banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 29 Mar 2026, 02:47 Danas je 29 Mar 2026, 02:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 58 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Maj 2009, 22:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
ja nemam taj stabilizator na objektivu, a moja cimerka ima. Nikad mi nije zatrebao... A razlika u cijeni je 50€ mislim. 1000d je lošiji od mog aparata, boje ti je onda uzmi d60.
Btw, nakon ovog 5d ja svoj aparat stvarno zovem igračkom... Znači, gledam kroz objektiv, stakla kao da nema... Kao živa slika. Fenomenalno.. Kakva optika... Btw, on je probao taj D700 i kaže da je razlika mala, a da je teži oko 300g. Meni je i ovaj pretežak, otpale su mi ruke slikajući... Ne znam šta ću kad budem morala kupovati veći aparat, imam malu ruku i ne volim nosit tešku opremu... :( :evil3:

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2009, 23:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
Vjeruj da stabilizacija zatreba vrlo često i vrijedi i više od tih 50€.
1000d je sporiji od tvog nikona, manje rubusne izradu, lakši.
Kvalitet slike mu sigurno nije lošiji. Na njega možeš našarafiti bili koji EOS objektiv od prije 20 godina i svaki radi uredno, sa autofokusiranjem.
D60 će imati autofokusiranje samo sa objektivima koji imaju ugrađem "motor" u sebi.

5D nema ogledalo u sistemu tražila već pentaprizmu, što mu daje dosta svjetliju i jasniju sliku
Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2009, 23:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Ma znam ja da je moj olympus igracka, ali dobra igracka za pod vodu, zato sam ga i kupio( na desktopu mi je slika sa njega-jako dobra).
Nisam u Svabiji, a Austrija je jedno veliko selo, pa sve kosta vise, tako da je najjeftinije 441e.
Nisam ja bas zapeo za taj Olympus,to svakako kupujem za sestru, a ona je bila odusevljena slikama sa e300(e,sad, ne znam da li je do aparata ili do fotografa,nisam ja u pitanju), pa je htjela da taj kupi, ali se to vise ne proizvodi, ima samo polovni, a e420 nije tako skup, pa zato sva ova gnjavaza oko kupovine.
Tebi puno hvala na brzim i strucnim odgovorima,a ja sebi ostavljam pravo da te jos malo gnjavim, dok se ne odlucim. :wink:

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2009, 23:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Taj nikon sam isto prije gledao, sad se moze naci za 400e. :angry4: ZASTO JE TAKO VELIKI IZBOR.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2009, 00:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Uzmi nikon onda... Ja ga u decembru platila 500, vidi sad vraga... A ja sam pohlepna, sad kad sam vidjela 5d, hoću njega da imam... Znači ne mo'š bit toliko pohlepan...

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2009, 21:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
SIJUKS je napisao:
Moze jedno pitanje jer nisam bas neki strucnjak za aparate :D Kupio mi buraz digitalni foto aparat panasonic-lumix-DMC-FX1,e sad valja li i ima li mogucnost snimanja a ne samo slikanja jer ga jos nisam ni otvorio a kamoli cackao po njemu?

Pitaj Dark Mana on je otrov za aparate

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 07:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Lumix FX1 ti je klasicni "idiot" fotoaparat i ima sve te dzidzmidze kao sto je i snimanje...i ispadne to fin videozapis...tako da...

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2009, 00:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
EiLeen je napisao:
Uzmi nikon onda... Ja ga u decembru platila 500, vidi sad vraga... A ja sam pohlepna, sad kad sam vidjela 5d, hoću njega da imam... Znači ne mo'š bit toliko pohlepan...

Pa tamo rece na drugoj temi da si ga platila 750Eura!
Aaa sta, nije objektiv VR...pa naravno da ces onda reci da stabilizacija nije potrebna :lol: :wink:

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2009, 11:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ja sam dobila 750€ nagrade. platila sam ga 500, možda čak 480.... nisi čitao ;)

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2009, 16:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Block out je napisao:
EiLeen je napisao:

Pa tamo rece na drugoj temi da si ga platila 750Eura!
Aaa sta, nije objektiv VR...pa naravno da ces onda reci da stabilizacija nije potrebna :lol: :wink:

Pa dobro, je li potrebna ili nije?

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2009, 17:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zavisi da li ti treba stabilizacija...ako mislis samo fotografisat neke fazone po dobrom svjetlu mala je ekspozicija i ta stabilizacija ne dolazi do izrazaja....isto tako ako koristis stalak i fotografises nepokretne objekte opet stabilizacija nema veze jer se nista ne drma.....sa druge strane ako koristis fotoaparat u uslovima smanjene vidljivosti a nemas neki objektiv sa velikim otvorom blende (F2.5 ili cak 1.8 ) onda ti stabilizacija moze pomoc jer mozes postavit ekspoziciju na 1/60 ili mozda cak 1/50 i dobit sasvim dobre fotografije dok bi bez stabilizacije bilo nemoguce iz ruke fotografisat sa ekspozicijom ispod 1/80 a da pri tom fotografije ostanu ciste....

Tako da....ta stabilizacija je bitna al je pitanje koliko je TEBI bitna.....

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2009, 19:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
EiLeen je napisao:

Citiraj:
"Nije to amaterski... Btw, ja sam platila 470€"

Mislio sam 470Eura, moja greska u kucanju! :wink:

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2009, 12:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kao što rekoh ;) a zaboravila sam koliko sam ga tačno platila jer sam sve pare potrošila za 1 dan :iconbiggrin: :laughing6:
Inače, taj ti aparat ima objektiv s f 3.6 ako se ne varam... Probala sam sa stabilizatorom i bez i vjeruj mi nije potrebna. A objektiv je veći i teži. Ako ti treba za sestru (pretpostavljam da kao i svaka žena ne želi nosit teško) možeš joj komotno kupiti bez. Koristim svakodnevno oba aparata u raznim uslovima i ne vidim razliku.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2009, 13:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Onda da joj ipak uzmem ovaj olympus,ili?

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2009, 15:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ne znam koliko je optika za olympus i koliko se može naći u Bl... Raspitaj se...

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2009, 15:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
Block out je napisao:
EiLeen je napisao:

Citiraj:
"Nije to amaterski... Btw, ja sam platila 470€"

Mislio sam 470Eura, moja greska u kucanju! :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

I sad se vadi, kao ne sjeća se :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

EiLeen kupila "fotić" od nagrade i bilo joj lijeno dodati par evrića za objektiv sa stabilizacijom.

EiLeen je napisao:
Probala sam sa stabilizatorom i bez i vjeruj mi nije potrebna. A objektiv je veći i teži. Ako ti treba za sestru (pretpostavljam da kao i svaka žena ne želi nosit teško) možeš joj komotno kupiti bez. Koristim svakodnevno oba aparata u raznim uslovima i ne vidim razliku.

Da li je tebi aparat modni dodatak?
Da li je razlika u težini 10 kila i više, pa da onaj sa stabilizacijom ne može nositi djevojka? :lol: (Nije)
Glup komentar!

@Laoce

nisi napisao za šta će tvoja sestra koristiti taj aparatić? :wink:
Da li je to neko hobi fotkanje, da li je to za faks, da li je...
Da li će "dograđivati" DSLR: Da li će odma' kupovati još neki objektiv?
Da li možeš "probiti" budžet?

e300 možeš nabaviti samo polovnog. Ako kupuješ polovni DSLR možeš lako dobiti "mačka u vreći" jer nekad ne znaš ko ga je nosio i šta mu je radio :wink: Ako znaš nekog da prodaje e300 i ako mu vjeruješ onda je to druga priča.

e420 ti je jedan od najmanjih DSLR-a (zapravo, najmanji!), što ima svojih prednosti, ali i mana. Veći od njega ti je 520, pa ako si se odlučio za Oly, onda razmisli o ova dva modela.

Olympus ima dobar fazon ako nećeš u bližoj budućnosti kupovati još objektiva.
Olympus ima double zoom kit (DZ Kit). Uz aparat dobiješ dva objektiva (14-42+40-150)!
Ako je aparat čisto za amatersku upotrebu, onda je ovo zanimljivo rješenje.

Balkanski špijun ti je dobro opisao prednosti Canona!
EiLeen ti je rekla prednosti Nikona (samo mislim da je malo promašila kod pojašnjenja razlike objektiva sa stabilizacijom ili bez :wink: ).

laoce je napisao:
Taj nikon sam isto prije gledao, sad se moze naci za 400e. :angry4: ZASTO JE TAKO VELIKI IZBOR.

Zapravo izbor ti je veći jer imaš još igrača...
Npr. Pentax i njegov model K200D ili Sony-jevi DSLR...

I za kraj:
Šta god da odabereš nećeš pogriještiti!
I pitaj sestru koji DSLR joj se sviđa tj. prepusti njoj izbor da ne kaže poslije: Ti si kriv! :wink:
I, da, pare su tvoje, izbor je tvoj!

Poslednji put menjao BL4ever dana 17 Maj 2009, 15:26, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2009, 15:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

bl4ever, aj sad ne lupaj gluposti. govorim iz svog ugla - fotoaparat i laptop su stvari koje su teške i uvijek ću izabrati onaj lakši. Znam da bi bilo koja ženska osoba manje stvari nosila u torbi umjesto da joj otpadne rame. Ako imam aparat kao što je 5D, nosim njega i kompletnu opremu u ruksaku. ako imam mali poluprof aparat nosim ga u torbi. Torba je na 1 rame. Sinoć sam ga nosila i rame mi je otpalo. Znači, ako mi je teži, manje ću ga nositi po gradu.
Imaš uvijek, ali baš uvijek komentare kao "ja ću ti pomoći, al ipak sam ciničan". Nije ti bilo potrebno napisati ovo:
Citiraj:
I sad se vadi, kao ne sjeća se :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

EiLeen kupila "fotić" od nagrade i bilo ti lijeno dodati par evrića za objektiv sa stabilizacijom.

meni razlika od 10€ ne predtavlja ama baš ništa i zašto bih je se sjećala kad sam aparat kupila prije 5 mjeseci. Meni te cifre nisu bitne, vidim da si ti odlučio biti zajedljiv jer ti je očito malo dosadno... Ne vidim svrhu za ovaj komentar... Bezveze... A razlika je bila 50€, pitala sam čovjeka koji ima D80 i rekao mi je da mi stabilizacija nije bitna za 18-55 u šta sam se sama uvjerila jer cimerka ima isti aparat, al objektiv VR. Za razliku od tebe, ja pišem ono što znam, ne bacakam zajedljive komentare... :roll:
Citiraj:
Da li je tebi aparat modni dodatak?

Nije? Zašto bi mi modni dodatak bila stvar koju nosim u torbi na jedno rame?! Možda jedino da mi je torba providna... Hint: nije.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2009, 17:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
EiLeen je napisao:
bl4ever, aj sad ne lupaj gluposti. govorim iz svog ugla - fotoaparat i laptop su stvari koje su teške i uvijek ću izabrati onaj lakši. Znam da bi bilo koja ženska osoba manje stvari nosila u torbi umjesto da joj otpadne rame. Ako imam aparat kao što je 5D, nosim njega i kompletnu opremu u ruksaku. ako imam mali poluprof aparat nosim ga u torbi. Torba je na 1 rame. Sinoć sam ga nosila i rame mi je otpalo. Znači, ako mi je teži, manje ću ga nositi po gradu.

U tvom prethodnom postu ispalo je da je Nikonov objektiv sa stabilizacijom toliko teži da ga djevojka ne može nositi. A može. Da je teži, jeste. Ali nije 100 kg teži, pa da ti treba prikolica.

EiLeen je napisao:
Nije ti bilo potrebno napisati ovo: ...

Ja sam napisao...
Da li je tebi bilo portebno pisati neke postove?
Zapravo, block out je prvi skontao da imaš razlike u cijeni...
Ja sam morao malo zekiti :wink:

EiLeen je napisao:
A razlika je bila 50€, pitala sam čovjeka koji ima D80 i rekao mi je da mi stabilizacija nije bitna za 18-55 u šta sam se sama uvjerila jer cimerka ima isti aparat, al objektiv VR. Za razliku od tebe, ja pišem ono što znam, ne bacakam zajedljive komentare... :roll:

Stabilizacija može pomoći. Tačka.
Dakle, može pomoći, a fotkati se, naravno, može i bez stabilizacije! :wink:
Ali, za dobru fotografiju potrebno je još dosta kockica da se složi...

EiLeen je napisao:
ne znam koliko je optika za olympus i koliko se može naći u Bl... Raspitaj se...

Čovjek je iz Austrije, a tamo se može naći. Nije to toliko selo kao što je Laoce napisao! :wink:
A u Banjaluci se optika može naći u Beogradu i Zagrebu :D

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2009, 17:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Taman da se odluci kad...
sad pita kakvi su "idioti" sa velikim zumom u odnosu na ove dslr?
Npr olympus sp 570 UZ ili 590 UZ?
Ona izludi prvo sebe, pa mene, pa onda ja vas. :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2009, 18:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ti ultrazoom digitalci su extra za neke stare chike i tete sto idu po nekim pustinjama i ostrvima i ne treba puno da se zezaju da bi napravili fotografiju.....ali i dalje su cisti digitalci tj nema onog mehanickog "skljoc" fazona....i ja licno sa njima nemam taj neki osjecaj koji sa DSLR-om imam....a da ne govorim o nekim stvarima kao sto su losije kuciste, nemogucnost promjene objektiva (iako ti ovo mozda i ne treba posto su u pitanju dosta dobri rasponi al opet), tesko rukovanje prilikom manuelnog fotografisanja, puno manji senzor (mozda i najbitnija stavka) itd....

Vrh

[ 58 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]