banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 18:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 216 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Jan 2012, 12:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
ajkula je napisao:
Ako roditeljima nije bitna sreca vlastitog djeteta i ako se nakon izvjesnog vremena i prvobitnog soka ne pomire onda nisu ni zasluzili da ih djece i unuci cijene. Pricate o vjeri a u Svetom Pismu u prvim poglavljima pise da ce covjek ostaviti roditelje i priljubiti se zeni... to je prirodni proces a srcu se ne naredjuje.
Kao sto Talija rece, uveliko je bitnije obratiti paznju na genetske bolesti nego na cinjenicu kojim se nacinom moli Bogu. Samo male i primitivne sredine polazu paznju na ovakve stvari.

ja jos nisam cula da ima roditelja koji svom djetetu zele lose??? :oops:
a zar ne pise i postuj oca i mater??? :oops: :lol: :lol:
a na kraju krajeva ako vec gledas jel ima "bolesti" pa ako ima ipak otpilis "ljubav svog zivota" (iako se ta bolest ne mora nikad ni pojavt ili jos gore da se pojavi s nekim kod koga "niko u familiji to nije imo") da poslusas roditelje,bracu i sestre i ostalu familiju ako ti vec otvoreno kazu da su protiv zbog konkretnog razloga??? :oops:
ipak si sa njima 20godina, i oni ce ti uvjek biti porodica, a za ljubav se nikad ne zna,,, kad ce ti dosadt ,,,,il ces dobt nogu! :fadein: :fadein: :fadein:

p.s a ovim spamerima treba otvort temu "tete iz vrtica"! :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 14:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Sta se po tebi podrazumijeva u 5. Bozijoj zapovjesti?

Bennet, zalosno ali je istinito ali to su vjernici na usnama i papiru ali ne u srcu. I bolje ti je da sa takvima nemas nista :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 16:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Apr 2002, 01:00
ja jos nisam cula da ima roditelja koji svom djetetu zele lose??? :oops:

Ni ja za takve nisam čuo, mislim da žele loše al zato one što mu čine loše koliko hoćeš ima.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 16:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
a sta ces, ne mogu svi bit "savrseni"! :fadein: :fadein: :fadein:

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 16:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
čemu narodi kad postoje ljudi?

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 17:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
ajkula je napisao:
Sta se po tebi podrazumijeva u 5. Bozijoj zapovjesti?

Bennet, zalosno ali je istinito ali to su vjernici na usnama i papiru ali ne u srcu. I bolje ti je da sa takvima nemas nista :)

Da.. :wink:

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 21:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Apr 2002, 01:00
a sta ces, ne mogu svi bit "savrseni"! :fadein: :fadein: :fadein:

Da, upravu si. Ne mogu. I ne moraju.
Al što moraju biti idioti?

edit: malo bježim sa teme, al za idiotizam sam mislio na malo širi spektar stvari gdje roditelji čine loše djeci iz idiotizma, sujete, straha, snobizma, sramote...........

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2012, 11:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
ajkula je napisao:
Ako roditeljima nije bitna sreca vlastitog djeteta i ako se nakon izvjesnog vremena i prvobitnog soka ne pomire onda nisu ni zasluzili da ih djece i unuci cijene. Pricate o vjeri a u Svetom Pismu u prvim poglavljima pise da ce covjek ostaviti roditelje i priljubiti se zeni... to je prirodni proces a srcu se ne naredjuje.

Postovanje roditelja je zapovijest, jedna od 10 stvari koje su Bogu vaznije od bilo cega drugog. A ovo gore o priljubljivanju je samo konstatacija a ne Bozija zapovijest. Ako se ne priljubis, nikom nista. Ako ne okrenes ledja roditeljima zbog zene nisi ucinio ne znam ja sta.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2012, 12:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hoces reci da za tebe odredjeni stihovi imaju manji znacaj od nekih drugih?

Znaci ni ovaj stih za tebe nema pretjerano veliki znacaj?
„Nema tu Jevrejina niti Grka, nema ni roba ni gospodara, nema muškog roda ni ženskog; jer svi ste vi jedno u Hristu."
Galatima Poslanica 3. 28.

A roditelji koji okrecu djeci ledja nisu nikakvi vjernici pa samim time razumijem da ni njihova djeca nemaju vjeru u srcu.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2012, 12:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Hoces reci da za tebe odredjeni stihovi imaju manji znacaj od nekih drugih?

Zapovijest ima veci znacaj od konstatacije, prvo te obavezuje, drugo ne obavezuje.

Moze li objasnjenje u vezi drugog dijela, nisam skontao na sta ciljas..?

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2012, 12:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako su za tebe samo zapovijesti bitne onda se oglusavas na ovu: "Novu vam zapovijest dajem, da ljubite jedan drugoga, kao što ja vas ljubih, da se i vi ljubite medu sobom"
(Jovan 13:34)

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2012, 12:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa i to je zapovijest :)

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2012, 12:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I zasto se onda ne moze vjencati za osobu druge vjere? Ako Bog ne pravi razliku medju ljudima, ko smo mi da ju pravimo?

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2012, 12:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Aha, sad te shvatam. Tu si u pravu, ne treba gledati na naciju.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2012, 15:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kakva dvolicnost, kakvo licemjerstvo :)

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2012, 15:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sto? :oops:

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2012, 16:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jan 2012, 13:02
Vidim da se ovdje mnogo pisalo,ali ipak cu i ja da dodam nesto.Ja recimo znam covjeka srpske nacionalnosti,zena mu je muslimanka imaju sina 10 godina,koliko ih ja poznajem sve djeluje fino i normalno.Ali jedno vece mi je taj covjek rekao da se ovo ponovo desi drugacije bi postupio,kaze da to na oko ne izgleda nista cudno,ali da mu je jako tesko kad su obicaji u pitanju velika je razlika,a i stalno mora paziti da ne bi nesto rekao sto bi je povrijedilo.Onda znate svi kakvi su klinci,zadirkuju,ispituju to njihovom sinu tesko pada i nije bas najsrecniji zbog svega.Sve u svemu svako sebi bira,al eto cisto jedan primjer iz naseg okruzenja.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2012, 14:01 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Jan 2012, 20:23
Hmmm..slazem se sa ajkulom sto se tice sklapanja braka izmedju dve osobe razlicite vjeroispovijesti. Svi smo mi isti pred Bogom. To je na kraju dana individualna odluka--da li ce partneri moci naci kompromis i funkcionisati u jednoj zajednici je iskljucivo do njih. Ali uzmimo u obzir da to super funkcionise..djeca odrastaju u jednoj skladnoj,normalnoj porodici punoj ljubavi. Ni jedan partner nije posebno posvecen religiji,tj. nisu vjernici..jedino sto se slavi u njihovoj porodici je uskrs i bozic i to vise zbog tradicije. Ni jedan drugi praznik se ne obiljezi. Sad, da li bi VAMA smetalo/ne smetalo da se zabavljate sa momkom/curom koji je proizvod ovakvog braka?
Na ovim prostorima ljudi mnogo paznje posvjecuju religiji,ko koju slavu slavi itd... I mislim da generalno ljudi vode racuna o tome "sta ce selo reci" jer je vecinsko drustvo posveceno vjeri (iako u srcu nisu vjernici,nego eto kad svi drugi posvjecuju crkvu,ide i on/ona..). Sad,kad bi upoznali jednu osobu koja ima iste poglede na svijet,slicno razmisljanje..jednostavno ti je super sa ovakvom osobom..da li bi vama bila prepreka da nastavite ovakvu vezu iako bi vasim roditeljima smetalo to sto je takva osoba iz mjesovitog braka?

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2012, 14:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Nema vjernika ovdje na ovim prostorima, samo ateizam zaogrnut tradicijom i otaljavanje običaja.
Samo kad zaboli sjećaju se Boga.
Zašto bi Bog uslišio-zadovoljio njihove molitve-potrebe?
Iznutra su velike šupljine koje je najlakše popuniti mržnjom prema drugima.

Takvi ljudi nemaju pravu da pričaju o vjeri i da po tom osnovu spočitavaju i prebacuju nekome što voli nekoga ko je "druge vjere".
Takvima treba dobro začepiti gubicu i ne osvrtati se.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2012, 15:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Hah, prva rečenica - pun pogodak. :)
Ne znam koliko bi smisla imalo ispravljati krive Drine, jer je narod stoka, šampion u prese.....anju, ne možeš takve pobijediti, pogotovo njihovim oružjem, Okrenuti se i pa-pa.

Da ne bude da je hejterski post - ima religioznih ljudi, vjernika od srca, znam ih, ali ih mogu izbrojati na prste jedne ruke.Ali takvima se po glavi ne vrzmaju ovakva pitanja. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 216 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]