Turbo Grom je napisao:
Pa i inače koliko znam da se papagaji prestanu intenzivno družiti sa vlasnicima kad im se dovede osoba tj. životinja suprotnog pola. Zov prirode ili šta već

Nego, koliko dugo već imaš Kiću i kad si nabavila ženku? (izgubila sam se negdje u vremenskoj skali) I kako se slažu oni? Pošto znam za slučajeve kad se jednostavno ne mogu složiti, krve se i čerupaju tako da su ljudi primorani skloniti novog papagaja kod nekog drugog, tj. pokloniti ga nekome...

Kod tebe je zabavište, koliko vidim po priči?
I koliko ti je trebalo da pripitomiš Kiću? Koliko bude u kavezu (pošto vidim da ga puštaš)? Kako napreduje pripitomljavanje Pingi (kako li joj dade ime da mi je znati

)?
P.S. Evo Đurđine na ramenu, sad joj objasnih da ipak nema ništa od Kiće, i počela je tužno cviljukati. Sad si mi pticu bacila u depresiju

Kicu sam dobila od dragog za Dan zaljubljenih.
Cini se da sam imala srecu. Kico je divna pticica koju je bilo lako izdresirati.
U roku od 7 dana stajao bi na moj prst kad mu ga ponudim i mazili smo se nosic-kljunic.
Jednom mi je cak iz sobe izletio na balkon, kroz mali prozorcic iznad balkonskih vrata otvoren na kant (ili kako se to vec kaze) i letio je po balkonu dok ja nisam otvorila vrata i izasla. Tad je stao na balkonska vrata, pa meni na prst i usao samnom u stan, pametnica moja mala.
Znala sam ka da on mene voli toliko da od mene ne bi pobjegao (balkon nam je otvoreni, mogao je odletjeti bilo kuda).
Nakon par puta sto je stao na cvijece i mog znaka prstom ne-ne i pridika nije vise sletao na cvijece.
Naucio se brzo i da ne kaki svud po kuhinji, vec samo na jednom mjestu gdje je stajao. Isto - gundjala sam i mahala prstom kad se pokaki negdje drugdje.
Imao je samo jednu malu manicu, na tom mjestu gdje najvise boravi i kaka ima jedna saksija sa cvijecem cije listove voli grickati, iako zna da nesmije. Pa kad vidi da ja ne gledam lagano bi se suljao do saksije i samo bi se culo kad gricne. Kad bih ja pogledala i prokomentarisala brzo bi bjezao sto dalje, sitnim koracima u stranu - kao nije on, pojma on nema, on nije ni blizu cvijeca.
Medjutim otkad je ona dosla - svijet se okrenuo za 180 stepeni.
Istog dana su se zblizili. Stalno se ljube i ceskaju i svasta nesto.
Ali Pingi je zlo zivo, prava bestija.
Smece oko kaveza razbaca na metar, kaki gdje stigne, stoji gdje ona hoce, a ne gdje smije, ne slusa nista.
Najgore je sto umjesto da ona uci od njega, on je poludio skupa s njom.
Tako da i on sad kaki gdje stigne, ne slusa me, kad mu kazem Kico prst samo zbrise, a prije bi odmah skocio na prst...
Ona gricka sve sto moze. Svakodnevno pokusava pregristi koncice koji drze zvonca u kavezu, vrata nam je vec uspjela ostetiti, kuhinja je stara i mijenjacemo je pa nju i ne zalim.
Tako da me svako vece ceka ciscenje sire zone oko kaveza, ciscenje govanaca sa svega i svacega (vjerovala ili ne uspije se pokakiti i na
plafon), vezanje zvoncica koje pokida...
Navece nece u kavez, moram ih ganjati po kuci. Prije bi bilo dovoljno da kazem Kico prst - on bi skocio na prst i odnijela bih ga do kaveza. Sad je to procedura od sat vremena nadmudrivanja. Ali taktika je natjerati Kicu da stane na prst i da ga odnesem do kaveza, onda ona sama udje u kavez za njim.