_зока je napisao:
Pretpostavljam da je ovaj tvoj post vezan za moj post o djeljenju imovine i sl.....
Naravno da ozvaničavanje zajednice nije prepreka razvodu i ostalom što si napisao ali isto ni "divlji" brak nije nikakva olakšavajuća okolnost kada do prekida zajednice dođe. Meni je dovoljan argument to što mome djetetu niko neće reći da je kopile ili ono neće morati svojim drugarima da objašnjava zašto se tata preziva ovako,a mama onako......Jer do toga će vjerovatno doći,djeca su okrutna bića kada dođe do zajebavanja nekoga ko je drugačiji....

Složismo se da papir niti olakšava niti otežava sve navedeno. Zato sam prema njemu i ravnodušan. Što se tiče prezimena ionako sad "moderne" žene rado zadržavaju svoje i dodaju muževo pa to zvuči kao da su iz španskih serija (Končita Marjanović-Stevanović, Cica) a žena može promijeniti prezime a i ime (kao uostalom i muškarac) u bilo šta, gotovo kad god to poželi.
Dječijoj zajebanciji ionako nema kraja i uvijek se nešto nađe: neko je buckast, neko mršav, neko nosi cvikere, neko zrikav, nekom roditelji imaju isto ali ružno prezime, nekom nemaju

Jedini način da se to izbjegne je da odgojiš dijete da ono predvodi zajebanciju

Da se pogrešno ne razumijemo, ja stvarno podržavam pravu vezu sa svim šta to znači. Ne vjerujem u neke gluposti da muškarcu treba više od jedne žene ili ženi više od jednog muškarca (Pravom muškarcu treba samo jedna žena, ali prava). Ne vjerujem da treba imati rezervi i suzdržavanja u vezi. Ne vjerujem da ljubav obavezno ima rok trajanja. Jedino što vjerujem je da papir ama baš ništa ne donosi u kvalitetu života bilo koga uključenog

.