banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 21:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 145 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Nov 2010, 20:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
E onda dobro. :D
Joj ja sam danas popila odličnu kafu u Milanu. I to u metrou na automatu. Nikad mi bolje nije sjela.
I da, za one koji uvjeravaju da je kafa na trgu Duomo 10 eura, juče sam je platila čak 1 euro :D

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 20:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Fala. Znaci dodje manje od 1KM za 1 kafu. Zamisli! :D

Mene odbijaju i nerviraju takvi proizvodi koji se ne mogu naci u prodavnicama, na polici i koji nemaju fiksnu cenu, a i u najboljem slucaju kostaju puno vise nego sto vrede.
Verujem da za cenu Zespresso masine mozes kupiti neki bolji, nekog brendiranog proizvodjaca aparata za kafu. Zepter fuj!

Te "jastucice" sa kafom imaju skoro svi proizvodjaci, cak mislim da su svi slicnih dimenzija, tako da ce ti pasovati. :D
Ima to Illy, Lavazza, Segafredo... vidi u Fruteli.
Ako ce ti krme traziti, to se zove "espresso pads/pods", pa nek ona gata kako se to zove u ItalijA! :D

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 20:38 
ondak cu ja fino otici prvo u frutelu, i tamo pitati, a mogu ponijeti ovaj metalni dio od aparata da vidim odgovara li to.. a ako ne nadjem adekvatan filter onda krme stupa na scenu..

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 21:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
zLo_krme je napisao:
Nije meni problem to da ponesem, otvoriću kutiju i potrpati jastučiće među stvari....

Nemoj da zavrsis kao ovaj

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 21:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
lollipop je napisao:
hahaha blesava si.. ajd vidi koliko kosta, javi na pp pa ti ulatim pare ili kad doneses dam...
ja sam kupovala ovde na karton, tj. u malim kartonskim kutijama bilo je 100tinjak kafa, svaki filter upakovan u posebnoj metalnoj kesici .. zaboravila sam koje boje si bile..

Kakva je to "metalna kesica"?

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 22:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
zLo_krme je napisao:
Joj ja sam danas popila odličnu kafu u Milanu. I to u metrou na automatu. Nikad mi bolje nije sjela.
I da, za one koji uvjeravaju da je kafa na trgu Duomo 10 eura, juče sam je platila čak 1 euro :D

Ja svaki dan bar 2-3 takve iz automata, 30 centi. :D Al' inace nisam nasao za 1 euro, ponegde espresso.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 00:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
_zoka je napisao:
lollipop je napisao:
hahaha blesava si.. ajd vidi koliko kosta, javi na pp pa ti ulatim pare ili kad doneses dam...
ja sam kupovala ovde na karton, tj. u malim kartonskim kutijama bilo je 100tinjak kafa, svaki filter upakovan u posebnoj metalnoj kesici .. zaboravila sam koje boje si bile..

Kakva je to "metalna kesica"?

http://italcaffe-serbia.com/kapsule.php nesto ovako,ali su kao od nekog aluminijuma ili tako nesto,mene najvise podsjecaju na one "kapsule" za soda vodu,to je moj deda uvijek koristio uz vino :D

ma ja tih kava buckalica mogu na infuziju dnevno popiti,bas volim ukus kave ali zakon dobra svjeza domaca kafa..

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 08:02 
ne ne ne.. filteri ovi za mocaarabiu su upakovani u kesice, one metalne, plastificirane, obicne, sto cuvaju aromu.. i onda izvadis filter iz te kesice i stavis u aparat..
a kapsule zepter su ove kao azdajica stavila.. te kapsule su kao malo mlijeko sto se sluzi u kafanama uz kafu i stavis ih u aparat i nakon koristenja one same odu u spremnik, i kad se nakupi, nakon 10ak kafa izbacis u smece.. to je i prednost, jer one filtere moras izbacivati svaki put kad napravis kafu..

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 13:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

stormbringer je napisao:
zLo_krme je napisao:

Ja svaki dan bar 2-3 takve iz automata, 30 centi. :D Al' inace nisam nasao za 1 euro, ponegde espresso.

Ma dobro to, kod mene na faksu koštala 30 centi, sad košta 40 i odlična je.... Al nisam očekivala kafu za samo 1 euro na piazza del Duomo... Svi su mi govorili kao plaćaju kafu ne znam ti ja koliko... Ma inače kontam da varaju strance, nas dve smo pričale na talijanskom i pogledale cjenovnik ispred ipak :D
A u metrou je mislim 60 centi ako se dobro sjećam...
I jela sam neke super palačinke kod neke porte, mislim porta Genova... Njam njam...

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 14:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
pilot babo je napisao:
Havana vikendom
To je to sto se tice kafe....pijem kafu na milion mjesta u gradu ali u Havani je jednostavno najbolja....ili sam se ja mozda previse navikao....

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 20:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Automati na masinskom FTW, bar jedan kapucino na svakoj pauzi, ako bas prigusti jedna produzena :)

?>

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 22:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
zLo_krme je napisao:
stormbringer je napisao:
zLo_krme je napisao:

Ma dobro to, kod mene na faksu koštala 30 centi, sad košta 40 i odlična je.... Al nisam očekivala kafu za samo 1 euro na piazza del Duomo... Svi su mi govorili kao plaćaju kafu ne znam ti ja koliko... Ma inače kontam da varaju strance, nas dve smo pričale na talijanskom i pogledale cjenovnik ispred ipak :D
A u metrou je mislim 60 centi ako se dobro sjećam...
I jela sam neke super palačinke kod neke porte, mislim porta Genova... Njam njam...

Nikad necu shvatiti kako su italijani tako mrsavi a kakvu hranu imaju. Ja se samo suzdrzavam da ne gledam u one silne pasticcerie i ostalo.
Ali mi se svidja tradicija kafe, a i izbor koji imaju...Neki dan sam probao marochino, sa kakaom, i bas je super.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2010, 00:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ne pijem ja te specijalne, ja sam skromna...
A oni to jedu od djetinjstva - ono biscotti e cappuccino za doručak, tako da se ne mogu udebljati...
Meni je super njihova kuhinja, ali mi je najbolja njihova kafa.
Nikad kafa u Banjaluci nije kao u Italiji. ČAk i ta sa macchinette je dobra, ta od 30 centi.. Anbilivbl...

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2010, 00:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
У Ренеу, у Р.К. Кастел, горе на врху...
Домаћа кафа - 1.3 км...
Перфектна, за разлику од оних продужених с*ања...

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2010, 01:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Osim ako ti konobar ne pljune u nju ako tražiš fiskalni račun, pa poslije povraćaš cijeli dan.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2010, 02:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Iako sam pisao na temi i znam o cemu se radi, redovno citam " Najbolja kRava u gradu!"

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2011, 13:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
Hm u Renesansi je neka moćna, do sad se nisam susretao s njoj, imaju svoje neke moćne šoljice... e sad ne znam tačno kako se zove Johan Wiener ili nešto slično?!

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2011, 16:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 11:30
budući da ne pijem espreso, na to nemam preporuku, ali zato za dobar hladan nes imam! Bon ami ima naaaajbolji nes u citavoj BL! i najbolje limunade, s ekstraktima...mmm...toplo-hladne preporuke za vruće dane =)

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2011, 22:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
z0ki (: je napisao:
Hm u Renesansi je neka moćna, do sad se nisam susretao s njoj, imaju svoje neke moćne šoljice... e sad ne znam tačno kako se zove Johan Wiener ili nešto slično?!

Julius Meinl?

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2011, 22:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Neki dan pio Frankovu, u Zepcu...
Koliko je samo dobra kafa... Kod nas je ima jos na samo 2-3 mjesta.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 145 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]