banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 29 Mar 2026, 06:29 Danas je 29 Mar 2026, 06:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Avg 2009, 19:19 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Jun 2009, 23:18
kako naslov kaze....ko u gradu radi najkvalitetnije konverziju slika sa starih filmova...imam ih sigurno nekoliko stotina o kuci....za pocetak bih iskupio 100injak.

hvala!

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2009, 19:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Apr 2009, 15:19
Како мислиш. Да их склониш на неки дигитани медиј или... Баш не знам другу могућност, али ти је болље да стоје тако, јер се негативи неће издерати до неупотребљивости, неће их појести вируси, нећеш их грешком обрисати, па да кородира филм попут принцо двд-а, хард дисц ти је најгоре могуће мјесто за чување таквих података. Или двд. Па не зна се шта је горе.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2009, 20:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Ako ti neko od kolega ima scanner koji ima mogućnost da skenira negative, lagano sjedneš sa njim i polako. Najjeftinije i najbezbolnije.

Ako baš imaš novca za bacanje, Foto Lik u Ekvator centru može da to odradi za tebe, Takođe i foto Japan (u hotelu Palas)

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2009, 20:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ja sam prije par godina dobio uz nekoliko izradjenih filmova i skenirane slike (sa negativa) na CDu kao poklon i foto Liku, vrlo loseg kvaliteta.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 09:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Jun 2009, 23:18
Rodjak je napisao:
Како мислиш. Да их склониш на неки дигитани медиј или... Баш не знам другу могућност, али ти је болље да стоје тако, јер се негативи неће издерати до неупотребљивости, неће их појести вируси, нећеш их грешком обрисати, па да кородира филм попут принцо двд-а, хард дисц ти је најгоре могуће мјесто за чување таквих података. Или двд. Па не зна се шта је горе.

he he zvucis ko moja baba (sorry) sto si tako nepovjerljiv? .....trebam da ih prebacim zato sto ima dosta starih slika, radio bih naravno i sa njima neke digi albume..... ne trebaju mi prebacene da bi stajale kao u kutiji sada:)

ps gdje ti radis backup podataka? video fajlove snimas na vhs, a muziku na gramofonske ploce? daj molim te:)

........

a para nemam za bacanje, ali vrijeme mi je faktor, pa za to nikako da odvojim malo.... vjerovatno cu onda po foto radnjama jos pitati

hvala

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 15:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Ako imaš više stotina filmova za prebacivanje, onda ti je možda najbolje rješenje kupovina skenera koji može skenirati i filmove.
Definitivno najbolje (i najjeftinije) rješenje.
Ili kako DELLBOY kaže, ako znaš nekoga ko ima skener.

Cijene u foto studijima su od 2 i više KM za "digitalizovanje" jednog filma. Pokušaj se dogovoriti za cijenu (jer ne skeniraš jedan, nego stotinu), ali mislim da bi ti bilo bolje da nabaviš skener.

pozzz

Vrh

[ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]