Schlager je napisao:
...ja sam to tada shvatio kao razliku u mentalitetu,jer ovdje u krajini su ljudi mnogo otvoreniji,nikad mi ne bi palo na pamet da pobjesnim kad me neko upita koliko imaš godina,šta radiš,imaš li djece..pričam i previše,i šta me ne pitaju....potpuno sad poštujem i to što su tebi takve stvari nezamislive,što si ti na forumu Talija,i smatraš da je to dovoljno,i tu treba da se završi,ali kažem,mi smo ovdje (većina),drugačiji...
Kad smo se već uozbiljili ne mogu da ne prokomentarišem ovaj boldovani dio- nismo ništa otvoreniji ili manje otvoreni nego bilo ko drugi, bar ja. Ili ja nisam iz iste Krajine o kojoj pričaš ili tvoja logika nije ista za većinu ljudi sa kojima se družim. Ovakve stvari bi mi smetale. Naravno, nadjem se i ja sa dobrim prijateljicama i prepričamo jednoj drugoj sve doživljaje i svoje, a počesto i tudje (

) ali jedno su bliski prijatelji a virtuelni nešto sasvim drugo. Na jednom drugom forumu sam se družila i izalzila sa par ljudi, njih troje tačnije, garant smo tad i spominjali druge forumaše, ali nikad nisam poslije pitala nekog od spomenutih da mi potvrdi ili negira neku informaciju koju sam čula. Zašto- zato što me iskreno zaboli djon za ljudima koje nisam upoznala i sa kojima nisam bliska. Možda sam ja čudna ali stvarno ne svrstavam u istu kategoriju virtuelne poznanike i ove sa kojima kontaktiram uživo i koje dobro poznajem.
i kakve su to uvrede i prozivanja o kojima pričaš- napisala je da si pun informacija o forumašima, jel to? jaka stvar. Šta bi onda Žiri trebao reći, njega svi prozivaju da zna sve o svakome i da poznaje čak i one ljude koji njega ne znaju...a na to se svi nasmijemo i gotovo. Ili smo se davno zezali kako je Taško forumska posvuduša, (jel tako nekako bi), da je na svim okupljanjima...jel se on treba nešto uvrijediti zbog toga?
Od mene dosta, smori ova tema, kao što sam već prije rekla, mislim da je potpuno nepotrebna i pogrešna.
U medjuvremu ste se raspisali, pa da dodam- dobrodošli su i gangsta rap i zecovi, to me uvijek nasmije.