banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Avg 2025, 07:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 360  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Apr 2010, 11:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
tensSa je napisao:
Ok zbog toga sto ti ne prijaju, ali ne jesti jaja zbog holesterola je glupost, pogotovo kad sam cuo idiote koji tvrde da ne treba vise od 3 zumaceta nedeljno jesti...

Ja sedmicno izmedju 10 i 15 pojedem pa mi nije nist. Da nema yaya propao bih nacisto. :)

Pileca dzigerica pa prtokulu. 8)

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 11:43 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
tensSa je napisao:
Ok zbog toga sto ti ne prijaju, ali ne jesti jaja zbog holesterola je glupost, pogotovo kad sam cuo idiote koji tvrde da ne treba vise od 3 zumaceta nedeljno jesti...

Je l' nindža....je li ti tako u životu sve od oka ocjenjuješ?

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 11:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Zeljaaan... zeljaaan sam pilece dzigerice...
malo jace pecene i dobro zasoljene.
Jeo sam barenu soju sa maslinovim uljem.
Ide kad se naviknes.

Za zumanjke se stvarno svasta prica.
Medjutim, jaja su zakon.
Doduse, bilo bi dobro da pojacas unos vlakana.
Ima ih u zitaricama i mahunarkama k'o u prici.
Najbolje bi bilo kada bi uz troje jaja na oko, zapecena sa obje strane sa malo vegete, pojeo 3 - 4 vruca ustipka od tek samljevenog brasna od neke od zitarica (ne mozes promasiti, najukusniji je miks vise zitarica)... E, onda mozes dodati i dvije kasike povlake... Pa solju jogurta.
A ustipci vruci... Joooj...
Kakav holesterol... samo udi po vlaknima.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 11:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Možda mi je negdje propustio.....ali što ti ne jedeš meso,a ubijaš se sojom?

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 11:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jedem i meso... kad mi dodje zuta minuta.
Bice u junu dvije godine kako sam prvi put kupio paket harne Vitaplex.
Od tada sam znacajno promijenio prehrambene navike. Unio sam u ishranu integralne `itarice i mahunarke, hladno cijedjena ulja i kostunjavo voce.
Ranije nista od toga nisam redovno jeo.
Vec poslije dva mjeseca sam osjetio ozbiljne promjene.
Danas svastarim,
ali voce skoro da i ne jedem.
Cak sam navikao da pijem neke cajeve
za ciscene organizma umjesto kafe... svaki dan.
Nisam makrobioticar... zakleti.
Ali, ne bih se nikada vise vratio na staro.
Povremeno i meso jedem.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 12:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
[quote="Vjevoricinus"]Zeljaaan... zeljaaan sam pilece dzigerice...
malo jace pecene i dobro zasoljene.
ja malocas jela,ali onako res okolo,a unutra jos krvava,tako najvolim :lol: i naravno kajmak domaci,bas zdrav dorucak,k'o da cu kopati cijeli dan :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 12:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Joooj... racunam, naravno, da se radi o slanom kajmaku...
Mljac... mljac.
:D :D :D

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 12:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
dobro je vas poguzija...ima ovdje jos ljudi sto bi kajmaka jeli :D

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 12:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
cvox je napisao:
dobro je vas poguzija...ima ovdje jos ljudi sto bi kajmaka jeli :D

da ti posaljem fedex-om?znas kako je dobar,onaj jaki,slani,moracu sutra napraviti ustipke od crnog brasna dok dusmani nisu pojeli sav kajmak :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 12:58 
Administrator
Korisnikov avatar

:( Jabuku....

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 13:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
azdajica-ny je napisao:
da ti posaljem fedex-om?znas kako je dobar,onaj jaki,slani,moracu sutra napraviti ustipke od crnog brasna dok dusmani nisu pojeli sav kajmak :lol:

jesi bezobrazna azdajice.....nes dobit cokoladu za ovo :lol:

jeo nekakvu rizu...fuj evo ima po sata pljujem samo to....i ja svasta jedem majko mila :x

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 13:16 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Apr 2010, 10:12
kljukusha sa kajmakom

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 13:30 
blackrose je napisao:
tensSa je napisao:

Jbg meni je dr tako rekla.

Bulazne gluposti...nasi doktori uce iz knjiga koje su se koristile 60-ih godina proslog vijeka...

Znam ljude koji jedu i po 10-15 jaja na dan i holesterol im je ok, kako ti doktori daju objasnjenje za to?

Takodje da dodam da je nekome i par zumanaca na dan smetnja, sve je od osobe do osobe, nisu svi organizmi isti, postoji i nacin da provjeris to, a to se zove krvna slika...jedi mjesec dana 3-4 jajeta na dan i provjeri holesterol i znaces na cemu si...ne treba ti niko govoriti sta i koliko...

Nekima je bio povisen proitisak od konzumranja recimo vise od 5 cijelih jaja na dan, ali to su bili izuzeci i to nema veze sa holesterolom...

Zdrava osoba moze bez problema da svakodnevno konzumira 2-3 cijela jajeta...

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 13:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
tensSa je napisao:
blackrose je napisao:
tensSa je napisao:

Jbg meni je dr tako rekla.

Bulazne gluposti...nasi doktori uce iz knjiga koje su se koristile 60-ih godina proslog vijeka...

Znam ljude koji jedu i po 10-15 jaja na dan i holesterol im je ok, kako ti doktori daju objasnjenje za to?

Takodje da dodam da je nekome i par zumanaca na dan smetnja, sve je od osobe do osobe, nisu svi organizmi isti, postoji i nacin da provjeris to, a to se zove krvna slika...jedi mjesec dana 3-4 jajeta na dan i provjeri holesterol i znaces na cemu si...ne treba ti niko govoriti sta i koliko...

Nekima je bio povisen proitisak od konzumranja recimo vise od 5 cijelih jaja na dan, ali to su bili izuzeci i to nema veze sa holesterolom...

Zdrava osoba moze bez problema da svakodnevno konzumira 2-3 cijela jajeta...

Generalizujes, kome ti verujes ako ne doktorima, a te price da uce iz knjiga iz 60-tih su smesne, mada imas knjiga koje bolje objasnjavaju neke stvar od novih izdanja...
Tebi svako ko ima razlicito misljenje od tvog trenera i tebe bulazni i prica gluposti... Kada budes imao zdravstvenih problema ti otidji u teretanu da ti to rese, nemoj se zajebavati sa neukim doktorima :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 13:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Hertzog je napisao:
Kada budes imao zdravstvenih problema ti otidji u teretanu da ti to rese, nemoj se zajebavati sa neukim doktorima

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: vala baš :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 13:59 
Ma ok, ja sma napomenuo da je to glupost i kazem istinu kada kazem da doktori laprdaju jer po njima bi pola sportista bilo mrtvo do sada...puca mi, meni niti iz dzepa niti u dzep sto sam to spomenuo...naravno da cu se obratiti strucnoj osobi ako budem imao zdravstvenih problema. ;)

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 14:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
Ma ok, ja sma napomenuo da je to glupost i kazem istinu kada kazem da doktori laprdaju jer po njima bi pola sportista bilo mrtvo do sada...puca mi, meni niti iz dzepa niti u dzep sto sam to spomenuo...naravno da cu se obratiti strucnoj osobi ako budem imao zdravstvenih problema. ;)

Zato svako malo sportasi umiru na terenu jer im "strucnjaci" objasnjavaju sta im je zdravo za zivot

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 16:10 
Ja mislim na hranu...ako imas neki primjer slobodno navedi...ja postavljam pitanje zasto mi nije povecan holesterol ako sam jeo jaja mjesec dana konstantno??
Zato jer to se kosi sa onim sto doktori tvrde, isto kao i unos jos nekih makronutrijenata...jer jedno je tvrditi nesto, a drugo to sprovesti u praksi i na sebi...doktori tvrde mnoge stvari kojih se ni oni ne pridrzavaju...

U vezi umiranja na terenu...
Ti hoces sada da skrenes na doping mozda ili nesto drugo u vezi toga sto padaju na terenu...ja govorim o hrani...mislis da su oni pali zato sto su jeli 3 jajeta na dan ili nesto drugo?

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 16:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kako god se okrene sa tobom o hrani ne vredi raspravljati jer cemo kruziti dok ja(ostali) ne odustanu ili dok ne priznamo da je tacno to sto pricas... Uzimas sebe za primer i govoris o generalnim stvarima... Ti si pojedinacan slucaj i to sa jajima ne mozes da tvrdis da ne uticu na nivo holesterola kada se odredjenom broju ljdske populacije moze odraziti na to... To sto se tebi nesto desava ili ne pri konzumaciji neke vrste hrane ne znaci da je tako u celom svetu ;)

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 16:30 
Citiraj:
Ti si pojedinacan slucaj i to sa jajima ne mozes da tvrdis da ne uticu na nivo holesterola kada se odredjenom broju ljdske populacije moze odraziti na to...

Slazem se, zato sam i napisao:
Citiraj:
Takodje da dodam da je nekome i par zumanaca na dan smetnja, sve je od osobe do osobe, nisu svi organizmi isti

Citiraj:
Kako god se okrene sa tobom o hrani ne vredi raspravljati jer cemo kruziti dok ja(ostali) ne odustanu ili dok ne priznamo da je tacno to sto pricas...

Jbg ja sam spreman saslusati ako je argumentovano, zato i trazim dokazeuvijek...necu reci:"Ja sam u pravu, ti si u krivu"....samo dokazi da je tako kako kazes...

Zato sam i rekao da je najbolje da neko jede odredjen period jaja cijela, a zatim da prekontrolise krvnu sliku i vidi na cemu je, a ne da slijepo vjeruje zato sto je to tamo neko rekao...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 360  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]