FLASH je napisao:
Mislim, sada ga uzimati, izadje me malo skupo (jos kad uzmes baterije+punjac+karticu+torbicu...) dodas jos 150KM. A ne daje mi se bas 800+KM za to sve...
Pa to je to. I ispadnu ovi novi modeli A klase baš skupi, jer tu je i A620 koji ima 7.1 megapixel, i koji će biti bar 70-80 eura skuplji od A610. I ispadoše modeli Canonove najslabije A klase 700+ KM, bez baterija, punjača, memorije i torbice. Malo puno.
Ali on je za USA tržište 300$ što je oko 240 eura, a to nije strašno, ali koliko sam vidio ta računica konverzije dolara u eure ne fercera, već koliko je kod njih jedinica dolara toliko je kod nas jedinica eura, pa još i više, znači ako je neki aparat kod njih 300$ kod nas je oko ili nešto preko 300 eura, a to je puno više od 300$ jer euro je jači od dolara. Ne znam zašto je to tako, da li oni misle da Evropa ima veći standard od USA (mada nije da nema, neke evropske zemlje su ispred USA po standardu). Ali nas obične smrtnike to zezne.
Kad bi za A610 početna cijena bila 250 eura to bi bio san snova. Ovo što je kefalo rekao za 280 eura u Austriji je još najmanja cijena za koju sam ja dosad čuo za A610, a to je 700 KM sa ostalom opremom. Sumnjam da bi mogao pasti na 250 ili i manje eura do proljeća. Volio bih da nisam u pravu.
Recimo trenutno najjači model A klase je A95 (isto 5 Mpx, pokretni displej, ima manji 3x zoom) je u Beogradu oko 280 eura, a A610 je bolji plus što je skroz nov, pa ćemo baš vidjeti uskoro koja će mu biti početna cijena, ali što neko reče "ako bude manje od 315 eura to će biti super"
Inače A610\620 su stigli u Beograd u Canonovo predstavništvo još 22. avgusta (dana kad su zvanično predstavljeni u svijetu), ali se radi na prevodu uputstva i na formiranju cijene.
Vidim da se na stranim forumima opasno oštre na A610, kukaju što još nije izašao da ga odmah kupe, neki su slali mail Canonu da pitaju kad će izaći pa im je neka teta rekla da ne zna ali da ona ima utisak da neće do kraja mjeseca, a na nekim sajtovima sam pročitao da izlaze tek 10. oktobra. A onda treba sačekati još malo da izađu testovi pa da vidimo, mada se bojim da će poslije tih testova biti "ne uzimam ništa ispod A610"