banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 12:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 515 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Dec 2012, 17:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Maj 2006, 21:14
mislim da je bolje staviti ovdje
=====================
Prodajem Nikon D70 u odlicnom stanju,generalno repariran u ovlastenom servisu u beogradu, stavljena nova stakla sa gornje strane i iza, koristen samo za amatersko slikanje, dvije kartice, baterija, punjac i objektiv Nikon 50/1.8 nov ne koristen. Prodaja samo u kompletu. Sve ostale informacija na mail.
=====================

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2013, 14:29 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Nista ne pitam, ali moram da se izjadam. Od juce, vise nemam svoj fotoaparat.
Ostao mi negdje na putu do BL, a ni ne sjecam se gdje sam ga mogao ostaviti.
Stvarno bi trebali poceti stavljati GPS u fotoaparate, da ih mogu locirati ovakvi slucajevi kao ja, kad ih izgube... :(

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2013, 14:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Jao flash moje saučešće. Možda ima neki fazon da ga nađeš preko exifa kad neko uslika nešto sa njim i postavi nekim slučajem na devart ili sl. Imaj nade :)

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2013, 19:33 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
A kako će aparat da javi gdje se izgubio? ;) Znam da dosta ljudi uslika papir (vizitku) sa svojim podacima kao prvu sliku, pa ako se nađe pošteni nalazač...

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2013, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
flash žao mi je...

kontam kad bih ja skupio pare za dSLR da se ne bih odvajao od njega :D

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2013, 01:42 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Ne bih ni ja... Dok ga ne zaboraviš negdje u žurbi, u putu. :(

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 15:31 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Maj 2006, 16:41
http://www.dpreview.com/products/compar ... =ascending

Za koji se odluciti, video mi nije bitan, kao ni pretjerani mega pixeli, samo ostrina slika. Generalno da li je bolje uzeti ovakve neke (pra)stare polovne aparate do 200km ili neki novi kompakt za iste pare???

Ako moze neko strucniji da pomogne?

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2013, 19:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

crna zemlja je napisao:
http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=canon_sx200is&products=nikon_cp5700&sortDir=ascending

Za koji se odluciti, video mi nije bitan, kao ni pretjerani mega pixeli, samo ostrina slika. Generalno da li je bolje uzeti ovakve neke (pra)stare polovne aparate do 200km ili neki novi kompakt za iste pare???

Ako moze neko strucniji da pomogne?
ja ne znam gdje ti nađe da porediš ova dva fotoaparata? jedan iz 2002. godine, a drugi iz 2009. :)

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2013, 13:39 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Maj 2006, 16:41
Citiraj:
ja ne znam gdje ti nađe da porediš ova dva fotoaparata? jedan iz 2002. godine, a drugi iz 2009. :)

U tome i jeste moj problem, nz da li je bolji ovaj stari ili noviji, a cijena im je tu negdje...
malo sam prelistao prethodne stranice ove teme, a vidim da si "vrli" poznavalac, pa mi reci za sta bi se ti licno odlucio da imas 150-200 km a trazis aparat koji pravi malo kvalitetnije, ostrije slike..Neki jos stariji filmas???

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2013, 17:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

uopšte ja nisam neki poznavalac :) ima ih ovdje koj ise dosta bolje razumiju.
uglavnom 150-200 maraka je malo. ako kupiš polovno to je nešto starije, ako kupiš novo to je nešto jeftinije. stavrno ne znam šta bih ti rekao jer ti je malen budžet, a šta god da kupiš za te pare ne možeš očekivati ništa neviđeno.

ja bih možda potražio šta sve ima novo za 200 KM i odlučio se za neki koji mi najbolje odgovara. ali to je moje mišljenje.
s time što za te para šta god da kupiš nema neke velike razlike

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2013, 18:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Aparate od pola kile izbjegavati, to nikome ne treba, pogotovo za 200KM.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2013, 13:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Flash, znam otprilike kako se osjecas, ali samo otprilike.
Prije 3 godine u Veneciji, 4. dan popodne, lutamo po gradu, umorni, ubijamo vrijeme do polaska voza, vise nam se ne da ni slikati, ali smo vidjeli nesto slikanja vrijedno - ja za aparat - a aparata nigdje,unutra nekih 600-700 slika, mi tuzni, kontali gdje smo mogli ostaviti i u pet do 6 ( u 6 se zatvara) usli u kiosk gdje smo kupili neke razglednice, tek ce prodavacica sa vrata ......(nesto na talijanskom)makina....i vrati nam aparat - reko, dosta nam je i kartica, ali kad je aparat tu, moze i on :).
Inace, sad sam vidio povoljno nikon d3100, osnovni set - objektiv 18-55 mm, nije ni lose ocijenjen, samo trebam potvrdu da nije los :), pa da ga pazarim.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2013, 23:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
Cao svima!
Zanima me na sta obratiti paznju kod kupovine polovnog (d)SLR-a...

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2013, 23:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Odnos cijene i broja okidanja, prašinu na senzoru, izgrebana stakla objektiva, bateriju/je, motor AF-a, drži li još istu brzinu fps kao kad je bio nov itd. Estetika je zadnja.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2013, 00:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Citiraj:
Inace, sad sam vidio ptrebam potvrdu da nije los , pa da ga pazarim.ovoljno nikon d3100, osnovni set - objektiv 18-55 mm, nije ni lose ocijenjen, samo
?

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2013, 18:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Pozdrav, odlučio sam da lovim novi aparat, pa mi treba vaš savjet.
Do sad sam imao neki kompakt i nakon što sam na jednom putovanju napravio masu slika kojim nisam zadovoljan odlučio sam da je vrijeme za neki kvalitetniji aparat.
Izbor se sveo na sledeće modele:

Spoiler:

Mislim da su mi najbitnije karakteristike:
1. Kvalitet fotografija
2. Lakoća nošenja (budući da planiram često ga nositi sa sobom)
3. Cijena
4. Jednostavnost korištenja

Ne razumijem se baš u fotografiju tako da najčešće fotografišem na Auto modu ili izaberem neki mod koji mi odgovara, manuelna podešavanja nikad nisam koristio.

Ovaj Canon Eos M mi je cijenovno u gornoj granici, mada bih ja rado kupio jeftiniji aparat. Dakle, nemojte samo reći da uzmem najskuplji jer mi je bitan odnos uloženo/dobijeno budući da su svi bolji od kompakt aparata.

Nisam baš ubijeđen koliko je ovaj Nikon D3100 zgodan za često i duže nosanje s obzirom na gabarite i težinu...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2013, 23:12 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Niti jedan navedeni ne zadovoljava stavku 2. Ja imam GF3 i on je kompaktan samo sa pancake objektivom, ali onda gubiš poentu aparata za puta (nema zooma). Ako fotografišeš uglavnom u auto modu, hoćeš kompaktan aparat koji pravi bolje slike od kompakta, nije ti žao para, idi na LX7 ili S110... ili čak RX100.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 08:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Canon S110 ima poprilično malen senzor u poređenju sa aparatima koje sam naveo gore, a isto košta...

Hajde da stavku broj 2 posmatramo relativno unutar navedene grupe aparata. Čini mi se da je D3100 sa objektivom duplo teži od ostaloh aparata sa objektivima.

Zašto si ti kupio baš GF3? Zašto si se odlučio za CSC, a ne DSLR?

I na kraju, šta bi ti izabrao po mojim kriterijima koje sam pobrojao gore, a šta bi po nekim svojim. Naravno mislim na aparate koje sam napisao u prvom postu...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 08:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sargas ako imaš para da kupiš dSLR ja bih onda na tvom mjestu samo još gledao da li želim neki kvalitetni kompakt koji mi može stati u džep ili ću se zezati sa glomaznim dSLR-om.
kad već imaš pare kupi LX7 kao što reče <Enter_name> ako hoćeš aparat koji nije glomazan, a da pravi dobre fotke. ili ako nećeš to onda uzmi dSLR koji ti se uklapa u budžet i to je to

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 08:36 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Zašto GF3? Zato što preferiram Panasonic, izgustirao sam njihove kompakte (4 komada, zadnja tri TZ serija), htio sam nešto naprednije, sa mogućnosti izmjene objektiva, a i bio je na akciji (oko 250 € sa kit objektivom). DSLR mi je preglomazan, MFT i više nego dobar sa kvalitetom slike... takođe MFT ima najveći izbor objektiva od mirorless aparata. I nakon godinu dana korištenja sam prezadovoljan, ali slikam na drugačiji način nego prije, to više nije aparat koji mogu ponijeti onako, usput (sem sa 20mm objektivom, ali ni tada nije ko kompakt), već ga nosiš kad imaš namjeru slikati. D3100 sam koristio i uopšte ne pravi bolje slike od GF3, a drastično je veći, ali ima veći izbor objektiva... sve u svemu, moja preporuka ti je da prelistaš DPReview prije nego doneseš konačnu odluku...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 515 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]