banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 08:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 333 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Feb 2011, 18:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Da se ja pitam, reformu obrazovnog sistema u sposobne ruke nas forumaša...odma prosperitet dolazi u učionice...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 18:06 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Šajin je napisao:
ма треба нам у потпуности нов школски систем и то је то. са запада узимај усамо лоше ставри. што не оду у неку земљу са одличним образовним системом и лијепо га прилагоде нама и прекопирају

Zato što kao i sve reforme kod nas,reformu obrazovanja rade stranci,insistiraju na njoj i finansiraju je,a njima nije u interesu da naprave državu koja će zahvaljuju dobrom obrazovanju dići svoju privredu i ekonomiju i tako prekinuti zavisnost od njihovih proizvoda i njihovog nadzora.
Objektivno gledajuću,ova tema koja je krenula kao zajebancija prerasta u ozbiljniju temu o obrazovanju nego one što su na podforumu "Obrazovanje",što pokazuje da se kod nas ipak najbolji rezultati ostvaraju u raznim vrstama ugostiteljskih objekata... :D

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 18:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Rekao sam ja da će Ziri morati da prebaci ovo ako nastavimo ovako... :lol:
Kod nas definitvno treba neke stvari da se promjene u načinu prenosa informacija učenicima ali nije sve toliko crno. Posmatram sebe i ljude na svom fakultetu kojih ima sa svih strana svijeta. Ima ljudi iz privatnih škola koje su koštale po 20,000 franaka godišnje i uglavnom najviše ima učenika sa francuskim srednjoškolskim diplomama, a ništa previše nisu bolji od mene i tvrdim da bi se svako ko je bio odličan u Gimnaziji po znanju mogao nositi sa njima. Moraću sada i stormbringera pohvaliti budući da ostvaruje zavidne rezultate, ne samo u školovanju nego i u ostalim poljima i naučen je da ima širi pogled na svijet oko sebe i ono čime se bavi. Vjerovatno je do njega jednim dijelom, a drugim i do Gimnazije i iako nas guše nekim bespotrebnim stvarima poprilično nas dobro spreme za ono što nas čeka kada se udaljimo od cigli...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 18:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
:)
Kako ste simpatični, nja!

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 18:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
_zoka je napisao:
Popokatepetl je napisao:
A kakvu bi ti praksu u Gimnaziji, molim te?

Čovjek je spomenuo u postu koji sam citirao praksu u elektro ili bilo kojoj drugoj tehničkoj/usmjerenoj školi....

Ma, to sam njemu i rekao, ko ti je kriv kad ulijećeš između dvije vatre :D

negimnazijalka je napisao:

Banderašice, ćut' tamo :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 18:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sad sam se sjetio jedne očajne stvari u Gimnaziji! Fizika! Mislim da one profesore treba banovati momentalno i registrovati nove u nastavni kadar... :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 18:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Luđak je napisao:

Idem da se ubijem zbog ovih grubih, nemilih riječi...

Spoiler:
Slika

:P

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 18:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Panzer je napisao:
Vjerovatno je do njega jednim dijelom, a drugim i do Gimnazije i iako nas guše nekim bespotrebnim stvarima poprilično nas dobro spreme za ono što nas čeka kada se udaljimo od cigli...

95% stvari koje ja znam,znam zahvaljujući samo tome što sam radoznao i voljan da učim (al' samo malo :D ) a ne onome što mi je škola nudila.Čak i stvari koje sam trebao naučiti u školi,nisam naučio zahvaljujući nekom zalaganju nastavnika nego samo svom trudu.Ako je čovjek spreman da uči,bilo kakva škola mu može pružiti dosta toga.Ako nije,sve ono što nabuba za ocjenu,zaboravi čim izađe iz učionice.Bio gimnazijalac ili ne.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 18:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

još_jedan_luđak je napisao:
Luđak je napisao:

Idem da se ubijem zbog ovih grubih, nemilih riječi...

Spoiler:
Slika

:P

Nemoj da se ubiješ, ETŠ je bila dovoljna kazna za nježno i krhko žensko čeljade...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 18:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ti si moja najveća kazna, luđo :)

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 18:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nasmjeshiti luzer je napisao:
Panzer je napisao:
Aham pošto sam ja došao 2006. u Gimnaziju i prvo ovo za ženskadiju mi je čudno. U mojoj generaciji se mogla baš dobra žetva napraviti, a i one koje su došle kada sam ja bio 3. razred nisu ništa lošije. Druga stvar je da mi je čudno i ovo tvoje za imanje i neimanje društvenog života. Ja sam sve četiri godine bio odličan, a redovno sam išao na kafe, izlazio i odvaljivao se vikendima i tako, bilo mi je zanimljivo u svakom slučaju... :)

Ne znate vi šta znači GIMNAZIJA za nas matore. Mi noću sanjamo crvene cigle i vrištimo u snu, a koliko vidim iz tvoje priče, vi mlađi komotno možete snimke razreda kačiti na redtube :lol: . Đe to gimnazija? Trebate vi malo kod Vasketa i Rosketa kad je već ukinuta vojska.

Rosketa? Rosića što je predavao Istoriju? Prošao sam i njega, opušteno sve. I Vasića bi se ratosiljao brzo, nadam se... :lol:

@_zoka: Jasno je sve, ko hoće učiti učiće nebitno u koju školu išao ali i dalje smatram da Gimnazija daje najbolju podlogu u daljem obrazovanju i stremljenju ka novim znanjima. Ne bih htio da ovo ispadne kao omalovažavanje drugih škola ali nikad mi nije bilo jasno kako neko iz ETŠ ili Tehničke škole može ići da studira Filozofoiju. Čak ni ne znam ima li predmet Filozofija u ETŠ. Kad završiš Gimnaziju barem možeš otići na bilo koji fakultet hoćeš. Ne kažem da su ovi koji iz Tehničke odu na Filozofiju loši studenti, ustvari nemam pojma kakvi su pa ne bih da komentarišem previše pa neka mi neko ko zna kaže kakvo je stanje. Jedna od mana Gimnazije je što možete znati dosta, a imati manji prosjek od nekog ko nije iz Gimnazije i onda vas oni pređu na prijemnom zbog par bodova iz srednje, a odustaju na prvoj godini.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 18:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Panzer je napisao:
Jedna od mana Gimnazije je što možete znati dosta, a imati manji prosjek od nekog ko nije iz Gimnazije i onda vas oni pređu na prijemnom zbog par bodova iz srednje, a odustaju na prvoj godini.

Ili možeš znati manje ali imati veći prosjek jer si bubao za ocjenu :D
Ja sam išao u možda i najlošiju školu u gradu,šuparu,bio prosječan đak,ono trica-četvorka...Knjige nisam imao,kupio samo filozofiju jer je nastavnica rekla da se ne može imati dva zaključno ko ne bude imao knjigu (ne znači da sam je i otvarao).
Na upisu na fakultet,par cura iz boljih škola (ekonomska,gimnazija i medicinska)su bile ili ispred mene ili mjesto dva iza mene na listi,zahvaljujući ocjenama iz srednje,ali su zato na po bodovima na prijemnom nisu imale šta da traže na fakultetu...Ironija je da su one zahvaljujući navici da bubaju i uče završile taj fakultet,a ja koji sam učio iz radoznalosti nisam jer mi nije bilo zanimljiv način na koji su nas "obrazovali"....

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 19:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Čuj ne zna ima li u ETŠ predmet Filozofija. Šta bi Keleč rekao na ovo :lol:
Ako još ne znaš da i na ETF postoji isti predmet, a recimo na Filozofiji nemaju predmet Elektrotehnika :)

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 19:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
Ako još ne znaš da i na ETF postoji isti predmet, a recimo na Filozofiji nemaju predmet Elektrotehnika :)

A šta ja znam, rekao sam da me nikada nisu interesovale druge škole... :lol:
A znam za Filozofiju i Sociologiju na ETF-u... :)

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 19:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Debil će biti debil u ma kojoj školi. Isto tako, pametan čovjek će naći put do znanja i obrazovanja, kao što reče zoka.

I, smiješno je i to što se stalno rugamo Amerikancima, kako su glupi i neobrazovani. Onda, kad skontam koliko se kod njih cijeni znanje, a koliko kod nas, dođe mi da se poklopim ušima.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 19:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

danijell je napisao:

Pa logično, zato što se najbitnije stvari uče svuda, a manje bitne samo ponegdje :D

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 19:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
To za bubanje mi nikad neće biti jasno. Slušao sam curu iz razreda koja piči lekciju kao da je čita iz knjige, profesorica ju prekine, i ova ne zna gdje je stala :lol: . Onda joj profesorica objasni dokle je jadna došla :D , ova nastavi, završi i dobije 5- . Potom se žali na minus, pa dobije čistu peticu.
Ustanem ja odgovarati, trudim se da to što pričam ima smisla slušaocu, povezujem pojmove, al' dobijem 3. Pitam profesoricu:" Zašto tri, šta nisam znao? " Ona kaže: " Ma znao si, al' mi malo zapinješ dok pričaš...Sjedi, 3". Kažem ja:" A da ja malo uvježbam izbiflavanje? " Kaže ona:" Za pametovanje, evo ti dva, pa ti sad vidi".

@Panzer
Fizika (i možda samo fizika, pored fizičkog) je kod nas bila totalna zajebancija jer nam je prof bio malo pf...senilan valjda, šta već. Ja sam jednom prilikom bukvalno nanovo izmišljao magnetno polje pred njim. Kaže on:" Aj' daj neku formulu ". Kažem ja : " Polako, stići ćemo i do toga, hoću da ostali shvate kako sve funkcioniše. " :lol:. I završim odgovaranje bez ijedne jedine formule. Kaže prof: " E dobro si ti to spremio, evo 5 " :lol: :lol: :lol: . Ovi ljudi što su ozbiljno učili ne mogu sebi doći, zadnja klupa umire od smijeha, ja se već crvenim...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 19:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Razlika između gimnazijalaca i ostalih, barem ono što sam ja mogao primjetiti na mojoj prvoj godini na ETF-u, je to što su ovi prvi već imali naviku učenja svaki dan, dok su ovi drugi tek sticali tu naviku. Svaki dan učiti par sati je u ETŠ bilo veoma rijetko, čak i nepotrebno :D Čak šta više, zabrinuo bih se za te koji su toliko učili :)
I to što je među prvima bili više onih dosadnih sa javljanjem i postavljanjem pitanja na predavanjima. Isticanje u novoj sredini, vidi mene što sam pročitao lekciju i prije predavanja ... :) Da ne spominje one koji su npr došli sa prosjekom 5 iz npr Gimnazija - Srbac, pa mislili kako su na tragu otkrića najvećih tajni Univerzuma...
I da, bilo je gimnazijalaca koji su upisali ETF samo zato što je te najteži fakultet, a onda su znali upitati nakon par godina zašto su to upisali kada ih elektroni ne interesuju :lol: To su najteži slučajevi.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 19:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
danijell je napisao:

Pa logično, zato što se najbitnije stvari uče svuda, a manje bitne samo ponegdje :D

Razumijem ja to :D
Samo ako ja ne razumijem neku filozofsku misao, ja ću vjerovatni i bolje spavati, ali ako vas udari struja jer niste znali šta radite vjerovatno nećete uopšte spavati :lol:

Samo ne razumijem zašto su sada na prvoj godini ETF-a smjestili Socijologiju, Filozofiju i Vještine komuniciranja, kada bi to trebalo na zadnjoj godini. Zbog bolje buduće socijalizacije inžinjera u stvarnom svijetu, da filozofijom ponovo dotaknu malo i nematerijalni svijet, a o gubitku moći komuniciranja sa ostatkom svijeta da ne govorim :)

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 20:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nasmjeshiti luzer je napisao:
To za bubanje mi nikad neće biti jasno. Slušao sam curu iz razreda koja piči lekciju kao da je čita iz knjige, profesorica ju prekine, i ova ne zna gdje je stala :lol: . Onda joj profesorica objasni dokle je jadna došla :D , ova nastavi, završi i dobije 5- . Potom se žali na minus, pa dobije čistu peticu.
Ustanem ja odgovarati, trudim se da to što pričam ima smisla slušaocu, povezujem pojmove, al' dobijem 3. Pitam profesoricu:" Zašto tri, šta nisam znao? " Ona kaže: " Ma znao si, al' mi malo zapinješ dok pričaš...Sjedi, 3". Kažem ja:" A da ja malo uvježbam izbiflavanje? " Kaže ona:" Za pametovanje, evo ti dva, pa ti sad vidi".

@Panzer
Fizika (i možda samo fizika, pored fizičkog) je kod nas bila totalna zajebancija jer nam je prof bio malo pf...senilan valjda, šta već. Ja sam jednom prilikom bukvalno nanovo izmišljao magnetno polje pred njim. Kaže on:" Aj' daj neku formulu ". Kažem ja : " Polako, stići ćemo i do toga, hoću da ostali shvate kako sve funkcioniše. " :lol:. I završim odgovaranje bez ijedne jedine formule. Kaže prof: " E dobro si ti to spremio, evo 5 " :lol: :lol: :lol: . Ovi ljudi što su ozbiljno učili ne mogu sebi doći, zadnja klupa umire od smijeha, ja se već crvenim...

Imao sam i ja takvih slučajeva u razredu, malo je falilo da počnu govoriti koja slika treba da se pogleda ali dobro, svako ima svoj način. Fizika je stvarno bila očajna u Gimnaziji i zato sam sada osakaćen što se tiče znanja iz Fizike. Prva tri razreda i Bož' pomozi ali u četvrtom nam je predavao Glušac. Nuff said... :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 333 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]