insp_CaLLahan je napisao:
Citiraj:
Svodi vam se na isto: bili studenti 10.0 u roku ili 6.0 u 10 godina.
Valja i živiti malo.
To to,mudro ti njih savjetujes Hahha...problem kod mene sto sam tako razmisljao od prvog dana studija.pa gdje sam zavrsio ...nigdje,jedan semestar i auf wiedersehen!
Moja dobra koleginica je završila farmaciju (koja je 5 godina) prosjek nešto ispod 9 ali je obnovila apsolventski staž zbog 1 ispita jer je nešto pauzirala iz nekih privatnih razloga, nebitno. Stvarno bila dobar student. Volontira u apoteci da bi odradila staž. Bez jedne marke. I nije jedina, pa ti vidi.
E sad, koliko god ja obožavala hemiju, da me i sad pitaš one cikluse koje sam gore stavila bih znala dobrim dijelom. Ali taj ciklus ne treba apsolutno nigdje, čak ni u biohemijskim laboratorijama. A koliko je bilo nekih glupih, nebitnih podataka "bez kojih ne možete zamisliti rad u farmaciji". A niko mi nije objasnio šta je to faktura, šta su uslovi plaćanja, jebote niko mi nije tražio da znam koji lijekovi smiju da budu izloženi u apoteci a koji ne smiju.
Ne kažem ja da prosjek i znanje na fakultetu nemaju svojih kasnijh upotrebnih vrijednosti, da bi se došlo do njih potreban je rad i trud koji se na duge staze isplati. Samo je veliki udar kada neko ko ima lošiji prosjek od tebe dobije asistentsko mjesto ili poziciju u nekoj od isuviše rijetkih laboratorija, a ti ne a jedan od razloga tog tolikog rada i truda je bio upravo taj-znanje da je to jedina šansa da dođeš do toga jer pozadine nemaš.
Mada, i da se vratim, opet bih bila dobar student ali ne baš toliko dobar i malo više bih hodala nego što jesam, mada opet nisam ni tu ostala uskraćena.

Najžalije mi je što ove godine nisam zbog posla mogla da odem na studentski kongres u Srbiju, a svi moj prijatelji (većina su takođe završili) su bili tamo.