banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jun 2025, 06:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 185 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2005, 19:52 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
malizarko je napisao:
Usput receno prije neki dan mi cova donese Trust 350 FS da mu pokazem kako radi itd. On se jadan tjesi kako slike nisu lose (640x480) i kako je aparat dobar a ja kljucam! Ajd reko necu nista reci da se jadan ne razocara. Platio ga 150 KM (a krenuo sa 350 KM jer ga je jos ranije pikirao) na snizenju.

A mene sramota da odnesem 'da vidim na ste ce liciti' slike sa moje kamere, koja ima bijednih 640x480 (wow, i telefon mi ima toliko :roll: pardon, ima 1,3Mp, kad se razvuce slika :D , tj. extended mode). Sto nisu napravili par 2Mp na kameri?! :cry:
A da sada usput da pitam, vrijedi li uopste nositi sa tom rezlocijom sliku/slike da vidim lice li inasta? :)
To me nekad stvarno isfurava... :(

mangia je napisao:
trust je definitivno bacanje para. ne samo trust nego i gomila drugih lijevih proizvodjaca.

Slazem se sa tim. Eno ima moja nerodjena sestra to, pa dok slikas sliku ocoravis na onom displeju... Jos kao ima neki 4x digitalni zoom (koji moze raditi samo na najmanjoj rezoluciji :-? ).

A za ovo A510 vs Ixus40 vs A610, ja bih najradije uzeo A610 naravno, ali kao sto rece Vader, kad mu cijena spadne na onoliko. Mislim, sada ga uzimati, izadje me malo skupo (jos kad uzmes baterije+punjac+karticu+torbicu...) dodas jos 150KM. A ne daje mi se bas 800+KM za to sve... :roll:

Da... prolazim ja danas pored Plivskog jezera (pored Jajca), kad ono samo da vidis kako fina 'slika', a ja nemam cim da je skljocnem... Kamera bila u gepeku, a jos sta mi vrijedi sa 640*480 slikati (a ne znam ni da li je bila puina kartica)... Eh, tako vam je to...
Btw, postavicu mozda veceras sliku vodopada iz Jajca sto sam juce slikao. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2005, 20:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Jun 2003, 01:17
Zaboravio sam napomenuti da je ovaj Trust imao 0.3 Mpx tako da te tvoje vjerovatno izgledaju mnogo bolje od njegovih koje su bile zrnaste do te mjere da se recimo natpis na flasi "Knjaz Milos" slikan sa udaljenosti od mozda 3 m jedva moze procitati.
Bez LCD-a i ikakvog zuma... Bezze...

Tako sam bio na nekom brdetu iznad Broda sa kojeg se grad i citava okolina vide kao na dlanu a ne imadoh aparat da to ovekovjecim. Bas mi bi zao!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2005, 22:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
FLASH je napisao:
Mislim, sada ga uzimati, izadje me malo skupo (jos kad uzmes baterije+punjac+karticu+torbicu...) dodas jos 150KM. A ne daje mi se bas 800+KM za to sve...

Pa to je to. I ispadnu ovi novi modeli A klase baš skupi, jer tu je i A620 koji ima 7.1 megapixel, i koji će biti bar 70-80 eura skuplji od A610. I ispadoše modeli Canonove najslabije A klase 700+ KM, bez baterija, punjača, memorije i torbice. Malo puno.

Ali on je za USA tržište 300$ što je oko 240 eura, a to nije strašno, ali koliko sam vidio ta računica konverzije dolara u eure ne fercera, već koliko je kod njih jedinica dolara toliko je kod nas jedinica eura, pa još i više, znači ako je neki aparat kod njih 300$ kod nas je oko ili nešto preko 300 eura, a to je puno više od 300$ jer euro je jači od dolara. Ne znam zašto je to tako, da li oni misle da Evropa ima veći standard od USA (mada nije da nema, neke evropske zemlje su ispred USA po standardu). Ali nas obične smrtnike to zezne.

Kad bi za A610 početna cijena bila 250 eura to bi bio san snova. Ovo što je kefalo rekao za 280 eura u Austriji je još najmanja cijena za koju sam ja dosad čuo za A610, a to je 700 KM sa ostalom opremom. Sumnjam da bi mogao pasti na 250 ili i manje eura do proljeća. Volio bih da nisam u pravu.

Recimo trenutno najjači model A klase je A95 (isto 5 Mpx, pokretni displej, ima manji 3x zoom) je u Beogradu oko 280 eura, a A610 je bolji plus što je skroz nov, pa ćemo baš vidjeti uskoro koja će mu biti početna cijena, ali što neko reče "ako bude manje od 315 eura to će biti super" :(

Inače A610\620 su stigli u Beograd u Canonovo predstavništvo još 22. avgusta (dana kad su zvanično predstavljeni u svijetu), ali se radi na prevodu uputstva i na formiranju cijene.

Vidim da se na stranim forumima opasno oštre na A610, kukaju što još nije izašao da ga odmah kupe, neki su slali mail Canonu da pitaju kad će izaći pa im je neka teta rekla da ne zna ali da ona ima utisak da neće do kraja mjeseca, a na nekim sajtovima sam pročitao da izlaze tek 10. oktobra. A onda treba sačekati još malo da izađu testovi pa da vidimo, mada se bojim da će poslije tih testova biti "ne uzimam ništa ispod A610" :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2005, 18:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Apr 2005, 19:33
Evo posto sam ja pokrenuo ovu temu da se pohvalim da sam konacno nabavio nov aparat!!! :drinking: :angel:

Slika
http://www.dpreview.com/reviews/panasonicfz5/

Odoh' da se ucim da fotografisem :lol: :lol: :lol:
[/url]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2005, 15:11 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
gdje si ga kupio i koliko para? kakvi su utisci...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2005, 02:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Apr 2005, 19:33
ovde, u Slovackoj... za oko 400 evra... sa karticom od 128 mb i futrolo...

Sta znam, ovek je vazila ona izreka - koliko para, toliko i muzike...
Ja sam licno zadovoljan... Prvo sam razmisljao o Canonu S1 IS, ali ovaj je bolji (vise pixela, vise modova, i sl)...
Pogledaj nekoliko mojih poslednjih postova... Kacio sam neke svoje (pocetnicke) slikice......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2005, 12:48 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

I Vader jesi li ista maznuo? :)
Sta ces uzimati?
Ja cu vjerovatno Ixus40...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2005, 13:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Nisam ništa uzimao. Ne isplati mi se sad uzimati, dolazi sve lošije vrijeme a i ja ću imati sve manje vremena (faks i drugo) pa mi je bolje čekati proljeće, izaće A610 i testovi i komentari za njega, pa ću možda ići na njega na proljeće.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2005, 14:22 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pa kada onda na proljece ugledas jos bolji, onda i ovaj otpada... :)
btw, evo ti neke 'specs' o A610 na:
http://www.dpreview.com/reviews/specs/C ... n_a610.asp
Negdje sam procitao da dolazi u prodaju tek 28.10.'05.

Meni se ne svidja to sto 'vuce' 4 AA baterije... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2005, 15:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
sljedece sedmice pazarim Canona IS S2, pa cu vam se uskoro pridruziti u foto-temama :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2005, 17:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

FLASH je napisao:
Pa kada onda na proljece ugledas jos bolji, onda i ovaj otpada... :)
Meni se ne svidja to sto 'vuce' 4 AA baterije... :-?

Ne vjerujem da će me na proljeće povući neki bolji, nadam se da neće, jer ne mogu ga nešto mnogo popraviti od toga kakav je, više od 5 megapixela malo kome zaista treba, zoom 4 je dosta dobar, kome treba više neka uzima ultrazoom klasu koja je glomaznija a ja bih radije neki kompakt, bar za prvi aparat.

Ni meni se nije svidjelo to što ima 4 baterije, i nije mi bilo jasno zašto su stavili 4 kad taj novi procesor navodno troši manje od prethodnog (u A510), a onda sam skontao zašto, i to sam naknadno pročitao i na stranim forumima, radi se o tome da je jedina ozbiljnija mana popularnog A510 njegova ne baš velika brzina rada, posebno punjenja blica, a Canon je išao na to da A610 ubrza u svim segmentima pa su mu stavili brži DIGIC II procesor, a pošto brzina punjenja blica zavisi od baterija stavili su mu i 4 baterije umjesto dvije. Neki rekoše da će on sa 4 baterije raditi duže nego A510 sa 2+2 baterije. Ja lično bih najviše slikao na otvorenom, prirodu i objekte, pa bih blic držao ugašen osim kad mi baš treba, i zbog toga se nadam da bi mi A610 sa 4 baterije mogao dosta dugo raditi.

Ja sam pročitao na nekim sajtovima da treba izaći 10.10. Kad god izađe imaću vremena da pročitam dosta testova i ličnih utisaka ljudi koji ga kupe.
Mislim da će u Beogradu koštati oko 300 eura kad izađe, čisto moja neka procjena.

No vidjećemo, daleko je proljeće, možda mi se tada ništa ni ne bude kupovalo :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2005, 18:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Zvuchnjak, super je ovaj aparat, ima 12X zoom?! Njam njam, blago ti se...........

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2005, 18:43 
Stara kuka
Stara kuka

Lisa_Simpson je napisao:
Zvuchnjak, super je ovaj aparat, ima 12X zoom?! Njam njam, blago ti se...........

znaci velicina je ipak bitna :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2005, 18:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Of kors. :oops: :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2005, 15:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Uzimam uskoro Canon A610 sa Secure Digital Card Kingston 512MB. Da li valja ta kartica? :)

Treba mi jos jedan par baterija i punjac, pa zato...

Ima li u BL uzeti negdje neki dobar punjac za (4) NiMH baterije sa pakovanjem istih od min. 2100mAh?
Vidio sam u HG Spotu Sanyo punjac za 4 baterije sa 2 od 1700mAH od 36 KM i ima jos jedan paket od 4 NiMH baterije sa 2100mAH od 25 KM, pa bi to dvoje (punjac+2 NiMH od 1700mAH+4 NiMH od 2100mAH) izaslo ovdje 61 KM. Ne vidjeh samo je li punjac Smart. :)

Da li ima negdje uzeti nesto bolje? U PC Centru u Bgd-u gdje cu uzimati aparat, nema da se kupi punjac :( , pa zato ovdje trazim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2005, 21:51 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

I zna li iko ista za punjac? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2005, 19:56 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Izgleda da ne zna... :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2005, 21:35 
Stara kuka
Stara kuka

nemoj spamovati temu. da neko zna vjerovatno bi rekao. pogledaj tacan model punjaca i pravac google.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2005, 21:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Okt 2003, 12:24
FLASH je napisao:
Izgleda da ne zna... :(

Pa koliko sam cuo po drugim forumima GP baterije su dobra investicija. Primjetio sam ih na par mjesta u gradu, dolaze sa punjacem, ali mislim da je punjac "glup" tj. da ne zna sam iskljuciti baterije. Imas ih u onoj radnji u hotelu palas u koju se ulazi preko parkinga pored hotela, dolaze 4 baterije 2100 mAh + punjac za ~50 km. U tropiku sam vidio par punjaca sa baterija 2100 i 2300 mAh, neka dva vartina modela i jedan sanyo, varte su bile oko 50-70, sanyo je bio ~95 km, ali uz njega dolazi pametni punjac koji sam prepoznaje tip i velicinu baterije i iskljucuje punjenje kad zavrsi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2006, 23:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

E treba mi informacija gdje sada, ovih dana, u Banjaluci može da se nađe Canon A510. Nije za mene, treba nekome. I koje su mu cijene kod nas. U Beogradu je 150 eura.

Sad tek vidim da su izašli neki Canonovi A530 i A540. Zna li neko nešto o njima? Kakvi su u odnosu na A610?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 185 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]