nasmjeshiti luzer je napisao:
Super. ''Fospil'' kako se to popularno kaze, neodoljivo podsjeca na onaj referen "Ja te pjesmom zovem, zeljan tvoga milovanja" a to je ujedno i najinteresantniji dio melodije, tj. jednini interesantan dio melodije. Pjesma ima starogradski prizvuk ali ne i originalnost koje nose pjesme tog melosa, ali taj prizvuk ce ipak posluziti u svhru spajanja generacija tj. i staro i mlado ce reci da pjesma "ima ono nesto", a zapravo nema(trik aranzera danasnje domace popularne muzike). U tekstu pjesme sve i jedan stih su od rijeci do rijeci prepisane izlizane fraze koje se, sto je najgore, upotrebljavju kao ozbiljne i tek otkrivene epohalne misli nase umjetnice koje nose smisao zivota. Za sat vremena hodajuci kroz svoje naselje naici cu na 25 "umjetnika" koji se tako izrazavaju. Sa slike te ljupko a zavodljivo gleda prelijepa i predotjerana zena kao da ti govori:"pridruzi mi se, nocas sam tako usamljena" sto naravno direktno atakuje na najtanju (ne)karakternu crtu muskaraca - spustajuci pogled s monitora nadole, mogu to i empririjski da utvrdim

. Dakle, svi uslovi za "hit" su ispunjeni.
Kazem ja da ima nesto posebno u Natashi, a vi mi ne vjerujete.
Pjesma govori o ljubavi, ljudima i njihovoj sujeti, prolaznosti i mudrosti zivljenja. I stihovi koji su koristeni u pjesmi nisu ni najmanje 'izlizani', ali su zato veoma jaki. Najlakse je kritikovati, a nije bas tako lako napraviti nesto sto ce ljude navesti na razmisljanje i sve to ostvariti u 4 minute. I to nije jedina takva pjesma od nje. Tebi cu vjerovati kada napravis nesto slicno, a do tada ziv bio.

Ziv'la.