Džontra je napisao:
Zoka, ti iz ŠUP-a? Ne bih nikad rekao, al nikad, prije bih rekao da si se u rođenoj kući samoobrazovao nego da si u ŠUP išao. koji odsjek, ako nije stroga nedjeljiva-s-ostatkom-populacije tajna?
...A kako se lično osjećam prozvanim (a trebao bih) na pitanje "kako neko iz ETŠ-a može studirati filozofiju?" ima da kažem - lako.
Jer, jednostavno, koliko god da me neke stvari interesovale, te su stvari neodvoive sa nekim drugim stvarima, koje nije da me ne interesuju, već sam očajan...primjer matematika...ja još uvijek ne mogu tablicu množenja naučiti kako treba, brojevi i operacije s istim mi zaista nikako ne idu od ruke...S druge strane teorija, bilo koje vrste, pa i matematička, ili kvantna fizika, jezici, i slično, mi idu sjajno. A kako me pored određenih strvari na ETŠ-u zanimala i između ostalog filozofija, tačnije određeni pravci u istoj, izbor, između elektro ili mašinskog faksa, gdje je većina predmeta vezana za matematiku, ili filozofija gdje je sve vezano za teoriju, nije uopšte izbor. Kontaš? Sve je do čovjekovog interesovanja (odnosno manjak istog) za određene stvari u životu.
A, da mi je samo na trenutak bilo djeliti klupu s 800...gdje bi mi kraj bio?
Pa što si onda uopšte išao u ETŠ ako ti ne ide Matematika? Što nisi išao u Gimnaziju na Društveno-jezički smjer? Isto tako mi nije jasno kako ostali ljudi kao ti upišu ETŠ ili npr. moj bivši profersor Filozofije koji je išao u Ekonomsku. Doduše jasno mi je da sa 15 godina kada upisuješ srednju i ne znaš šta ćeš raditi u životu i koji ćeš fakultet upisati. Ja isto tako nisam znao šta ću pa sam zato otišao u Gimnaziju. Dala mi je 4 godine da razmislim šta hoću...