Stigao je odgovor:
"Postovani,
potrebne su nam iskljucivo Vase fotografije Budve i to mozda 15-tak njih koje su objavljene na internetu. Npr ako ste snimili stazu prema plazi Mogren tri puta, iz otprilike istog ugla, mi bi uzeli samo jednu od njih! Takodje, ako imate lijepih fotosa Crne Gore i/ili CG primorja i to bi smo rado vidjeli.
Ipak, najprije bi smo voljeli da cujemo ili vidimo da li imate jos fotosa koje imate a niste objavili na naetzu pa da od toga napravimo odabir.
Sto se tice cijene tu zaista ne znamo. Radi se o cinjenici da fotografi koje smo angazovali inace rade za Turisticku organizaciju Budve i Crne Gore, kao i za Ministarstvo turizma Crne Gore te su nama radili bez novca( radi se o cinjenici da su na taj nacin donekle osigurani njihovi buduci poslovi za te institucije koje vrlo intenzivno rade foto poslove). Neki od njih su......
Isti je slucaj sa piscima i drugima.
Nasa ideja od starta je bila da pruzimo priliku za afrimacijom jednom mladom ne afirmisanom fotografu i da mu pruzimo priliku da svoje fotose objavi u nasoj monografiji. Mislimo da ste Vi taj jer su neke fotografije jako lijepe.
Knjiga se radi u 10.000 primjeraka i u 5 stranih jezika. Dijelice se na medjunarodnim sajmovima, i u samom Muzeju.
Sto se tice cijene zaista ne znamo koliko bi to moglo da bude. Mislim da bi bilo korektno da Vi date svoju ponudu. Cujem da se u Budvi slike poluprofesionalnih i neafirmisanih fotografa prodaju, nakon izbora odgovarajucih, a ne "djuture", od 5-6 pa sve do 10 pa i 20 evra, u zavisnosti od pojedinacnog komada, medjutim mi jos nismo placali slike pa ja to zasita najiskrenije ne znam tacno.
Takodje, kako mi radimo besplatni ljetnji caspopis "Budva guide" na engleskom, fotografi se za nas angazuju po danu sa dnevnicom od 50evra i troskovima, a donesu i po 300 fotosa( od kojih se, istini za volju, ponekad moze iskoristiit samo 4-5 a nekad i 20tak). Zbog svega toga mislim da Vi najbolje znate koliko vrijedi Vas rad i da Vi morate da nam date ponudu.
Osim gore navedenog, i nezavisno od toga, ako hocete, i imate volju da radite, mozemo se dogovoriti da dodjete u Budvu na par dana, ili vise, i snimate po Budvi, a mi bi Vam platili dnevnicu i putne i ostale troskove, naravno, ponovo po Vasoj unaprijed datoj ponudi ( ako nam bude prihvatljiva).
U nadi da ce te nam odgovoriti u sto kracem roku, srdacno Vas pozdravljam"
Ponudim im ovih 15 fotki sto traze i jos mozda ako izaberu neke sto nemam na sajtu, za nekih 100 eura?!
|