banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 01:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 333 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Feb 2011, 20:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Zoka, ti iz ŠUP-a? Ne bih nikad rekao, al nikad, prije bih rekao da si se u rođenoj kući samoobrazovao nego da si u ŠUP išao. koji odsjek, ako nije stroga nedjeljiva-s-ostatkom-populacije tajna?
...A kako se lično osjećam prozvanim (a trebao bih) na pitanje "kako neko iz ETŠ-a može studirati filozofiju?" ima da kažem - lako.
Jer, jednostavno, koliko god da me neke stvari interesovale, te su stvari neodvoive sa nekim drugim stvarima, koje nije da me ne interesuju, već sam očajan...primjer matematika...ja još uvijek ne mogu tablicu množenja naučiti kako treba, brojevi i operacije s istim mi zaista nikako ne idu od ruke...S druge strane teorija, bilo koje vrste, pa i matematička, ili kvantna fizika, jezici, i slično, mi idu sjajno. A kako me pored određenih strvari na ETŠ-u zanimala i između ostalog filozofija, tačnije određeni pravci u istoj, izbor, između elektro ili mašinskog faksa, gdje je većina predmeta vezana za matematiku, ili filozofija gdje je sve vezano za teoriju, nije uopšte izbor. Kontaš? Sve je do čovjekovog interesovanja (odnosno manjak istog) za određene stvari u životu.

A, da mi je samo na trenutak bilo djeliti klupu s 800...gdje bi mi kraj bio?

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 20:38 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Džontra je napisao:
Zoka, ti iz ŠUP-a? Ne bih nikad rekao, al nikad, prije bih rekao da si se u rođenoj kući samoobrazovao nego da si u ŠUP išao. koji odsjek, ako nije stroga nedjeljiva-s-ostatkom-populacije tajna?

Najuzaludniji od svih...kožarstvo,tj kožarski tehničar...jbg,na kraju osnovne hemija mi je djelovala simpatično,a onda sam izabrao zanimanje u kojem je ona jedan od osnova :-? Nije simpatična.Elem,imao sam zato priliku,prije vojske,da radim dva mjeseca u državnoj firmi,pogađate-kožari,i osjetim sve blagodeti onoga bivšeg sistema....ono,dva neradna dana sedmično,pauza od pola sata koja se nerjetko produžavala i na sat vremena,neradni dani za praznike,prijava odmah po zasnivanju radnog odnosa,redovna plata,kunjanje na poslu do pola deset dok drugi rade...divota.Tako da se mučenje sa hemijom isplatilo. :D

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 20:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
danijell je napisao:
Čuj ne zna ima li u ETŠ predmet Filozofija. Šta bi Keleč rekao na ovo :lol:
Ako još ne znaš da i na ETF postoji isti predmet, a recimo na Filozofiji nemaju predmet Elektrotehnika :)

Kele je kralj! Mada, bilo je tamo dobrih ljudi kao moj razrednik Ostoja (matematika) ali od bagre nisu imali kuda. :angry4:

situacija:
nas preko 40 na popravnom iz digitalne elektronike kod Pop-a.
Na popravnom nas obori oko 27! (znaci gubis godinu)
Sva "sreca" to je bio petak, pa smo subotom i nedjeljom sve "polozili"! uff :mad:
(sljedece godine slicno sranje pa je onaj momak pucao u direktora... :-? )
Sada cujem da je dosta bolja situacija, poslije toga nista vise nije bilo isto.

Inace, skolstvo je u .urcu i treba se nesto mijenjati.

E da, je l' se ono otvara nova gimnazija, preko puta parka M.S.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 20:41 
Administrator
Korisnikov avatar

Block out je napisao:

E da, je l' se ono otvara nova gimnazija, preko puta parka M.S.

Da.Znači dupla doza klinaca koji misle da su posisali svu pamet svijeta i Boga u'fatili za muda....Jedino što će ova biti matematičko-informatičkog usmjerenja pa će vjerovatno biti pederbal,slično kao u Metalskoji i Elektro školi.... :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 20:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zorane, iznenađuješ me kao jako svestrana osoba puna životnog iskustva...Kožar, folklor, narkoman-detektor, čo'ek od knjige i za knjigu, i još milion malih popratnih gluposti...ti si kao onaj medo iz filma "A.I."

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 20:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Nisam gledao film,ne znam kakav je medo....ono,jesam međed i u RL al' ne znam kakav je taj....I šta si ti krenuo da se ulizuješ moderaciji,a?:lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 20:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisam. Osim Vanji, al to je druga priča...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 20:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Džontra je napisao:
...A kako se lično osjećam prozvanim (a trebao bih) na pitanje "kako neko iz ETŠ-a može studirati filozofiju?" ima da kažem - lako.
Jer, jednostavno, koliko god da me neke stvari interesovale, te su stvari neodvoive sa nekim drugim stvarima, koje nije da me ne interesuju, već sam očajan...primjer matematika...ja još uvijek ne mogu tablicu množenja naučiti kako treba, brojevi i operacije s istim mi zaista nikako ne idu od ruke...S druge strane teorija, bilo koje vrste, pa i matematička, ili kvantna fizika, jezici, i slično, mi idu sjajno. A kako me pored određenih strvari na ETŠ-u zanimala i između ostalog filozofija, tačnije određeni pravci u istoj, izbor, između elektro ili mašinskog faksa, gdje je većina predmeta vezana za matematiku, ili filozofija gdje je sve vezano za teoriju, nije uopšte izbor. Kontaš? Sve je do čovjekovog interesovanja (odnosno manjak istog) za određene stvari u životu.

Pa što si onda uopšte išao u ETŠ ako ti ne ide Matematika? Što nisi išao u Gimnaziju na Društveno-jezički smjer? Isto tako mi nije jasno kako ostali ljudi kao ti upišu ETŠ ili npr. moj bivši profersor Filozofije koji je išao u Ekonomsku. Doduše jasno mi je da sa 15 godina kada upisuješ srednju i ne znaš šta ćeš raditi u životu i koji ćeš fakultet upisati. Ja isto tako nisam znao šta ću pa sam zato otišao u Gimnaziju. Dala mi je 4 godine da razmislim šta hoću...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 20:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da sam tad znao ono što znam sad, možda i ne bih upisao ETŠ...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 20:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Džontra je napisao:
Da sam tad znao ono što znam sad, možda i ne bih upisao ETŠ...

Da ti sada znaš šta radiš, ne bi ti bio ovdje :lol:

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 20:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Istina nikad nije bila surovije servirana...
Ali na stranu s tim, mene su određeni interesi odveli u ETŠ, ali su tuđi interesi mene i udaljili od ETŠ-a kasnije, što je dovelo do dodatnog razvijanja nekih interesa mojih...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 21:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Džontra je napisao:

Pod klupom. :D

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 21:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Block out je napisao:
danijell je napisao:
Čuj ne zna ima li u ETŠ predmet Filozofija. Šta bi Keleč rekao na ovo :lol:
Ako još ne znaš da i na ETF postoji isti predmet, a recimo na Filozofiji nemaju predmet Elektrotehnika :)

Kele je kralj! Mada, bilo je tamo dobrih ljudi kao moj razrednik Ostoja (matematika) ali od bagre nisu imali kuda. :angry4:

situacija:
nas preko 40 na popravnom iz digitalne elektronike kod Pop-a.
Na popravnom nas obori oko 27! (znaci gubis godinu)
...

Ta taman strana Popa mi je poznata. On je meni na kraju bio i razrednik. Morao nas je neko preuzeti u četvrtom razredu :) Svi bježali od nas kao da smo kugu prenosili :)
Ja na sreću kod njega nikada nisam imao problema. Mislim da sam rijetko dobijao i četvorke, ali ne zato što sam bubao nego zato što je odlično objašnjavao. A ja ga slušao šta priča :)
U par riječi ili rečenica objasni nešto što neki profesori nisu mogli ni za cijeli čas. I meni dovoljno. A ne kao Mađarička koja je znala cijeli čas samo pisati i izvoditi formule po tabli. Na kraju ajde što zbuni sebe, ako ne dobije ono što je trebala, nego zbuni i nas. :)

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 21:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
и ја се слажем да физика не ваља ничему у Гимназији, преблага је.

али једна ствар што је већина гимназијалаца имала квалитетније него у остали школама је физичко. бар они којима је предавала Јармила, и евентуално Крнета. За остале не знам.

јеботе кад се сјетим колико нас је мучила. тад сам је проклињао, али сад ми је драго што нас је онако тјерала, да мало направи нешто од нас кржљаваца :)

док се у већини осталих школа на часовима физичког играо фудбал и кошарка нон стоп, ми смо трчали(експлозивност, издржљивост...), радили гимнастику и још свашта нешто. тек је касније дошла кошарка и одбојка.

ја на почетку нисам могао да се попнем уз шипку само сам рукама и добијем кеца, и наљутим се, 8 мјесеци ишао у теретану и на крају добијем 5 :)

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 21:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
danijell je napisao:
Ja na sreću kod njega nikada nisam imao problema. Mislim da sam rijetko dobijao i četvorke, ali ne zato što sam bubao nego zato što je odlično objašnjavao. A ja ga slušao šta priča :)
U par riječi ili rečenica objasni nešto što neki profesori nisu mogli ni za cijeli čas. I meni dovoljno. A ne kao Mađarička koja je znala cijeli čas samo pisati i izvoditi formule po tabli. Na kraju ajde što zbuni sebe, ako ne dobije ono što je trebala, nego zbuni i nas. :)

Jednom nam dao kontrolni sa tri zadatka, prvi najteži ostalo onako. Ja počeo od prvog, a on samo uzme list, upiše pet u dnevnik i kaže možeš ići kući.
Nažalost predavao nam samo dva mjeseca, ali i sada znam te lekcije. Kasnije kod Klincova nismo naučili ništa, čovjek samo iscrta par šema i tablica i to je sve za taj čas. A i nije smio predavati jer je jednom dobio kredu u glavu kad se okrenuo.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 22:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
'ajme ko bi rekao da o skoli ovoliko pisete :lol:
ja nisam upisala gimnaziju iz inata,da bas iz inata jer je istu upisala moja rodjaka koja ja jedva i osnovnu zavrsila,e tad mi je bas nesto bilo bezveze,pa sam zavrsila medicinsku ali mislim da sam jedina osoba koja je bjezala s casova i za to vrijeme bila u gimnaziji na casovima kod Strine,Zeca,Kozomare(e zbog ovog divnog profesora ja odoh na knjizevnost :))

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 22:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Odem na fakltet, završim u kafani i pričamo kako imamo super šemu da očistimo godinu, a na kraju shvatimo da smo očistili sve što je bilo na stolu. Naruči se nova tura i tako redom.

Ovdje je ista situacija, u kafani se priča o školama a na obrazovanju se spamuje ittntt.

edit:

Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 22:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
[quote="danijell"
Razumijem ja to :D
Samo ako ja ne razumijem neku filozofsku misao, ja ću vjerovatni i bolje spavati, ali ako vas udari struja jer niste znali šta radite vjerovatno nećete uopšte spavati :lol:
[/quote]

Pa eto, sad ti je jasno zašto je onaj kljakavi Diogen hodao okolo sa svijećom, plašio se čovjek da ga ne udari struja :D

Nešto mi je tema otišla potpuno u mirno-nostalgične i prijateljske vode. Vjerovatno zato što su ovi negimnazijalci, nakon početnog kurčenja, skontali s kim imaju posla, pa odlučili da malo iskuliraju.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 22:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
azdajica-ny je napisao:
'ajme ko bi rekao da o skoli ovoliko pisete :lol:
ja nisam upisala gimnaziju iz inata,da bas iz inata jer je istu upisala moja rodjaka koja ja jedva i osnovnu zavrsila,e tad mi je bas nesto bilo bezveze,pa sam zavrsila medicinsku ali mislim da sam jedina osoba koja je bjezala s casova i za to vrijeme bila u gimnaziji na casovima kod Strine,Zeca,Kozomare(e zbog ovog divnog profesora ja odoh na knjizevnost :))

Književnost...to mi se dugo motalo po glavi. Bilo mi je to najveće interesovanje i najjača strana. Otišao sam na režiju jer sam zelio savremeniji medij. Uvijek me baci u bed kad sretnem neke davne ljude kao što je moja nastavnica srpskog koja me uvijek upita kad će mi izaći knjiga :oops: ...Kad takvim ljudima kažem čime se sada bavim vidim razočarenje u njihovim očima. I svaki put kad me sretnu pitaju me istu stvar, kao da ne mogu da zapamte.
Ali realno, šta da danas pisac radi? (uh, što sam ovo sad izvalio kao da se ovako satirem od posla) Gledam svog brata, otišao je tamo s nadom da će ušpiciti zanat, a sad je lektor u novinama. Nisam htio tim putem.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 22:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Elektro škola je zakon :D kakva crna gimnazija. Jednom su ovi iz mog razreda naslagali 4 klupe jednu na drugu, e to je bilo remek djelo, pedaggog kad je vidio ost'o šlogiran hahahahaha.
Ili kod Djoneta na elektronici u podrumu škljocanje hemijskim olovkama, hahahaha to je bilo ludilo, čovjek se okrene i piše na tabli, a mi svi škljocamo, on se okrene svi kao pišu i tako dok nije puk'o. Pa smo pravili party, ovi donesu ozvučenje i u podrumu nastane haos, ovi sa strane donesu cvaraka i sira ma totalna bolest. Pa kod Djoneta je bilo provala, ovi na razglas spoje vokmen sa FM radiom i onda preko mini predajnika koji je u opsegu FM talasa dozivaju Nedju, lik se pogubio, hahahahahaha a mi se svi zajedno valjali po podu. Al zato kod Popa je bio muk, niko nije smio ni da pisne. Mada poslije Lemijevog upada sa utokom i Pop se malo smirio, jbg hastra ga valjda bilo. Jedino mi je zao sto smo zadnji dan skole cistacici razvalil auto, jebiga cugalo se trubaci i tako to :D A gimnazijalci su bili i ostali papci, licno sam se to uvjerio na fakultetu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 333 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]