mrkvica je napisao:
Бенџи je napisao:
shakal je napisao:
Registraciju na svoje ime ne zaboravi dok ne platis kazne. Sto se tice tih dugovanja, nije to samo malo kamate, imaces jos 20-30KM sigurno jer nisi platio na vrijeme.
Дакле пасош, и лична немају везе..
Јебига, контам за 2 мјесеца сам пунољетан, и морам имати личну карту, тј обавезна је..
Па питам, контам да то не би требало утицати на вађење исте...
А зна ли неко можда, може ли се покренути какав судски поступак, након шта ја знам, 2,3,5 година ?
Ne možeš izvaditi ništa od ličnih dokumenata dok ne platiš dugovanja. Znam, skoro sam se raspitivala, imala sličan problem.
Колико ти је то скоро, пошто је усвојен нови закон, ступио је на снагу прије 20-30 дана..

Tpojka je napisao:
Бенџи je napisao:
А зна ли неко можда, може ли се покренути какав судски поступак, након шта ја знам, 2,3,5 година ?
Ukoliko si mijenjao plinske boce u Aušvicu, može i nakon 50...
Na šta ti je pisao kaznu? Nisam nikad maloljetan dobio prijavu.
Zar kazna ne ide roditelju/staratelju u slučaju maloljetnika?
Имао сам 16.5 година (читај старији малољетник) извадио личну...
Возио мотор од 125 ццм3 , што спада у поткатегорију А1.
члан 184. став 2. - Право да упрљавља моторним возилом поједине категорије, односно поткатегорије стиче лице које има:
16 година А1 и Б1.
Дакле по закону, имао сам година за полагање одрђене поткатегорије али нисам положио, и на основу тога и личне карте написана ми је казна...
Возио сам ја и ауто ухватило ме али ја нисам имао година навршених да би уопште могао полагати за ауто тј за Б категорију, тако да је казна отишла старом, али иста је 100 КМ..
Разумијеш сад