banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 20:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Pomoc oko izbora
PostPoslato: 06 Maj 2008, 12:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Hocu sebi da kupim fotoaparat pa me sada zanima pomoc nekoga ko se razume. U prici su dva modela pa me zanima kolika je razlika izmedju njih. Posto se razlikuju u ceni, zanima da li vredi za ovaj skuplji model (T300) dati nesto vise para ili je razlika minimalna. Evo uporedni test ova dva modela Sony DSC-T300 i DSC-T100:

Uporedni test

:-? :-? :-? :D :D :D

Vrh

Tema posta: Re: Pomoc oko izbora
PostPoslato: 06 Maj 2008, 15:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Moram da ti kažem da su ova 2 aparata jako loša... Radije uzmi nešto drugo, ovi tanki samo lijepo izgledaju i to je njihova jedina funkcija... Imaju optički zoom 5X, aj to nije loše... Za macro ne skontah koliko je...
Zavisi za šta ti treba foto aparat... Ako ćeš samo slikat odmore i proslave, va bene tutto :D

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 15:24 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
EiLeen je napisao:
Moram da ti kažem da su ova 2 aparata jako loša... Radije uzmi nešto drugo, ovi tanki samo lijepo izgledaju i to je njihova jedina funkcija... Imaju optički zoom 5X, aj to nije loše... Za macro ne skontah koliko je...
Zavisi za šta ti treba foto aparat... Ako ćeš samo slikat odmore i proslave, va bene tutto :D

Slazem se :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 15:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma trebaju mi samo za slikanje, onako amaterski, ja samo koristio T1 koji je jako star i super mi je sluzio, slike su bile super stoje meni i potrebno. Nisam neki profesionalac tako da me bas i ne zanima neki profesionalni aparat. Pre svega mi treba aparat koji ima OKi funkcije, dobru sliku i da zauzima malo prostora. Gledam iskljucivo Sony, tako da nisam nesto zagrejan za druge marke jer me je njihova tehnika super sluzila do sada. Malo sam svrljao i po W seriji ali mi se cini kao slabija od T :-? :-? :-?

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 16:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bolja je W serija... Al T "ljepše" izgleda... Ja ne volim te pločica aparate... Al ako hoćeš samo da slikaš na automatic, onda ti je svejedno... Iako sam ja prije obog aparata imala Sony i ipak Canon ima ljepše boje... Bilo koji mali aparat u toj klasi je dobar za to što tebi treba...

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 16:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Slazem se sa tim da takvi foto-aparati samo lijepo izgledaju. Ja imam ovaj Kodakov:
http://www.kodak.com/eknec/PageQuerier.jhtml?pq-locale=en_US&pq-path=8040, i zadovoljna sam sa njim. Za amaterske potrebe sasvim dovoljan. Sad ne znam koliko je bolji ili losiji od tih posto nisam sve procitala, ali ovaj je solidan, pa ako ti ista znaci, eto.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Dobro, sad ipak vidim da su bolji ti Sonyevi. Ali kazem, za amaterske potrebe, Kodak uopste nije los a nije ni skup (ne znam tacno koliko sam ga platila).

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 18:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pre svega necu da uzimam aparat u koji idu obicne baterije od 1.5V jer mi se cini (bar neke koje sam koristio) da su sporiji, pa slike budu mutne i baterija krace traje. Ovaj moj stari aparat je jako brz i slike su odlicne na njemu, a daleko je losiji od dva gore navedena koja sada zelim da uzmem. Cisto mi treba kad su slike onako "na frku" napravljene da to bude kvalitetno znaci da nisu mutnjikave, da je rezolucija dobra. Zato sam se zalepio za neki od tih T modela jer zadovoljavaju moje potrebe kako u kvalitetu slike tako i u velicini :D al samo ne znam jel vredi davati 100-200KM vise za ovaj T300

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 18:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Moj je na punjive baterije i brz je :D Ne znam otkud ti ta ideja... Moj Sony je bio sporiji od ovog koji imam sad... A punjive baterije su zgodne jer uvijek imaš drugi par napunjen... A što se tiče ova 2 modela, pa ako nema velike razlike, nema smisla davat 50€ više... Ako ti je samo do rezolucije, onda stvarno...

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 18:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma nije mi do rezolucije, zato mi se i ne daje vise para bezveze, mada postoji problem sto nisam nigde u BL nasao taj T100, a T300 jesam :angry3: :angry3: :angry3:

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 23:00 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
http://www.photographyblog.com/reviews_ ... ge_z10.php

probaj ovaj. meni se nisu svidjeli kockasti kad sam trazio sta da kupim. imas tu kratak opis, a neke sam slike postavio na temu fotografije za usporedbu na 10 str.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 01:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
235 evra - Ixus 800 IS
Slika

295 evra - PowerShot TX-1
Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 04:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Iskljucivo CANON. Za amatersku upotrebu vise nego dovoljno nesto iz serije A550, A560, A570

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 09:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
http://www.photographyblog.com/reviews_konica_minolta_dimage_z10.php

probaj ovaj. meni se nisu svidjeli kockasti kad sam trazio sta da kupim. imas tu kratak opis, a neke sam slike postavio na temu fotografije za usporedbu na 10 str.

Ovaj mi je preveliki, ne znam gde bi sa njim, ovaj dole TX1 ima i funkciju kamere a to mi ne treba jer imam kameru, a ovi canonovi su losiji od ova dva modela sto sam ja naveo. Necu da uzimam prosecan aparat, kad vec kupujem hocu da uzmem nesto sto ce mi trajati godinama i da mi moze stati u dzep :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 11:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
Hertzog je napisao:
spavac je napisao:
ovi canonovi su losiji od ova dva modela sto sam ja naveo.

grešiš sinak...ovaj, grdno grešiš!
Slika

PS: pogledaj i ovu stranicu...
http://www.letsgodigital.org/en/camera/ ... -1787.html

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 11:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mislio sam na ove A modele 550,560,570. Mislim da su losiji od ovih Sony-evih

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 13:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Bilo koji Canonov IXUS jede za dorucak sve i jedan Sony kad su u pitanju kompaktni fotoaparati....
I ja bi ti prije preporucio neki Canon PowerShot AXXX iz prostog razloga sto za manje pare dobijas extra fotoaprat sa puno manuelnih mogucnosti....ali isto tako dobijas "ruzniji" fotoaparat sa malo losijim kucistem....
Sto se tice te "style" serije opet je Canon bolji od Sonya....razlog vrlo prost....bolji software za obradu boja i samim tim i ljepse boje na finalnom proizvodu....i ni jedan drugi brand (a pogotovo ne sony) ne moze pric ni blizu canonu....

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 15:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slazem se da je Canon medju vodecima po tom pitanju. Ne gledam ja da je aparat lep ili ruzan nego funkcionalan, tj da je finalni proizvod tj. slika kvalitetna. Od kad je Sony poceo da stavlja Carl Zeiss sociva cini mi se da su slike dosta kvalitetnije. Rezgledacu jos malo A seriju pa mozda i promenim misljenje, ali za sada i dalje stojim kod ova dva Sony modela i i dalje ne znam da li je velika razlika izmedju njih posto mi niko nije dao konkretan odgovor. :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 15:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
e druze ja imam sony w30 znaci prvi sony w serije i extra sljaka slike nisu lose brz je ko munja baterije za godinu i po dana punio 5-6 puta
gledao sam slike sa canona i olimpusa tih klasa i bas al bas neki profesionalac ti moze reci da ima razlike neke u bojama u ovom opnom
a kad sam kupovao aparat covjek ni je rekao(posto sam ja tad htio uzet w80) uzmi bolan ovaj aparat ustedices 250 maraka a dobices fakticki sve isto et sam sto ovaj ima veci displej 2.5 inch i 7.1 mpx a ovaj moj 2 inch i 6.1 mpx optika ista carl zeiss oba 3x optcki zum
dobro taj tvoj ima 5x
ne razumijem se bas ja u to dbro ali cisto da ti prenesem misljenje covjeka koji radi u prodavnici i normalno da bi mu bilo u cilju da proda sto skuplju spravu

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 15:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa i ja se vodim ovakvim razmisljanjem jer znam da Sony ima odlicne baterije, jaaako je brz i na slikama nema zamucenja. A to da li je na njemu nijansa zelene kgh883 ili kgh889 to mene ne zanima jer kako kazes to samo profesionalac moze da primeti sto ja svakako nisam :D :D :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]