banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 22:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 113 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 14:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Warlock je napisao:
Jel' vas dve to mene zaje*** ... ako ozbiljno mislite to sto pisete, onda pogledajte fotografiju i uzmite aparate u ruke, pa nadjite 4 macke i uslikajte ih tako kako sam ja... otkud sam mogao da siljim sta je u kadru... i to "poziranje" nije bilo poziranje nego su se namestale pa su se tako poslagale u jednom trenutku...

ma pusti njih, meni su savrsene ovako kako si ih uslikao.. bez namjestanja i montaze. super!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2007, 14:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2002, 07:34
Moj ker za borbe

Slika

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2007, 15:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Turbo Grom je napisao:
Pa i inače koliko znam da se papagaji prestanu intenzivno družiti sa vlasnicima kad im se dovede osoba tj. životinja suprotnog pola. Zov prirode ili šta već :)

Nego, koliko dugo već imaš Kiću i kad si nabavila ženku? (izgubila sam se negdje u vremenskoj skali) I kako se slažu oni? Pošto znam za slučajeve kad se jednostavno ne mogu složiti, krve se i čerupaju tako da su ljudi primorani skloniti novog papagaja kod nekog drugog, tj. pokloniti ga nekome... :( Kod tebe je zabavište, koliko vidim po priči? :D

I koliko ti je trebalo da pripitomiš Kiću? Koliko bude u kavezu (pošto vidim da ga puštaš)? Kako napreduje pripitomljavanje Pingi (kako li joj dade ime da mi je znati :P )?

P.S. Evo Đurđine na ramenu, sad joj objasnih da ipak nema ništa od Kiće, i počela je tužno cviljukati. Sad si mi pticu bacila u depresiju :lol:

Kicu sam dobila od dragog za Dan zaljubljenih. :D
Cini se da sam imala srecu. Kico je divna pticica koju je bilo lako izdresirati.
U roku od 7 dana stajao bi na moj prst kad mu ga ponudim i mazili smo se nosic-kljunic.
Jednom mi je cak iz sobe izletio na balkon, kroz mali prozorcic iznad balkonskih vrata otvoren na kant (ili kako se to vec kaze) i letio je po balkonu dok ja nisam otvorila vrata i izasla. Tad je stao na balkonska vrata, pa meni na prst i usao samnom u stan, pametnica moja mala. :D
Znala sam ka da on mene voli toliko da od mene ne bi pobjegao (balkon nam je otvoreni, mogao je odletjeti bilo kuda).
Nakon par puta sto je stao na cvijece i mog znaka prstom ne-ne i pridika nije vise sletao na cvijece.
Naucio se brzo i da ne kaki svud po kuhinji, vec samo na jednom mjestu gdje je stajao. Isto - gundjala sam i mahala prstom kad se pokaki negdje drugdje.
Imao je samo jednu malu manicu, na tom mjestu gdje najvise boravi i kaka ima jedna saksija sa cvijecem cije listove voli grickati, iako zna da nesmije. Pa kad vidi da ja ne gledam lagano bi se suljao do saksije i samo bi se culo kad gricne. Kad bih ja pogledala i prokomentarisala brzo bi bjezao sto dalje, sitnim koracima u stranu - kao nije on, pojma on nema, on nije ni blizu cvijeca. :lol:

Medjutim otkad je ona dosla - svijet se okrenuo za 180 stepeni.
Istog dana su se zblizili. Stalno se ljube i ceskaju i svasta nesto.
Ali Pingi je zlo zivo, prava bestija.
Smece oko kaveza razbaca na metar, kaki gdje stigne, stoji gdje ona hoce, a ne gdje smije, ne slusa nista.
Najgore je sto umjesto da ona uci od njega, on je poludio skupa s njom.
Tako da i on sad kaki gdje stigne, ne slusa me, kad mu kazem Kico prst samo zbrise, a prije bi odmah skocio na prst... :D
Ona gricka sve sto moze. Svakodnevno pokusava pregristi koncice koji drze zvonca u kavezu, vrata nam je vec uspjela ostetiti, kuhinja je stara i mijenjacemo je pa nju i ne zalim.
Tako da me svako vece ceka ciscenje sire zone oko kaveza, ciscenje govanaca sa svega i svacega (vjerovala ili ne uspije se pokakiti i na plafon), vezanje zvoncica koje pokida...

Navece nece u kavez, moram ih ganjati po kuci. Prije bi bilo dovoljno da kazem Kico prst - on bi skocio na prst i odnijela bih ga do kaveza. Sad je to procedura od sat vremena nadmudrivanja. Ali taktika je natjerati Kicu da stane na prst i da ga odnesem do kaveza, onda ona sama udje u kavez za njim.

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2007, 16:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Najveci problem sa Pingi mi je (sem sto je jako zivahna :D ) taj sto nikako da odvojim 2-3 dana da joj se posvetim i dresiram je. Dakle, jos je onako 'sirova' kao kad je kupljena, jos nisam uspjela odvojiti dovoljno vremena da uspostavimo kontakt.
I kupila sam je ubrzano jer sam po cijeli dan izbivala iz kuce zbog posla i obaveza pa da mi Kico ne bude sam i ne tuguje.
Planirala sam plavo-bijelu zenku, ali nju kad sam vidjela kako kao zvrk skakuce po kavezu - rekla sam zelim nju. Kaze trgovac meni - ali ona je ljubicasta (tamno plava je zapravo ;) ), a ne plavo-bijela... :lol:
Kao da ne vidim koje je boje, ali odmah mi je, bestija jedna, ukrala srce. :D

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2007, 10:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2003, 09:31
Tako sam nešto i ja Đoleta izdresirala, samo sam ja njemu dala nešto manje od sedam dana da bude u kavezu da se privikne na njega, a onda sam počela sa dresurom.

Pa dobro, vjerujem da će Pingi da se dovede u red uskoro :) btw. kad će jaja? :D Kod mene počinje frka - kreštanje, skičanje, letanje, traženje mjesta za gnijezdo itd.

Mi smo prije imali problem sa prozorima - umireš bez kiseonika u kući a ne smiješ ništa otvoriti. Mislim, izašao je Đole jednom kroz ulazna vrata dok sam ja izlazila iz kuće pa je letao po haustoru, ali se istraumirao zbog nepoznatog terena dok ga nisam našla dva sprata iznad, pokupila na rame i vratila u stan. Pa se bojimo da ne utekne. Ne bi on pobjegao, ali je radoznao po prirodi, a ako izleti sam se neće baš tako lako znati vratiti. Kasnije je par puta isto izletao kroz vrata kad neko izlazi, ali napravi krug od dva metra po našem spratu i sam se vrati :D
Sad smo instalirali mreže na dva prozora, tako da Đole trenutno sjedi na venecijaneru prozora koji je na kant otvoren i cijuće - priča nešto tigrici u zgradi preko puta koju iznesu u kavezu na balkon :D

Javljaj mi redovno (ne)zgode sa zaljubljenim parom :D

P.S. Đole ne dolazi kod mene na riječ "prst" već na "Đolence pilence dođi biiiizoooo" :lol: :lol: Onda sleti na dio tijela koji mu je najzgodniji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2007, 10:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
odem onako na skok sa foruma glavnog na temu fotografija
i vrtim ja stranicu i vidim tri "zene" ;) nesto se oko zivotinja
citav list dopisuju. nigdje nikakvih slika.
totalno se zbunim :) gdje sam to upao
i onda lagano back, procitam temu kad stvarno fotografija i dizajn
:P

a ne kucni ljubimci

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2007, 10:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hajde kad si navalio... :lol:

http://img.photobucket.com/albums/v320/ ... aBinku.jpg
Ovaj sendvič je malo velik za mene...

http://img.photobucket.com/albums/v320/ ... nku004.jpg
Valjda se i ovo računa kao kućni ljubimac? :wink:

http://img.photobucket.com/albums/v320/ ... jole16.jpg
Dok sam spravljala sebi doručak... Đole je ogladnio (što je najgore sam je ušao tamo, sreća pa sam skontala prije nego sam ga zatvorila)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2007, 14:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jun 2003, 10:36
SlikaSlikaSlika

hope u like it 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2007, 16:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
Turbo Grom je napisao:
Hajde kad si navalio... :lol:

http://img.photobucket.com/albums/v320/ ... aBinku.jpg
Ovaj sendvič je malo velik za mene...

http://img.photobucket.com/albums/v320/ ... nku004.jpg
Valjda se i ovo računa kao kućni ljubimac? :wink:

http://img.photobucket.com/albums/v320/ ... jole16.jpg
Dok sam spravljala sebi doručak... Đole je ogladnio (što je najgore sam je ušao tamo, sreća pa sam skontala prije nego sam ga zatvorila)

ijao
zadnji put sam tako pun frizider vidio na reklamama za kobasice ili tako nesto
:P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2007, 18:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
nije baš kućni, ali ljubimac jeste...
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2007, 19:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
balkanski špijun je napisao:
nije baš kućni, ali ljubimac jeste...
Slika

Velikiiiii!!! :lol:

На высокий берег на крутой.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2007, 20:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jun 2003, 10:36
Spiderpig, spiderpig, does whatever a spiderpig does. Can he swing from a web? No he can't, he's a pig.

:lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2007, 00:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Spajdeeer piiig :lol: :lol: :lol:

P.S. ajsmen - a obrati pažnju na desnoj strani frižidera na magnet :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 113 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6

Sva vremena su u UTC [ DST ]