Republike Srpske i naroda u njoj.

Jednostavno, da jednostavnije ne može biti.

Republika Srpska je, dakle, tvorevina u kojoj živi preko milion Srba(ljudi) i koja se pod hitno mora demografski preporoditi. Natalitet Srba(ljudi) mora se urgentno povećati, kako ne bi došlo do drastičnog smanjenja broja Srba(ljudi) u istoj.

Sa jednim malim pojašnjenjem. Predsjednik Dodik podvlači jasnu razliku između Srba i ljudi. Naravno, on to ne čini pežorativno. Naprotiv, ovaj iskaz, koliko god apsurdan bio, u Dodikovoj glavi je afirmativan.

A, djecu ne donose rode...

Ali ne reče Predsjednik, kao uostalom ni nikad do sada, zašto se broj ljudi i-ili Srba, svejedno, drastično smanjuje iz mjeseca u mjesec. A nije da ne zna.

Mogao je upoznati cijenjeni skup sa činjenicom da je gro populacije mladih ljudi poodavno napustio ovu zemlju, pa svoje potomke rađaju negdje daleko odavde. Mogao je reći kako onima koji su ostali ne pada na pamet da prave djecu, a i ako se odluče na taj iznad-svega-avanturistički čin, to urade samo jednom. Parovi sa dvoje djece postaju raritet u posljednjoj deceniji. Parovi sa troje i više djece mogu se vidjeti jedino na TV-u u rubrici "socijalni slučajevi". Oni najčešće štrajkuju sa svojim udruženjima "3+, 4+, 5+" i podsjećaju da im je neko obećao nešto dati od strane države za poboljšanje demografske slike. A ne daje.

I ne treba tu biti mnogo pametan, pa otkrivati toplu vodu. Ekonomske neprilike su te koje su napravile idealan habitus za carstvo bijele kuge.

Uuslovima u kojima živimo, ultratanka je linija između relativno situiranog pojedinca i porodičnog socijalnog slučaja. Nažalost, djeca su postala tas u ekonomskoj računici roditelja.

Sve to Dodik nije rekao Trebinju i svijetu, jer nije "bio trenutak".

I ma koliko se radilo na stvaranju nekih jednonacionalnih fondova za kreiranje i povećanje jednonacionalnog potomstva, džaba vam posao rođaci. Država je toliko upropaštena da svaki pronatalitetni nacionalizam pada u vodu ispred suštastvene logike preživljavanja.

A, šta je, zapravo, demografska istina. Pa, prema grubim predviđanjima The Economista, usljed zabrinjavajuće malog nataliteta, veliki broj država neće dočekati sljedeći milenijum. Prva na listi država čije stanovništvo će izumrijeti prije kraja ovog milenijuma je Bosna i Hercegovina! Dakako, demografski stručnjaci nisu pravili, niti poznaju razliku između ljudi i Srba.

Prema njihovom istraživanju, za 500 godina neće biti ni jednih ni drugih.

I, eto vidite, 500 godina "turskog zuluma", stvorilo je u srpskom etnosu čitav splet narodnih umotvorina, epova, mitova... Stvorilo je tradiciju, ojačalo crkvu i narod je preživio.

A, budućih 500 godina pod "slobodarskim vlastima", od "naroda izabranim", kako sada stvari stoje, zatrće narod. I ljude i Srbe. I Bosnu i Hercegovinu, i Republiku i Srpsku... Sve će nestati.

Neće biti potomaka koji bi se, makar kroz mitomaniju, sjećali bilo čega. Ali, koga boli uvo za to!

Dragan Bursać

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2011, 09:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Сјајно!

Citiraj:
Posetioci kafića u Strahinića Bana, popularnoj Silikonskoj dolini ostali su šokirani posle nastupa Beogradske filharmonije na sred ulice.
Nekoliko članova filharmonije zauzelo je položaj na ulici, ispred jednog od kafića u Strahinića bana, i odsvirali su kratku džez kompoziciju. Iznenađeni posetioci kafića su se blagonaklono smeškali, dok muzičari na kraju nastupa nisu podigli transparent na kojem je pisalo "Hvala što ne dolazite".

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pDPX-nv75ZI[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2011, 09:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
"Hvala što ne dolazite". :thumbright:

Genijalno!

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2011, 09:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Carsko podjebavanje. Bojim se samo da vecina tih glupana tamo nije ni skontala sta im je poruceno

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2011, 09:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

odlicno.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2011, 09:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
shakal je napisao:
Carsko podjebavanje. Bojim se samo da vecina tih glupana tamo nije ni skontala sta im je poruceno

Nije to upuceno samo njima. To je po meni vise svima "nama" koji ne posjecujemo takve manifestacije. (Mislim ja posjecujem, nije da se hvalim, ali i ja sam dio drustva. Bar se nadam)...

Mislim da nije cilj toliko da njih podjebavaju, iako ima i toga, nego da se napravi dobra reklama. O ovome se sad sigurno prica na svim jutarnjim kafama.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 07:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

KUSTURICA: Srbin sam, po ocu Hercegovac

Dodao da točno zna svoje porijeklo i da je s majčine strane od Krivokapića iz Cuca iz Crne Gore, a s očeve od Babića iz Hercegovine te da je to porijeklo ustanovio njegov otac Murat.

pih...

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 07:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Počinje mi Kusta užasno ići na živce... :roll:

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 07:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
E nek je Srbin, sad lakše mogu spavati...
Koga uopšte taj lik interesuje...Čičak, tema je "Zanimljivosti"

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 07:39 
Bas, krenuo svima to natucavati i smara sa tim nevidjeno...

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 16:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
E nek je Srbin, sad lakše mogu spavati...
Koga uopšte taj lik interesuje...Čičak, tema je "Zanimljivosti"

e pa vidis taj podatak mi je bio nepoznat. a zaboli me za njim.

nego:

Satelit pada na Zemlju, nigdje nije sigurno!

NASA-in satelit velikom se brzinom kreće prema površini Zemlje, koju bi trebao pogoditi do kraja ovog tjedna. Nitko nije siguran gdje će pasti.

Upper Atmosphere Research Satellite težak je šest tona, a još 2005. godine ostao je bez goriva. Tek bi nešto više od pola tone trebalo preživjeti prolazak kroz atmosferu, a ostatak bi na Zemlju trebao pasti iz orbite bez ikakve kontrole.

Stručnjaci procjenjuju kako će u Zemljinu atmosferu ući već u četvrtak, petak ili subotu, ali nitko ne može pretpostaviti gdje će točno pasti. Na meti je veliki teritorij koji se proteže od Aljaske do Južne Amerike. Sigurni su samo polarni medvjedi i istraživači na Antarktici.

Vjerojatnost da će satelit star dvadeset godina nekoga pogoditi vrlo je malena. Ipak, ne treba zanemariti opasnost koju predstavlja pad njegovih dijelova na površinu Zemlje. (RTL)

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 18:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Sijamske bliznakinje Gaboura konačno razdvojene

Svaka cast doktorima!

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 12:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
U vezi satelita koji će pasti evo REAL TIME SATELLITE TRACKING

Njegova putanja i nije daleko od naših glava tako da... :)

Nešto mi govori da će jedan komad pasti negdje između Kastela i ETF-a :)

Citiraj:
A defunct NASA science satellite is expected to fall to Earth on Friday, showering debris somewhere on the planet, though scientists cannot predict exactly where, officials said.

The 6.5-ton Upper Atmosphere Research Satellite, or UARS, was carried into orbit during a space shuttle mission in 1991. It operated for 14 years, collecting measurements of ozone and other chemicals in the atmosphere.

Since completing its mission in 2005, UARS has been slowly losing altitude, tugged by Earth's gravity. On Friday, the 35-foot-long, 15-foot-diameter satellite is expected to plunge into the atmosphere, NASA reported on its website.

While most of the spacecraft will be incinerated, scientists expect up to 26 pieces, with a combined mass of about 1,100 pounds, to survive the fiery re-entry and fall somewhere on Earth.

The satellite's orbit passes over most of the planet, from as far north as northern Canada to the southern part of South America.

NASA said there is a 1-in-3,200 chance a piece of UARS debris could strike a person. Satellites as large as UARS re-enter Earth's atmosphere about once a year. NASA said there have been no reports of any deaths or injuries to people from falling debris.

Re-entry is expected sometime Friday, although it could happen as early as Thursday or as late as Saturday.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 15:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
zabrino me ovaj satelit, i ovi "strucnjaci" su bas "precizno" odredli "kad" ce pasti i gdje!!! :(

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2012, 10:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Никад од мене јебача! Ја сам се уздао у велика стопала, класично мување ми је било: "Ћао, ја сам Шуле и носим ципеле број 47!"

Али авај, сад ће снајке да гањају ове што носају шорцеве као тренерке:

Citiraj:
Da bi odredili tip temperamenta, seksolozi mere nečije noge. Probajte i vi.

Krenite od zgloba na boku, gde se butna kost spaja sa kukom. Izmerite nogu od te kosti do stopala. A onda podelite visinu sa dužinom noge. Dobijena cifra, koju naučnici zovu još i „bedreni indeks”, pokazuje vaš seksualni temperament.

Žene sa snažnim seksualnim temperamentom obično imaju indeks od 2,01 do 2,05, prosečan je od 1,97 do 2,00, a slab između 1,88 i 1,96.

Kod muškaraca je nešto drugačije. Snažan temperament je od 1,99 do 2,00, prosečan od 1,92 do 1,98, a slab od 1,85 do 1,91.

Očigledno je da su najseksualniji i najtemperamentniji oni sa kraćim nogama.

И још:

Citiraj:
Muškarci sa snažnom seksualnošću obično su crnpurasti. Tela su im prekrivena jakom dlakom i imaju vidljivu „traku” od genitalija do stomaka; dlakavi su po grudima, rukama i nogama. Dlaka im je crna i jaka.

Visok nivo testosterona može da dovede do rane ćelavosti. Stoga, ako je neki mladić već ćelav, možemo sa velikom sigurnošću reći da je seksualni div.

Još kažu da, ako je proćelav spreda znači da je pametan, ako je na temenu - da je seksi, a svuda pomalo - da „zna znanje” u krevetu.

http://www.b92.net/zivot/sex.php?yyyy=2 ... _id=572672

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2012, 10:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako nam za utjehu....Taško je najgori jebač na forumu...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2012, 01:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ајмо, драге форумашице, поведите се за овим примјером и како каже госпоја "допринесите смањењу друштвеног притиска":
Citiraj:
Kineska blogerka častila sirotinju seksom u znak protesta zbog racije u bordelu

Kineska blogerka i feministkinja Je Hijan je siromašnim radnicima i poljoprivrednicima u provinciji Guangdži pružala seksualne usluge ceo jedan dan, u znak protesta zbog racije policije u lokalnom bordelu i suruvosti komunističkih vlasti prema još siromašnijim prostitutkama.

Slika

Je Hijan, koja je u kineskoj internet zajednici poznata i pod imenom Lijumang Jan ("Vrabac Huligan"), na svom blog postu od 12. januara detaljno je opisala prosečan dan u životu seksualnih radnica iz najnižih društvenih slojeva, a zatim i početak svog jednodnevnog angažmana u istom poslu.

Objašnjavajući odluku da i sama postane prostitutka, Je Hijan kaže da je za to imala tri razloga.
- Prvi motiv mi je da sprečim policajce da uhvate radnike (mušterije) i oglobe ih. Drugo, želim da izađem u susret potrebama najnižih staleža i doprinesem smanjenju društvenog pritiska. Treće, želim da napravim kontrast između moje ljubavi prema nižim slojevima društva i surovosti vladine politike. Nadam se da će i njih dirnuti moja akcija - napisala je Je Hijan.

Ona je napisala da je prvu seksualnu uslugu pružila 18-godišnjem mladiću iz obližnjeg sela.
- Šetkao se ispred bordela pre nego što me je pitao za cenu. Rekla sam mu: "Uđi, uradiću to za džabe". Pomogla sam mu da stavi kondom i podsetila ga da ponese kondom svaki put kada zatraži ovakvu uslugu - piše Hijan.

Zatim je redom pružila usluge četvorici muškaraca, od kojih su neki bili stariji od 50 godina.
- Padala je kiša, a čovek koji je imao pedesetak godina je imao izborano lice i nosio je kabanicu i čizme, jer je padala kiša. Rekla sam mu da pružam usluge besplatno. Gledao je moju sjajnu belu kožu, pitao me je zašto to radim i očigledno mu nije bilo jasno u čemu je štos. Rekla sam mu da su me poslali iz Pekinga. Ovo društvo je puno nejednakosti! Porodično poreklo, prilike, prava, razvoj... Čak je i seks nejednak! - kaže Je Hijan.

Blogerka kaže da je seks jedina stvar koju žele mušterije, radnici i poljoprivrednici, i da to nije toliko loše kao što vlasti predstavljaju.

- Taj radnik može da priušti 10 juana (1,25 evra) za seks, a to neće negativno uticati na njegov život, niti na društvo. Muškarci poput njega nikad neće imati dovoljno novca da bi imali ženu, ali makar mogu da zadovolje svoje seksualne potrebe kroz prostitutke. Ipak, društvo ipak od njih želi da oduzme čak 3.000 juana (372 evra) kada ih kažnjava. Prvo ih guraju u najmračniji ćošak, a zatim ih pljačkaju. Zar to nije surovo? - pita se Je Hijan.

Klijenti su joj rekli da je ona bila najljubaznija osoba koju su upoznali u bordelu.
- U suštini, ja im samo pokazujem poštovanje i na njih gledam kao na braću, na članove porodice. Ne gledam na njih s visine i u njima vidim gospodu bez obzira na to koliko im je iznošena odeća, ili koliko su prljavi. Ja ih grlim i tešim, puštajući ih da osete da ih neko i dalje voli - kaže Je Hijan.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/301884/Ki ... -u-bordelu

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2012, 10:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako ne zbog forumaša, onda zbog društva!

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2012, 17:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
A evo kako da forumaši pomognu. Vjerovatno bi mnogima ovo išlo od ruke :lol:

Citiraj:
Otac četrnaestoro dece, a nikada nije imao seks sa ženama

Trent Arsno (30) iz Kalifornije, koji sebe reklamira kao donatora “organske” sperme, postao je otac četrnaestoro dece, iako nikada nije imao seksualne odnose sa ženama!

Ovaj stručnjak za zaštitu kompjutera kaže da je "100 odsto svoje seksualne energije posvetio proizvodnji sperme", da bi parovima koji ne mogu da imaju decu omogućio da postanu roditelji.

- Verovatno ću i sa 40 godina biti nevin, ali ću ipak imati više od petnaestoro dece - izjavio je Arsno za sajt RadarOnline.com.

Učestvujući u tok šouu poznatog američkog TV reportera Andersona Kupera, Arsno je imao priliku da upozna jedno od svoje biološke dece, dvogodišnju devojčicu Analiz.

- To je za mene veliko uzbuđenje. Izuzertno sam srećan što je ona zdrava i što živi u domu ispunjenom ljubavlju. Nadam se da ima gen saosećanja i da će ga njeni roditelji negovati - rekao je Arsno.

Agencija za hranu i lekove (FDA) naložila je zatvaranje Arsnoove besplatne banke sperme, koja se nalazi u njegovom stanu, zato što nije preduzeo zakonom propisane mere za sprečavanje širenja seksualno prenosivih bolesti, prenosi “Merkjuri njuz”. Arsno, međutim, tvrdi da njegova “firma”, u kojoj je on jedini zaposleni, nudi “svežu”, a ne zamrznutu spermu.

- Pomažem ljudima u nevolji. Ne bavim se biznisom - izjavio je Arsno.

Veb sajt Gawker okarakterisao je Arsnoa kao “amatersku porno zvezdu” zbog eksplicitnih fotografija “donacija sperme” koje je postavio na internetu.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2012, 18:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
I vožd je onomad kad se pričalo o vještačkoj oplodnji rekao da svaki od nas treba pomoći koliko može.
Nekom će da uspije.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 361 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]