banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 29 Mar 2026, 06:41 Danas je 29 Mar 2026, 06:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 182 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 20:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
posto su moje originalne ja ti se zahvaljujem na komplimentima. mogu ti tacno reci gdje je koja slikana.. samo reci koja te interesuje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 20:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Mr.X je napisao:
Sve ove slike do sada sto sam vidjeo postavljenje ovdje stvarno meni izgledaju FAKE ljudi, ne znam vidi li ko jos od vas al sve ovo cini se kao nesto iz Microsoft gallery, ili popular scrensavers gallery uopste ne izgleda prirodno jer je veoma slikovito detaljno, sto veoma lici na nesto preuzeto sa interneta.

Prirodna slika se definitivno razlikuje od ovih ove su slike fotografisane sa posebnim spravama,i na posebnim mjestima , mozda neke i jesu vase-genuine al ja se nedam lako ubjediti jer ne lici mi na nesto amatersko uopste. Sorry,

Evo odgovoricu u ime svih koji su postavili svoje slike

Kao prvo, ko je rekao da su amaterske :wink:

i sta ti znaci "sa posebnim spravama i na posebnim mjestima". U propertiesu slike lako mozes provjeriti kojom su "spravom" slikane, a niko nije postavio nijednu koja je slikana van planete zemlje, tako da ne znam sta si mislio pod "posebnim" mjestima

Da sam mislio stavljati slike iz neke screensaver galerije, stavio bi sliku J.Lo i rekao da sam je ja slikao :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 21:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
E vala na mojim se vidi da su amaterske... :)

Sve su slikane Cannon A75 (i to na Auto podesavanje, ponegde je ugasen blic, a ponegde se nije ni upalio sam od sebe), osim one veverice koja je upucana nekim preskupim Fuji od cca 8 mpix (naravno Auto-mode - i ne znam drugacije). Men' sve to isto...

Mr.X samo da te pitam kako te nije sramota da nas prozivas ovde... pa jel' ti mislis da samo ti imas internet... zar ne bi bilo glupo da neko od cca 5000 koji su clanovi ovog foruma vidim kao fol "moju" sliku negde na netu i da me isproziva... zar je to vredno rizika... al' meni se cini da se ti volis kititi tudjim perjem i onda uvek postoji strah da te neko ne "provali" ... pa to onda trazis i kod drugih...

Ajd' ziv bio nemoj nam kvariti temu, prosetaj, idi malo trci, radi sklekove ili dumagijaj o cilju zivota i univerzumu, a mene pusti da ovde od ljudi naucim nesto o fotografiji...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 22:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Warlock, super su ti fotke ... zasto se stidis
Ona Purplelife bi bila puno bolja da su cvijet i bor na dvije suprotne strane slike, a ne u istoj osi. Ona sa kotvom je najbolja

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 22:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

guess who je napisao:
Warlock, super su ti fotke ... zasto se stidis
Ona Purplelife bi bila puno bolja da su cvijet i bor na dvije suprotne strane slike, a ne u istoj osi. Ona sa kotvom je najbolja

Eto vis' djavola... sad sam u PhotoShopu "prebacio" drvo kontra cveta... jes' tacno je bolje... eh' da sam tad imao sekirce... doduse, da se ne lazemo... i onaj sam cvet zabio u sneg, da bih dobio kompoziciju... :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 23:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Feb 2005, 14:49
guess who je napisao:

Evo odgovoricu u ime svih koji su postavili svoje slike

Kao prvo, ko je rekao da su amaterske :wink:

Sorry nisam znao da ste svi -u ime onih kojih govoris i sebe, nisam znao da ste profesionalni 20 experience fotograferi sa najnovijom foto opremom. :oops:

Zato sam podvukao da ste amateri koji samo ponekad koristte fotografisanje kao hobi, jer iz mog iskustva takve fotografije se razlikuju, znatno.
Kad sam rekao na posebnim mjestima mislio sam ustvari na poseban "namjestaj" tj montazu slike.
Nema sta da se ljutite onda ako slike nisu fake uostalom VI znate istinu, moj zakljucak je bio da su predobre za vasu sposobnost :lol: i veoma neobicne kao recimo spider slika koju sam vidjeo i koji je veoma rjetko vidjen i dostupan samo u specijalnim slucajevima, i ti imas sansu 1 u milion da uslikas ovg spidera.To mi bilo malo cudno. I ostale slike koje ne bi da pojedinacno opisujem.Al nema veze kako god vi kazete, ja sam lud ok fine.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 23:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ma ima na ovom forumu cudnih likova, sve ce reci i u raditi da impresioniraju druge pa tako da ne vjerujem nikome stvarno, nista licno!
Ma hajd, fotografisite se do bola al u snovima....necu da vam kvarim temu...
To vam jedino preostaje...svu srecu zelim.
adios

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 02:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Gospode Boze... Ja ni u jednom trenutku nisam pomislila da bi neko bio toliko glup da stavi slike s neta i predstavi ih kao svoje. Mr.X ima stvarno fiks ideje. Slike su super, stvarno se divim svim akoji su naishli na tako lijepa mjesta i usput ih tako lijepo uslikali. :wink: Super ste ljudi, jedva chekam da i ja kupim aparat... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 10:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
Sta bi mi bez naseg MrX-a?! :drinking: :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 11:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
Mr.X je napisao:
Sve ove slike do sada sto sam vidjeo postavljenje ovdje stvarno meni izgledaju FAKE ljudi, ne znam vidi li ko jos od vas al sve ovo cini se kao nesto iz Microsoft gallery, ili popular scrensavers gallery uopste ne izgleda prirodno jer je veoma slikovito detaljno, sto veoma lici na nesto preuzeto sa interneta.

Pa mr.X.... postoje i drugaciji nacini da nekome uputis kompliment. Ah da, oprosti, ti si ono poseban, tako da i sve sto dolazi od tebe mora biti drugacije! Ali nemas frke, shvatili smo poentu.

Mr.X je napisao:
Prirodna slika se definitivno razlikuje od ovih.... mozda neke i jesu vase-genuine al ja se nedam lako ubjediti jer ne lici mi na nesto amatersko uopste. Sorry,

Evo ga jos jedan kompliment. Mr.X da nece malo biti previse, koliko hvalis ljude i njihove sposobnosti!!!
P.S. A ko se uopste trudi da TEBE ubedi???

Mr.X je napisao:
...moj zakljucak je bio da su predobre za vasu sposobnost i veoma neobicnekao recimo spider slika ...

E pa mr.X sada si malo naporan sa silnim komplimentima, pomislice neko da se shliftas!!!
Mr.X je napisao:
Ma ima na ovom forumu cudnih likova, sve ce reci i u raditi da impresioniraju druge

Ovo ti jedna od pametnijih! :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 11:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pa ako prihvatas te komplimete zasto se bunis, sto samo jeednostavno ne kazes hvala.Il ne znas kako. Il se pitas gdje ces naci spidera da ga bacis na mene....Stigmata, I love you too. Samo nemoj biti na Floridi kao Drigi :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 12:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

guess who je napisao:
Warlock, super su ti fotke ...Ona sa kotvom je najbolja

Slazem se!

Citiraj:
Il se pitas gdje ces naci spidera da ga bacis na mene....

Aha, sigurno, pa ko bi me onda nasmijavao :D Pozdrav i tebi!

Poslednji put menjao stigmata dana 05 Jul 2005, 10:48, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 15:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ona sa cvecem ubi... dopada mi se onaj fazon da je objekat koji je blizu ostar, a sve iza zamuceno... ali ja ne znam kako da to resim na svom A75 jer ima 9 tacka (zona, kako li?) izostravanja, tako da mi uvek sve u kadru izostri maksimalno... zivotinja jedna digitalna...

Hvala za kompliment... nemojte mnogo, uobrazicu se :wink:

Poslednji put menjao Warlock dana 05 Jul 2005, 14:51, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 17:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
To se zove dubinska ostrina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 17:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Warlock je napisao:
Ona sa cvecem ubi... dopada mi se onaj fazon da je objekat koji je blizu ostar, a sve iza zamuceno... ali ja ne znam kako da to resim na svom A75 jer ima 9 tacka (zona, kako li?) izostravanja, tako da mi uvek sve u kadru izostri maksimalno... zivotinja jedna digitalna...

Warlock, moze i tvoja digitalna zivotinja da postigne taj efekat.
Taj fazon ti se zove "makro" i sluzi za fokusiranje objekata koji su na jakoj maloj udaljenosti od objektiva (za tvoju kameru min. udaljenost je 5cm).
Makro ti se ukljucuje na onom krugu - dolje, znak ti je mali cvjetic.
Napomena: prvo stisni okidac do pola, da ga fokusira, pa onda do kraja (ovo vjerovatno vec znas)

Sretno :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 18:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

... prvo sam nesto opsovao, a onda probao... i stvaro radi... 'fala narode... :drinking:

... a ja se jos pitam cemu sluzi oznaka MF (nemoj da bi mi neko rekao "sto nisi procitao uputstvo" pucacu).

Ih, sad kad krenem sa makro fotografijama svega i svacega... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 19:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
prvo mr.x ajd zdrao i ne kvari nam teme

drugo MF je manual focus. dakle rucno fokusiras i da bi to radio treba malo prakse. u vecini slucajeva automatika radi solidno. jos je korisna opcija CF ili kontinualni fokus gdje aparat non-stop fokusira ono sto trenutno "vidi". to je korisno recimo za brze objekte kada nemas vremena da ga fokusiras.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 20:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Odlucio sam da ipak procitam manual za A75... nece on mene...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 22:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Warlock je napisao:
Ona sa cvecem ubi... dopada mi se onaj fazon da je objekat koji je blizu ostar, a sve iza zamuceno...

TNX, i meni se dopada ta sa cvecem. Inace, volim da eksperimentisem sa makro, efekti koje mozes pri tome postici su strava.
Inace, za fotografiju sam se pocela zanimati ima neka dva meseca! Odusevljavaju me crno-bele fotografije na temu erotika, ali tu treba mnogo skole i prakse.
A ovde mozes pronaci neke korisne prakticne savete. Nadam se da ce biti od koristi!
http://www.danijel.org/index.php?id=220&L=0

http://www.danijel.org/index.php?id=218&L=0

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 22:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Puno hvala... tamo je puno stvari bas lepo objasnjeno...

Vrh

[ 182 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]