subcomandante marcos je napisao:
vim je napisao:
Ali ako imas sjajan posao a dole nemas nikakav, onda je bolje ostati. Posto vecina nema sjajan posao(koji voli i super placen) ja mislim da se nakon privremenog rada od par ili 2-3 para godina najbolje vratiti nego unistavati psihicko i fizicko zdravlje na tim poslovima, a o nostalgiji i psihickoj patnji da i ne govorimo.
али шта то значи, да овде ако радиш, не уништаваш здравље и психу?! извини, али то су глупости. уништавање је идентично, вјеровао или не. ако се ради, а не забушава.
осим, ако хоћеш да кажеш да је боље не радити?

čuj imam tetku i teču koji su decenijama radili u Njemačkoj i svoje roditelje koji su decenijama radili ovdje.. približnih su generacija
sad ovi prvi stalno bolesni, te tlak, te kičma, te ovo te ono, vazda na nekim lijekovima i pilulama
moji roditelji, hvala Bogu, da kucnem o drvo kuc kuc kuc, su u super formi i dobrom zdravlju .. nit su kad trebali kakve lijekove. sad moji skromno žive, imaju malo para, al mi djeluju smireni, zdravi i veseli..
a ovi jadnici prvi već godinama kako su se vratili iz NJem. stalno neke boljke, a i tamo im je počelo s zdravstvenim problemima, u Nj
možda je ovo slučajnost, a možda ima korelacije: ali sam primjetila da su naši ljudi koji su dugo radili vani ostavili, da prostiš, jaja tamo i skrhali svoje zdravlje ( kako psihičko tako fizičko).. znam, rećeš, i ovde su skrhali zdravlje radeći neki drugi.. tačno..al ovi prvi ipak više

isisa stranac svu sržiz kičme za svaki cent