Zvucnjak,
za početak ti treba fotoaparat.
Najbolje digitalac (da vidiš rezultat odma'

). Još ako ima manuelno podešavanje postavki...
Možeš fotke "sjeći" u Photoshop-u ili nekom drugom programu za obradu fotki (npr. the GIMP) tako da imaju bijelu pozadinu, ali ti to ne bih preporučio!
(zamisli da fotkaš i poslije obrađuješ fotke za katalog koji ima oko 500 prozivoda

)...
Bolje rješenje (i najčešće upotrebljavano) je:
"LIGHT BOX" (ili "light tent" za malo veće proizvode. Npr. ribarske čizme)
Možeš sam napraviti jedan (vjerovatno imaš sve materijale kod kuće) i neće te skupo izaći, a možeš i kupiti jedan takav(cijena: već od dvadesetak "ojra"). Cijene light box-ova i light tent-ova možeš vidjeti
ovdjeKako napraviti i osvijetliti light box/light tent?
Pretraži Google!
(ili vidi na linkovima koje su ostali postavljali)
Ako ovo ne uspije (vjerovatno hoće), tek onda razmislite o plaćanju "profesionalaca"!
Block out je napisao:
Opet ponavljam da se tu nema mnogo sta mozgati.
Covjek treba da prestavi svoj proizvod.......znaci sta je u pitanju, proizvod.
Odmah odbacujes nekakve dizajn fazone, sarene pozadine koje bi samo odvukle paznju od proizvoda.
(po meni opet najbolje bijela pozadina i to je to.)
Malo progooglas i vidjeces da je 90% tako, a uvijek mozes jos neke pratece fotke da uradis malo drugacije.
Al' ova treba da bude primarna.
Evo kako je to Dr. Martins uradio
http://www.drmartens.com
Napisao si
"Odmah odbacujes nekakve dizajn fazone, sarene pozadine koje bi samo odvukle paznju od proizvoda.
(po meni opet najbolje bijela pozadina i to je to.)"
i onda dodao:
"Evo kako je to Dr. Martins uradio
http://www.drmartens.com"
Pa zar "Martens-ov" web nema šarene pozadine i dizajn fore (i još je u flash-u)!
Valjda bi prvo trebao saznati od lika kojem segmentu je namijenjen proizvod, pa tek onda predlagati rješenja.
Zamisli samo dizajn web-a/kataloga prilagođen mladima za proizvode za penziće
BTW, Block out, u pravu si za bijelu pozadinu. Najjednostavnije i najefikasnije rješenje!
Usput, čovjek je i sam tražio savjete za bijelu pozadinu!