željanumjetnosti je napisao:
ok,hvala na brzom odgovoru.meni je ipak draži "vakultet".ništa onda ode za Novi Sad,tamo ima pa neću nikome morati plaćati mezu i pivo,draže mi sve to prebaciti preko moje grbače nego podmićivati.pozz!

Ti ne znaš ništa o promociji...
Za tebe su PR i marketing "stranjski" pojmovi!
Prvo, da bi dobio prostor za izlaganje moraćeš se dobroooooo pomučiti. Čitaj: ljubiti zica-gu, tražiti poznanstva, plaćati kafe, ručkove...
E, onda, da bi organizovao/la izložbu, moraćeš imati sponzora.
Ako ti tatica nije neki bogatun, onda moraš naći lovu za promotivni materijal (osim ako tete i čike iz galerije/prostora ti ne odštampaju).
Dakle, flajeri, plakati i, najvažnije, katalog!
Takođe, ako "poziv" na izložbu ne objavi makar jedna medijska kuća ili neki web sajt, onda si naj...
(burek i pivo pomažu u dobijanju prostora u medijima, mada su većina TV emisija o kulturi "šuplje" pa u startu imaš mogućnost za dobru promociju).
Eh onda, da bi privukao/la medije koji će izvjestiti o izložbi, a samim tim privući posjetioce (onih par desetina koji ih razgledaju, a ne idu na krkanluke zvane "svečano otvaranje"), moraš pripremiti mezu i piće.
I ne samo za medije - kakvo je to otvaranje izložbe bez meze i cuge!
Pobogu, ovo je Balkan!
Eh samim činom izložbe, dakle njenim otvaranjem, postaješ umjetnik/ica.
Još ako te ne oblate u medijima novinari (zato i služi piva i burek) onda si na konju!