banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 29 Mar 2026, 04:55 Danas je 29 Mar 2026, 04:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2005, 13:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Lisa_Simpson je napisao:
Hvala, Draco..... :D Ej, Leona iz koje ti zemlje tipkash? :D :wink:

Austrija. Jel valja? :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2005, 18:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ej, Leona, moja drugarica ti moze donijeti karticu, imam jednu u Bechu, a drugu u Grazu i brzo ce se tamo vratiti..... Po kojoj ti odgovara da ti poshaljem? :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2005, 18:12 
Stara kuka
Stara kuka

Lisa_Simpson je napisao:
Ej, Leona, moja drugarica ti moze donijeti karticu, imam jednu u Bechu, a drugu u Grazu i brzo ce se tamo vratiti..... Po kojoj ti odgovara da ti poshaljem? :D

A jooj... ja sam iz Linza. Ne vjerujem da bi ijedna htjela. Daleko su, i jedna i druga.

Cekaj, jel ti zivis u BL?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2005, 18:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
zar ne bi bilo ljepse da se dogovorite preko privatnih poruka nego ovako da svi citaju kako napreduje dostava i koliko ima granicaara po km duznom granice?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2005, 18:21 
Stara kuka
Stara kuka

mangia je napisao:
zar ne bi bilo ljepse da se dogovorite preko privatnih poruka nego ovako da svi citaju kako napreduje dostava i koliko ima granicaara po km duznom granice?

Sta je sefe? Gdje zapelo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2005, 08:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
Skuplje su kartice kod vas,u Americi 512 izadje oko $55,kod mog dilera :-).

Razlika izmedju kartica je da postoje oko 6-7 razlicitih formata proizvedeno od razlitih kompanija,posto nijedna nije htjela odustati od svog formata danas imamo multi kartice.Recimo ocitavaca za kompjutere prozivode da podrzavaju sve poznate formate.
Kad su u pitanju kamere,najbolje je procitati upustvo a nekada i na kameri samoj koje kartice podrzava,moja kamera recimo podrzava dvije vrste kartica.
Kad su u pitanju velicina kartice,sve zavisi koliko se slika uzima i koji je kvalitet,vecinom se unutar kamere moze mjenjati formati slika...recimo na mojoj stoji Eco,Basic,STD i Fine i u to redu idu velicine Eco je najmanja 640x840 velicina i normalno sa manjom rezolucijom tj slika je manja i "losijeg" kvaliteta...zavisi od situacija nekada odgovara sasvim za skilanje do Fine koji je 1600x1200,normalno super velike slike sa dobrom rezolucijom gdje su slike super,sve se vidi fino ali zato te slike zauzimaju vise prostora ,prosjecan uzme skoro 1mb dok Eco ide oko 50K.
Najbolje eksperimentisati dok ne uhodas se i ne upoznas kameru,svaka je razlicita...ima drukcije nazive pa cak i rezolucije i ostale opcije.
Knjigu u ruke (zar nas nisu tako ucili) ili ako je nemate mozete posjetiti sajt proizvodjaca i downlodirati .pdf knjigu koja je prakticki "skenirana" elektronska knjiga pa je prouciti.

Sto se tice samih kartica,u vecini slucajeva sve su manje vise iste...Sonijeve nisu nista bolje ili gore od drugih formata.

Navodno se prica da su memorijske kartice toliko jake da mogu prezivjeti pranje,torture svakakve i poslije svega da se opet mogu ocitati bez problema.

E jesam se napametovao :-)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2005, 10:00 
Stara kuka
Stara kuka

sony-jeve kartice su inace skuplje od vecuine zbog sony-jeve politike. slicn situacija se sa xD karticma kojima tek sada cijena pada i problizava se najpopularnijim (SD i CF kartice). recimo xD koriste fuji i olympus i oni su diktirali cijene kartica tako sto su odredjivali ko ce da ih proizvodi i kolike serije. dosta ljudi odustane od nekih aparata bas zbog kartice koju koristi. znam da sam se ja jeo ziv jer sam 128MB xD platio 30 evra a mogao sam dobiti 256 SD za te pare i da mi ostane za burek i jogurt ali kad aparat ne podrzava.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2005, 14:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

E jeb ga, kad mi je super ovaj aparat, ne bih ni po koju cijenu odustala od njega.... Eto, desilo se da mi trebaju pare, a da mi ta kartica od 256mb koliko-toliko ne treba.... :-? Leona je odustala, kartica josh stoji, ako nekom treba, nek mi se javi.....
Mangia, zao mi je shto ovu temu postavljam ovdje, ali da je na malim oglasima niko nece prochitati, a ovdje medju fotografima..... :D
Eto, toliko.... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2005, 20:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
mangia je napisao:
sony-jeve kartice su inace skuplje od vecuine zbog sony-jeve politike. slicn situacija se sa xD karticma kojima tek sada cijena pada i problizava se najpopularnijim (SD i CF kartice). recimo xD koriste fuji i olympus i oni su diktirali cijene kartica tako sto su odredjivali ko ce da ih proizvodi i kolike serije. dosta ljudi odustane od nekih aparata bas zbog kartice koju koristi. znam da sam se ja jeo ziv jer sam 128MB xD platio 30 evra a mogao sam dobiti 256 SD za te pare i da mi ostane za burek i jogurt ali kad aparat ne podrzava.

Pa dobro, Lisa daje ovu za 60km, a 256mb je, solidna je to cifra pogotovo u odnosu na aktuelne cijene u zemlji i okruzenju ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2005, 20:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, zaboravila sam reci da je to neotpakovana kartica..... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2005, 21:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
mangia je napisao:

Isti slucaj, imam Fuji kameru i xD kartu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 18:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Samo da podignem temu na vrh.... :D Josh uvijek imam ovu karticu, pa ako neko hoce, nek mi se javi na pp.... U teshkoj sam besparici.... :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 19:10 
Stara kuka
Stara kuka

Lisa_Simpson je napisao:
U teshkoj sam besparici.... :(

a jes' malen svijet. i ja sam. salim se rado bi je uzeo da je imam gdje staviti ali moj aparat ne jede te kartice.

za besparicu se nisam salio
:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 19:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

256mb Memory Stick Pro za 60km? Ja bih je isto uzeo da mi treba (al' imam vec od 512mb). Inace u Tropiku i Zekomu su te kartice negdje oko 85km...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 20:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nije negdje oko 85 km nego jesu ili 85 ili 90 km.... Pitam se kako nikom ne treba, kmeeee......Slika :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 22:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Zna li neko koliko kod nas koštaju SD kartice od 256 MB i 512 MB?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 12:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Zna li neko koliko kod nas koštaju SD kartice od 256 MB i 512 MB?

Mogu ti ja nabaviti Toshibinu SD karticu od 256mb za nekih 55-60km...
Ili 512mb, npr. Kingston, za nekih 85-90km

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 17:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2005, 12:34
Kartice ko kartice, kupujes ih kad ti zatrebaju..
Trenutno moje potrebe (skoro uvijek slikam u RAWu, gdje su fajlovi nekih 7-8mb) zadovoljava 1 Sandisk od 1Gb i 1 kingston od 2GB, obe su nekih 10mbit/s.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 18:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ima li realne razlike između brand name kartica i onih no name? Ima li razlike u brzini kod SD kartica i kako se one označavaju na samoj kartici, i koliko to znači u realnom radu?

U Beogradu sam vidio na par mjesta da su cijene 50 KM za 256 MB i 80 KM za 512 MB, Kingstone.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 19:01 
DELETED

Vrh

[ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]