GF3 je mnogo kompaktniji od D3100. O stajanju u džep zaboravi, ni sa 20mm objektivom nije za njega; torba je pod moranje. Kit objektiv je objektiv za svašta i ništa; kada bi morao izabrati jedan objektiv (gledajući i cijenu, naravno), to je definitivno kit (14-42mm), ali opet, f/3.5 i nije impresivna cifra... trenutno imam samo njega, igrao sam se sa 20mm i on je definitivno sledeća kupovina (košto koliko i aparat sa kit objektivom); tu su i osnovni filteri: UV (zaštita), polarizacioni (za slikanje pejzaža (ali ne i panorama, odlično "potamnjuje" nebo), vode (odlično izbija refleksiju)) i ND8 (za vodu i vodopade). U nekoj skorijoj budućnosti sam planirao 45-200mm, jeftin i dobar teleobjektiv. Sve u svemu, koristim ga za slikanje ljudi (odličan je za portrete) i dešavanja (roštilji, izleti), pejzaža (kada idem po terenu). Sa kit objektivom zaboravi na makro. GF3 je bukvalno između kompakta i DSLR-a; D3100 je u prednosti što ima mode dial, dok za takvo nešto kod GF3 moraš ulaziti u meni. Jednostavan je za korištenje, touchscreen jedva i da diram (sem kad neću da fokusiram na neku određenu tačku), blic je srednja žalost (na 14 (28) mm objektiv baca sjenku). Slike su u najmanju ruku uporedive sa D3100 (imam ga na poslu, a kit objektivi imaju iste karakteristike), kvalitet izrade je odličan (kao i kod svakog Panasonica), kit objektiv djeluje lošije izrade nego na D3100, ali ništa posebno. Prilikom fokusiranja ne rotira prednji dio objektiva kao D3100 kit, pa je bolji za polarizacioni filter. Sve u svemu, kada se odlučiš za jednu platfomu (u mom slučaju, MFT), ne isplati se prelaziti na drugu (pošto većina opreme postane neupotrebljiva). Prema meni, MFT je odličan kompromis između kompakta i DSLR-a, nudi odlične performanse u manjem (ali ne i kompaktnom) pakovanju od DSLR-a (koji je logičan izbor samo za profesionalca).