Laughing Man je napisao:
Evo još par mojih... dva portreta, landscape i jedan izlet u konceptualizam (valjda)...
Block out, interveniši!
Eheee evo da vidim ovo!
Kazes da ne volis nered a ono na fotkama...
Glavni problemcic koji sam skontao je kompozicija!
1. prva fotka iako na prvu staticna, mirno sve ok ipak nije tako.
Djevojka ima lijeo pogled, lijep portret. Njen pogled ide ka gornjem lijevom cosku, mi to pratimo ali se tamo nista ne nalazi!
To je ok, dovoljno si ostavio prostora da njen pogled putuje ali mi to sto ona gleda ne vidimo. To je po meni sasvim dovoljno za ovaj tip fotografije.
Dosta moze da zainteresuje posmataraca...
Medjutim ti tu imas i neki nedefinisani objekat u rucu. Da li je neka vocka, da li je komad hljeba premazan margarinom i dzemom, da li je...
Po meni nejasno a takodje nepotrebno. Vise informacija koje prave haos na fotografiji a nisu povezane!
To isto se desava i sa osobom koja lezi na krili. Totalni visak

Nije mi to sve cisto, i nije povezano

ako me razumijes.
Znaci ja bi kropovao do tvoje (necije) glave i to bi bilo bolje.
2. opet kompozicija. Tu si otisao u istrazivanje sa kadrom ali po meni ne bas uspjesno. Ali ipak treba istrazivati jer brate dosadno je stalno one skolske kompozicije.

Ovdje si pretjerao sa prostorom ka gore, taj bijeli dio je mozda nepotreban. Takodje tu se nekako gubi ta djevojka koja je veoma zanimljiva...steta! Opet puno informacija, a najvise smeta ta svjetiljka koja je vise u centru paznje od te djevojcice. Cak je vise i izostrena.
3. ova fotka je najmirnija, nema mnogo gresaka u njoj. Mada ja licno izbjegavam simetricnost, mozda da je linija horizonta pomerena gore ili dole.
To je sada bas sitnica, kako do koga!
4. Ovaj konceptualizam ces morati prvo da objasnis!