banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 23:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 30  Sledeća

Izaberite opciju
Za brak sam 75%  75%  [ 92 ]
Protiv braka/partnerske zajednice 4%  4%  [ 5 ]
Za zivot u partnerstvu ali bez vjencanja 21%  21%  [ 26 ]
Ukupno glasova : 123
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Nov 2011, 11:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Nicole je napisao:
@Popokatepetl
I sta kazes, slucajno se potrefilo da se ne slazes sa par stavova? :lol:

Fino sam ti i matematički objasnio: kad brbljaš ovdje po cijeli dan, šanse da se tako nešto desi se priiilično uvećavaju :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 12:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Avg 2011, 21:26
Pošto sam ja spominjao da je brak koji se gleda kroz potpisan papir za mene samo ugovor :) evo da kažem, ne smeta mi nikakav papir ali, upravo, ne čini ni razliku i za mene je beznačajan. Naši odnosi trebaju da su uređeni nečim drugim a ne papirima. Ako smo zajedno samo zbog papira, onda smo zajedno iz potpuno pogrešnih razloga. Ako uzmemo pretpostavku da je papir jedina razlika između jednog i drugog jel to onda argument u korist "normalnog" braka? Jel to znači da kad potpišeš nećeš da se razvedeš, zaljubiš u nekog drugog, skačeš nekom po glavi, mučiš onog s kim si? Ukoliko je tako onda sam do sad propuštao vrlo važnu informaciju i javno apelujem na sve ženske osobe da se prijave u cilju zajedničkog potpisivanja takvog ugovora :)

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 12:18 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Pretpostavljam da je ovaj tvoj post vezan za moj post o djeljenju imovine i sl.....
Naravno da ozvaničavanje zajednice nije prepreka razvodu i ostalom što si napisao ali isto ni "divlji" brak nije nikakva olakšavajuća okolnost kada do prekida zajednice dođe. Meni je dovoljan argument to što mome djetetu niko neće reći da je kopile ili ono neće morati svojim drugarima da objašnjava zašto se tata preziva ovako,a mama onako......Jer do toga će vjerovatno doći,djeca su okrutna bića kada dođe do zajebavanja nekoga ko je drugačiji....

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 16:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Popokatepetl je napisao:
Nicole je napisao:
@Popokatepetl
I sta kazes, slucajno se potrefilo da se ne slazes sa par stavova? :lol:
Fino sam ti i matematički objasnio: kad brbljaš ovdje po cijeli dan, šanse da se tako nešto desi se priiilično uvećavaju :D

Ma neeemoj :D
Sto fino ne priznas da me ne volis nego bacas supljaka kao slucajno.
OT
Ti se onda ozeni nekom domacicom pa vodite ljubav i kuhajte a ja cu se sexati sa covjekom koji mi bude odgovarao i mozda cemo i zivjeti zajedno :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 16:20 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
ajd ovako brak je kao fakultet svi ce te se upisati ali samo neki ce da izduraju do kraja

belive me i have no idea what brak is

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 16:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zoka ja sam rodjena u braku pa sam bila "kopile" i djeca zaista znaju biti okrutna ali ako imas roditelja kao ja, nista u zivotu nije problem. U neku ruku ne valja sto sam tako odrasla, sto udaram na prvu, sto mi je sve crno ili bijelo i sto sam daleko od njeznog zenska a s' druge strane i ja cu svoje djete ovako vaspitati, da nikom ne savija kicmu i da ne da na sebe. Doslo je vrijeme da biras dal' jbs il' si jbn. Ja biram prvo.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 16:21 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Kako bi to Grunf rekao:
U braku je bitno ne umrijeti od gladi i iscrpljenosti seksom.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 17:50 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Avg 2011, 21:26
_зока je napisao:
Pretpostavljam da je ovaj tvoj post vezan za moj post o djeljenju imovine i sl.....
Naravno da ozvaničavanje zajednice nije prepreka razvodu i ostalom što si napisao ali isto ni "divlji" brak nije nikakva olakšavajuća okolnost kada do prekida zajednice dođe. Meni je dovoljan argument to što mome djetetu niko neće reći da je kopile ili ono neće morati svojim drugarima da objašnjava zašto se tata preziva ovako,a mama onako......Jer do toga će vjerovatno doći,djeca su okrutna bića kada dođe do zajebavanja nekoga ko je drugačiji....

:) Složismo se da papir niti olakšava niti otežava sve navedeno. Zato sam prema njemu i ravnodušan. Što se tiče prezimena ionako sad "moderne" žene rado zadržavaju svoje i dodaju muževo pa to zvuči kao da su iz španskih serija (Končita Marjanović-Stevanović, Cica) a žena može promijeniti prezime a i ime (kao uostalom i muškarac) u bilo šta, gotovo kad god to poželi.

Dječijoj zajebanciji ionako nema kraja i uvijek se nešto nađe: neko je buckast, neko mršav, neko nosi cvikere, neko zrikav, nekom roditelji imaju isto ali ružno prezime, nekom nemaju :) Jedini način da se to izbjegne je da odgojiš dijete da ono predvodi zajebanciju :)

Da se pogrešno ne razumijemo, ja stvarno podržavam pravu vezu sa svim šta to znači. Ne vjerujem u neke gluposti da muškarcu treba više od jedne žene ili ženi više od jednog muškarca (Pravom muškarcu treba samo jedna žena, ali prava). Ne vjerujem da treba imati rezervi i suzdržavanja u vezi. Ne vjerujem da ljubav obavezno ima rok trajanja. Jedino što vjerujem je da papir ama baš ništa ne donosi u kvalitetu života bilo koga uključenog :).

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 18:05 
Administrator
Korisnikov avatar

Gad je napisao:

Da se pogrešno ne razumijemo, ja stvarno podržavam pravu vezu sa svim šta to znači. Ne vjerujem u neke gluposti da muškarcu treba više od jedne žene ili ženi više od jednog muškarca (Pravom muškarcu treba samo jedna žena, ali prava). Ne vjerujem da treba imati rezervi i suzdržavanja u vezi. Ne vjerujem da ljubav obavezno ima rok trajanja. Jedino što vjerujem je da papir ama baš ništa ne donosi u kvalitetu života bilo koga uključenog :).

Sa ovim se ja slažem u potpunosti. Samo mi "argumenti" koji govore da je bez papira "lakše" nisu dovoljni.......Kada dođe kraj,naravno ako je u pitanju ozbiljna veza,jednako je teško sa i bez papira.....Ja prednost dajem braku,vjerovatno zato što sam u nekim stvarima tradicionalista...ili možda zato što sam odrastao gledajući skladan brak mojih roditelja,ko zna....

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 18:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Pored moralisanje okoline,...prednost braka u odnosu na vanbracnu zajednicu jeste kod zakonskog nasledjivanja, tj vanbracna zena nece naslijediti nista osim ako pokojnik nije ostavio testament. Zatim, kod zakonskog nasledjivanja postoji i nuzni dio koji se ne moze iskljuciti ni testamentom sem u zakonom predvidjenim slucajevim, tj ako je pokojnik u trenutku smrti bio kivan na suprugu, ne moze je ni testamentom lisiti njenog nuznog dijela.
Taj papir nije ni preduslov niti dokaz ljubavi, ali ima svoje prednosti. Taj papir predstavlja ozakonjenje zajednice i stvara svoja pravna dejstva od trenutka svog zakljucenja, dok vanbracna zajednica, da bi proizvela bilo kakva dejstva mora da ispuni odredjene uslove, kao sto je vremenski period, tj potrebno je da ona traje najmanje neki (zaboravih koji) period.
Zatim, svjedoci smo da je sve veci broj razvoda iako je razvod dosta kompliokvaniji od raskida vanbracne zajednice, ali zamislite koliki bi tek bio broj rasturenih zajednica (naravno, govorim o onim gdje su rodjena djeca) da nema tog papira, jer svako ce nekoliko puta razmisliti prije nego pokrene brakorazvodnu parnicu.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 18:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2010, 20:23
Ma najveći mi je problem testament u životu, kome ću (ko će mi) šta ostaviti!

Ima tih "papira" u životu mnogo koji nam ništa ne znače pa ih moramo imati. Jedino se za divlji brak ne ide u zatvor, pa ga možda zato mnogi rado upražnjavaju prije zvaničnog braka. Meni je to bezze.

Za brak sam definitivno, iako se ne sjećam kad sam zadnji put vidjela skladan brak.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 18:36 
Administrator
Korisnikov avatar

BMary je napisao:
Ma najveći mi je problem testament u životu, kome ću (ko će mi) šta ostaviti!
Bitno je....a ne nakon smrti supružnika ili razvoda da ostaneš na ulici kao pašče.....

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 18:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Kako ko... ja se za to ne sikiram, a i da nemam svoje 1/1 to nikako nije razlog da ostanem u braku, žao mi je onih koji to moraju da ne završe na ulici ili kod roditelja.

Kako se svi nadaju testamentu, kao da se zna ko će prije u grob, onaj koji ga piše ili koristi :-?

Brak je ozakonjena ljubav, a ne interes. Baš me briga za testament, ne treba mi ništa.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 18:52 
Administrator
Korisnikov avatar

Ti si gora od mene :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 19:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ma nervira me to sve, kao da je bitno koliko ko ima i šta, pogotovo kad neko smatra da ima stan (koji još nije otplatio) da ima sve pa je faca, msm jaka stvar!

Bitno je da se mi volimo, a za ostalo lako ćemo :D

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 22:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
BMary je napisao:
Kako ko... ja se za to ne sikiram, a i da nemam svoje 1/1 to nikako nije razlog da ostanem u braku, žao mi je onih koji to moraju da ne završe na ulici ili kod roditelja.

O ovome nisam govorila
Ne govorim o razlozima ostanka u braku.
Ali, zamisli situaciju, lik se razvede od zene, dvoje djece, privede zenu, vanbracna zajednica zive 20 god skupa, milina, kao u bajci...i lik odjednom skikne...bez testamenta. Djeca ovu drugu zenu na ulicu Ovo nije izmisljena situacija.
Ja da sam razmisljala o razvodu prije braka, ne bih se ni udavala. Kako da udjem u nesto sto sam unaprijed osudila na propast.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 22:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ma ja sa _zokom nešto...
Upravo to o čemu pišeš je ono što nije u redu, tj. nepoštovanje, ja ne bih živjela tako ni 20 dana. Brak je prava stvar ne podržavam uopšte vanbračne zajednice.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 22:40 
Administrator
Korisnikov avatar

blackrose je napisao:
Ja da sam razmisljala o razvodu prije braka, ne bih se ni udavala.

Pa ko normalan se i vjenčava misleći o kraju i razvodu.Valjda se ženiš u nadi da to traje zauvijek..... :-?

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 23:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Unbeliever je napisao:

Ne, zašto?
Nemoj mi reći da te to vrijeđa.

Zašto bi me vrijeđalo? Takve kao ti zaobilazim u širokom luku i posvećujem se ovakvima:

Popokatepetl je napisao:

A život se najčešće odvija između tih krajnosti, ima likova kojima ribe služe otprilike kao i auta, da nadomjeste nešto u ličnosti, ima žena koje su obavezne da kuvaju za svoje mužjake (u stvari, ovoga baš ima). Ima ekstra riba, ima sjajnih riba, ima lijepih riba, ima gotivnih, slatkih, zanimljivih, moćnih, seksipilnih, jebozovnih, visokih, niskih, i sa mnogima od njih se mogu raditi mnogo zanimljivije stvari od pukog pokazivanja na ulici. Ima ljudi koji misle da, pored toga što se vole i j*bu, mogu biti i najbolji drugari, i kuvati zajedno, kako ni jedno ne bi "moralo" da kuva. Ma, ima svega, ko na pijaci utorkom (je l' ono utorak bješe?) :D

:cat:

Koliko para toliko muzike. Onaj ko je zatupljen nađe si zatupljenu curu koja će kupiti njegove čarape po kući. Mi ostali radimo sve zajedno i sretni smo.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2011, 00:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@Blek
Ta zena je glupa ako ne zna da se vanbracna zajednica preko 15god.tretira kao i bracna.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 30  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]