Vjevoricinus je napisao:
@HL
Je l' koristis neki mikser, blender, choper za mljevenje zitarica?
Ja sam imao choper, philips 400W, i u njemu sam
pravio brasno od svega i svacega al' je riknuo,
pa moram kupiti nesto novo...
Brasno kupujem, na vodenici, domace.
Ne znam gde ima blize vodenica koja melje (kad sam bila na Krupi, nijedna nije radila), ali preporucila bih ti onu na Ugarskim brzacima.
Tamo bude i ribe koja nije tovljena za kupiti a mozes i tamo jesti, pripremljenu.
Cesto idem u SA, pa meni to dodje ko usput.
Vidim da ima odnedavno u prodavnici Moj Market za kupiti neka, navodno, domaca, integralna brasna, ali nisam se raspitivala odakle su i proveravala kvalitet.
Sto se tice mlina, imas specijalne mlinove za praviti integralno brasno, bas rade po "zrvanj" sistemu.
Jooj, gde me bocnu u ljutu ranu?Naravno, nema da se kupi kod nas, a i u inostranstvu kostaju boga-oca!
Imas bas specijalne elektricne mlinove za zitarice, kuhinjske zrvanj mlinove, male manuelne "meljalice" poput onih za meso...
Ako planiras kupiti klasicni mlin, ali da a mozes koristiti i za zitarice, preporucila bih ti da pogledas KRUPS mlin, ima ga u Robotu i u Mercatoru. Cena je oko 100KM i prejeftin je u odnosu na druge blendere koji usput uspeju nesto i samleti.
Ima 12 razlicitih stepeni za podesavanje finoce cestica, mozes i suve zacine mleti s njim i sve ostalo.
Jedina mana mu je sto je mala posuda, ali i to se moze iskombinovati.
Te KRUPS fenove, tostere, miksere su donosili ljudi iz Svabije, i dan danas rade, posle 30 godina.