Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34 Postovi: 1834 Lokacija: Ovdje-ondje, tuda-svuda!
Tica zna engleski (prilično dobro) i konta čak da bi bio red da ispolaže neke ispite zbog sertifikata, jer nikad ne znaš kad će papir zatrebati. Ako ništa drugo, muka mi je kad skontam da znam bolje engleski od nekih ljudi koji su sudski tumači za isti i uzimaju silne pare na par stranica prevedenog teksta. grrrrr
A njemački bih prvenstveno voljela da znam zbog sebe (volem jezike) a mogao bi da zatreba i zbog posla.
Cisto sumnjam da tebi treba za posao jer ces valjda komunicirati sa kolegama koje imaju kvalifikacije slicne tvojim... Rekao bih da su ti slabe sanse da ces naletjeti na nekog ko ne zna engleski
Osim toga, ti kupujes od njih, neka se malo pomuce oko tebe, ne?
Ako ucis zabave radi, onda ok. Svi mi imamo svoje musice
A njemački bih prvenstveno voljela da znam zbog sebe (volem jezike).
Voli svako znati jezike ali ta ljubav prodje kad krenes sistematski uciti neki jezik od-do, dan-danas ljudi 4 god. zivota posvete studiranju samo jednog jezika i opet ne nauce sve Osim AKO nemas dobar motiv da naucis odredjeni jezik. Ja za svaki jezik tacno znam zasto sam ga krenuo uciti, a nijedan razlog nije bio taj sto volim jezike.
_________________ You smug-faced crowds with kindling eye Who cheer when soldier lads march by, Sneak home and pray you'll never know The hell where youth and laughter go.
Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34 Postovi: 1834 Lokacija: Ovdje-ondje, tuda-svuda!
E moj TNS, da ti znaš kako ljudi "znaju" engleski...
Čovjek pomisli da je EU zakon, kad ono međutim... Ja sam kontala da ako kod nas često rade šalabajzeri, to baš nije tako u toj Jevropi... Ooooo, kako sam bila u zabludi...
Mada, moram da priznam, ima izuzetaka. A čak ima situacija gdje neki stranci natucaju ili čak jako dobro govore srpski...
@Hristov: srpski jezik učim 26 godina i opet ne tvrdim da ga perfektno govorim (nisam _zoka ). Nisam rekla da želim da znam njemački kao što srpski poznaje gospodin Telebak ili neki drugi lingvista, ali bih voljela da barem znam jezik dovoljno dobro da mogu kvalitetno i opušteno da razgovaram sa nekim ili da gledam TV a da mogu da razumijem većinu stvari koje izgovore.
ali bih voljela da barem znam jezik dovoljno dobro da mogu kvalitetno i opušteno da razgovaram sa nekim ili da gledam TV a da mogu da razumijem većinu stvari koje izgovore.
Razumijem te, ali pretpostavljam da ne zelis da ucis njem. 5 godina, nego za godinu-dvija maksimalno zelis da ga naucis, sto je nemoguce ako ga ne ucis sistematski, znaci bukvalno svaki dan po sat-dva. To zna preci u monotoniju i naravno izgubis volju, i tu staje sve. A ako imas dovoljno jak motiv, a mora biti bas jak da prebrodis tu "krizu", onda nastavljas. To je bilo moje iskustvo.
_________________ You smug-faced crowds with kindling eye Who cheer when soldier lads march by, Sneak home and pray you'll never know The hell where youth and laughter go.
Znaaaam. U tom i jeste problem... I sa njemačkim i aerobikom i plivanjem i...
Imas odlican software za ucenje jezika, sa skroz razradjenim i provjerenim sistemima koji omogucavaju brzo pamcenje rijecnika, imas "tutora" koji "trazi" tvoje mane u ucenju i gleda koje rijeci teze pamtis i bas te tu forsira, mozes recimo da napravis dia-show ili audio-video fajlove sa rijecima koje zelis da ucis i tako ucis gdje god da se nalazis, na mobilnom audio/video plejeru
Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23 Postovi: 7205 Lokacija: Under a total blackened sky
Ne znam za vas ostale ali ja ću prvo da se dogegam kući nekako ili eventualno dopuzam, a za kasnije ćemo da vidimo...
Mislim da mi je prvi veći cilj završiti godinu uspješno na faksu kao i većini, a drugi je otići u Singapur ovo ljeto, i jedno i drugo je ostvarivo i vrlo vjerovatno...
_________________ To be a Sith is to taste freedom and to know victory...
Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43 Postovi: 5624 Lokacija: Cimmeria
osamstotinazena je napisao:
6. Jahati konja. Naučiti sedlati istog.
jahati mozes nauciti(ako je miran konj)za sat vremena...sedlati duze...a konji smrde i linjaju se,i kake na sve strane,ni malo ko iz knjiga:)
_зока je napisao:
2.Научити шпански (барем основе) 4.Оженити се
te kjero mi amor :*
tensSa je napisao:
1. Da cu se udati 2. kupit kucu 3. napraviti djete 4. kupit autic 5. nabaciti koju kvalitetnu kilu
Dosta za sada, ako se sjetim jos necega dopisati...
6.kupiti dionice u srbackoj zivinarskoj industriji? p.s. uzmi prezime od mlade,ne sjecam se jesam li ti vec rekao
1.bicu malo manji jevrej. 2.potrosicu pare iz banke sto mi je deda uplatio prije 20 godina(mozda ne bas svih 300km). 3.potrudicu se da vidim starog prijatelja,koga dugo vidio nisam,zove se Musculus Rectus Abdominis. 4.ispaliti bar jednu strelu iz luka,po mogucnosti mongolskog il bar vilenjackog. 5.krenuti aktivno da uzgajam zacinsko bilje(ne ono bilje kojim se zacini rizla,jer to je nelegalno,i zahtjevno previse,a i tesko se u zadnje vrijeme plasira na trziste,nego bosiljak,origano itd). 6.izdepilirati ramena voskom,a ne svaki put u trenutcima dosade cupkati prstima. 7.obici ponirske pecine,
Spoiler:
i sakriti tamo puno dugotrajnih konzervi,kremen,noz,sjekiru,cuture i kanister,par satorskih krila,gas masku,debele deke,baterijsku lampu,paket za prvu pomoc,radio prijemnik,pusku,2-3 hardcore erotska casopisa
8.procitati rat i mir,il onu knjigu od Daljca,ako mi je neko da za dz. 9,obici rodbinu u srbiji,koju volim,i koja me je udomila za vrijeme ovdasnjih sranja. 10.konacno otici na operaciju smanjenja penisa...ovako se vise ne moze.
jahati mozes nauciti(ako je miran konj)za sat vremena...sedlati duze...a konji smrde i linjaju se,i kake na sve strane,ni malo ko iz knjiga:)
Znam jahati, u novoj godini planiram više jahati. Ne znam sedlati. Voljela bih da naučim. Volim konje i više se plašim da ih nešto ne zaboli upotrebom češagije, nego što razmišljam da li smrde, kake i piške i koliko je to gadno nekome. Svaka životinja koja ima dlaku se linja. Ni to mi ne smeta ni najmanje. Ljudi koji vole životinje prosto ne pomišljaju na tako neke tričarije poput ovih koje si ti naveo.
O konjima najmanje znam iz knjiga.
Spoiler:
4.ispaliti bar jednu strelu iz luka,po mogucnosti mongolskog il bar vilenjackog.
Ovo mi se jako sviđa
_________________ Najbolje se slaže s lososom i leptirom. Klik
4.ispaliti bar jednu strelu iz luka,po mogucnosti mongolskog il bar vilenjackog.
Kakav si ti ninđa ako nisi nikad ispalio strelu iz luka a kamoli prostro nekoga strelom
Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43 Postovi: 5624 Lokacija: Cimmeria
osamstotinazena je napisao:
Spoiler:
Ovo mi se jako sviđa
kad sam jednom otisao na cas jahanja(konja,u stvari kobila je bila,berta)...kad niko nije gledao,pustio sam uzde i ispaljivao imaginarne strele iz imaginarnog luka na imaginarne orke
_зока je napisao:
alkibijad je napisao:
a konji smrde i linjaju se,i kake na sve strane,ni malo ko iz knjiga:)
Dosta samoreklame alki...
ja nisam konj,ja sam pastuvcina
Hristov je napisao:
alkibijad je napisao:
Kakav si ti ninđa ako nisi nikad ispalio strelu iz luka a kamoli prostro nekoga strelom
jesam jednom gadjao iz luka i samo sam se povrijedio
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu