Whotanoob je napisao:
Treba mi jedan savjet.
Imam radnog kolegu sa kojim ne mogu nikako, a djelimo istu prostoriju za vrijeme pauza. Ja sam tu novi, a on radi već godinama. Najradije bi da nemamo nikakav kontakt ali mi je glupo kad ga viđam svaki dan.
Zamolim ga jedan dan da me sačeka par minuta i zaključa jer ja nisam ponio ključ, a on meni kroz dreku ''Nisam ti ja ključar pa da za tobom zaključavam i otključavam''. Drugi dan dođem ja prije njega okačim jaknu na vješalicu, vratim se na pauzi, a on premjestio moju jaknu i na to mjesto okačio svaoju. Ja ništa nisam rekao, ali imam osjećaj da će svaki dan biti sve gore i gore.
Kako se postaviti, šta uraditi?
Na početku zauzmi stav inače si donji.
Moraš pokazati da ne može da se zajebava s tobom, niti da liječi na tebi bolesne komplekse. Poznat mi je taj tip ljudi, ti su kući manji od makova zrna, vjerovatno se ne pitaju ništa ni sa svojim gaćama i zato i pokušavaju da nametnu sebe kao veličinu nekome novom, tj. prvoj osobi za koju misle da mogu da gaze.
Možda on nije loš, možda te iskušava ali mu na fin način moraš dati do znanja da sa tobom tako neće manipulisati.
Nije tu vješalicu od kuće donio niti ima ekskluzivno pravo na nju. To je sitnica ali o sitnicama se i radi.
Nemoj pokazati da te iznervirao ako te iznervirao jer je to tim sitnim dušama životna hrana.
Uhh koliko sam ja takvih u životu srela i dan danas ih srećem, skoro svaki dan na poslu se nađe neka nadobuda budala koju trebaš spustiti na svoje mjesto.