Kupuju zato sto misle da je cistija. Nasuprot tome flashirana voda je loshija od chesmovache osim one VODE za chije prochischavanje ili filtriranje je koristen proces koji se zove Reverse Osmosis.
Kako moze voda koja stoji na policama u prodavnicama i magacinima, skladishtima po par mjeseci da bude svjeza??
NE MOZE!!! Moze samo biti cista od virusa i bakterija dodavanjem aditiva kao sto je hlor itd
Kada uzmete flashu kupovne vode pogledajte njen sastav...masa nekih dodataka sto ''minerala'' sto prezervativa. Mnogi ce pomisliti ''to je dobro nashe tjelo treba te minerale''. Ti minerali koji su dodani i oni koje je voda pokupi usput do vashe chesme nisu bioloshki podobni za LJUDSKI organizam tj. LJUDSKI organizam ih ne treba u tom obliku. Ljudsko tijelo treba vodu onakvu kakvu ju je priroda dizajnirala a to je cisti
H2O.
Sto se tiche minerala ljudski organizam to treba da dobija iz hrane kao sto su npr biljni proizvodi.
Hocu reci minerali dobijeni iz biljki, kao sto je voce i povrce su bioloshki razgradivi i korisni ljudskom organizmu.
Ja sam godinu dana radio za predstavnistvo firme Aquathin
http://www.aquathin.com/ koja u svojim sistemima za filtraciju koristi Reverse Osmosis i Deionization i imao sam priliku da pijem cisti H20 i razlika je neopisiva.
Cista voda nema okusa ni mirisa i jednostavno nema tezinu koju imaju chesmovacha i kupovne vode. Osim toga H2O ili cista voda ima ulogu da cisti ljudski organizam od toxina gdje chesmovacha i kupovna voda rade suprotno tj. dodaju toxine u ljudski organizam. Konzumirajuci ''preradjenu vodu'' od strane vodovoda ili tvornicas vode dodajemo stres na nas organizam koji koristi vishe energije da se rijeshi toxina iz vode koja u stvari treba da nam pomogne pri tome.
Da ne pricham nebuloze uvjerite se sami. Da bi se zvala cista voda, voda treba da mjeri od 0-10 PPM (Parts Per Million) cestica.
Tester izgleda ovako

Ako imate priliku da posudite ili kupite ovaj tester mozete sami testirati vodu i uvijeriti se sta je najbolje za vas.
Testirajte cesmovachu i flashiranu vodu i uporedite rezultate. Ako sumnjate u preciznost uradite josh jedan test. Kupite cistu vodu u apoteci koja bi trebalo da mjeri 0ppm i umocite prste u istu i opet izmjerite dobicete rezultat od najmanje 15-80ppm u zavisnosti od cistoce vashih prstiju. Da li biste pili tu vodu u kojoj ste oprali prste?? NE vjerovatno. Poslije toga izmjerite chesmovachu ili flashiranu vodu koja ce mjeriti od 100-320 ppm i sve ce vam biti jasno
Ako ne, probajte EVIAN vodu koja je ja mislim proshla kroz reverse osmosis i uporedite je sa cesmovachom ili drugom kupovnom vodom.
Eto. ako vas zanima vishe posjetite
http://www.aquathin.com/