Za A510 sam čitao da ima dosta dobru (malu) potrošnju baterija.
Valjda su u A610 stavili 4 jer ne bi mogao napraviti isti broj slika kao A510 sa dvije. Iako kažu da novi DIGIC II procesor troši manje energije pa mi sa te strane nije jasno. Ne vjerujem da bi stavili 4 baterije samo da bi uduplali broj slika koje sa mogu napraviti.
Što se tiče odluke uzeti A510 ili čekati A610, nije to lako

, i jedna i druga solucija imaju svoje prednosti i mane. A610 je u najjeftinijoj varijanti skuplji preko 200 KM, a za dodatnu opremu (punjač, baterije, memorija, torbica) treba još oko 150 KM.
Mada je dosta dobar, trebao bi biti puno brz (vidjećemo koliko kad izađu testovi), ima nešto veći diplej koji je i pokretan, bolji macro mod, bolji video mod, i 5 megapixela (to sam se tek sad sjetio

, brzina mi je možda i bitnija od megapixela).
A ako bih išao na njega onda bih čekao proljeće, jer te novce sad nemam, plus što bih se nadao da mu cijena malo padne. E sad zna li neko od vas koliko bi mu cijena mogla pasti do recimo marta sledeće godine? Prati li neko kako se cijene kreću tokom vremena?
A i kontao sam da mi se ne isplati uzimati bilo koji aparat ako ga ne nabavim negdje do sredine jeseni, jer onda se vrijeme počne kvariti, dolazi zima, manje se izlazi, fakultet se zahukta pa se ima i manje vremena i onda bi mi aparat samo stojao u kući.
Iako jesen (suha jesen) ima vjerovatno najljepše motive za slikanje od cijele godine.