Tipican balkanski problem - taman posla nekome uputiti kritiku. Odmah dobijes 'idi odavde ako ti se ne svidja'.
Idemo redom:
Citiraj:
Tako da se na kritike o kvaliteti i ne obazirem previse, smeta mi to sto me kritikujes zbog gore vec navedenog!
Zar nije cilj ovog foruma i postovanih fotografija da se popravi kvalitet fotografija? Svih nas, ne izuzimam sebe. Ti sebe smatras jako dobrim fogorafom ako se ne obazires na kritike vezane za kvalitet tvojih fotografija?
Zasto onda postujes uopste slike? Da bi se hvalio 'bio sam tamo ili bio sam tu, ovo je moje i ovo imam'?
Postujem na kvalitetnijim forumima, ucestvujem na izlozbama gdje moje slike i pohvale i popljuju. Ali to je i cilj pokazivanja fotografije - KRITIKE.
Tvoju babu ili djevojku od Sergo sam naveo kao primjere. Govorio sam o kvaliteti fotografija a ne osobama na njima.
Tvoja baba je izgorila na par dijelova fotke jer si podigao kontrast i konvertovao u CB. Katerina od Sergo je kompozicijski jako dobra, fino exponirana, prirodna fotka bez pretjerivanja sa saturacijom i kontrastom.
Juche/prekjuce sam postovao 2 slike djevojaka.
Pri posmatranju slike da li ti mjenja utisak informacija da mi je to djevojka, sestra, tetka ili cinjenica da sam je samo tad vidio u zivotu i nikad vise?
Iskreno, ti imas stila i sansu da napravis bolje fotke, samo trebas da malo 'izbrusis' (izgradis) taj svoj stil.
Nemam namjeru da odem sa foruma, vec da ostanem i ucestvujem na njemu (koliko mi to obaveze dozvoljavaju) kritikujuci najbolje kako znam objavljene fotke, a isto tako sam spreman primiti kritiku na moje radove.
p.s.
Roba proizvedena u Kini uopste nije loseg kvaliteta, cak naprotiv, danas velika kolicina tehnike dolazi iz te i njoj susjednih zemalja. Moj Canon je iz Japana, par objektiva takodje, kartice i baterije su iz Kine, drugi aparat je iz Tajvana. Ali opet ponavljam, ne pravi aparat sliku vec fotograf.