Nemojte, molim vas
Kad mi vas dvoje krojite kapu - uvijek dodjem neobicno glavat.
Ljubav prema alkoholu? Bjezanje od istine?
Ne umijem ja to artikulisati.
To je stanje svijesti, alkohol nas dovodi u to stanje (nas ili nasu svijest), to je stanje mediokriteticnosti u kojem resetujemo visoke ideale, velika ocekivanja, hvale vrijedna stremljenja i poistovjecujemo se sa arhetipom ljudske licnosti (u daljem tekstu "konzument") za kojeg je to mjesto i napravljeno, odnosno namijenjeno.
Zasto pijemo?
Zasto imamo potrebu da se degradiramo na tako amebican stepen egzistencije?
Zato.
Zato sto se tako relaksiramo, rjesavamo frustracija, zabavljamo (vise ne umijemo da se zabavljamo bez alkohola)... Alkohol je postao sinonim za provod. Sta vise, mnogima je gotiva i kada sami piju. Oni su izbjegli posrednika i prestali da obilaze javna mjesta koja su za to predvidjena.
U cemu je car alkohola?
Reci ti meni...
Prosetam do Maratona, vidno raspolozen, sjednem s rajom, malo cirkamo, malo se salimo. Poslije fajronta, odemo negdje na after i raskujemo se. Neko nesto privede, nekog privedu al' svi se raskujemo od cuge. Ima li sta ljepse?
Sta ti nije jasno?
Dozvoli mi da budem nekulturan i da ti na pitanje odgovorim pitanjem, kako se zabavljaju ljudi koji ne piju?
P.S.
Meni je malo toga smijesno dok sam trijezan. Ljudi koji duze vrijeme pokusavaju da me nasmiju - pocinju da me iritiraju, bas kao i okolina koja se smije vec prezvakanim forama. Medjutim, Vjevopjanikus nema taj problem.
U ljutkasto-gorkoj tecnosti se krije esencija euforije.
Mnogo bolje pitanje bi bilo "zasto ljudi puse?".
Ali, oboje znamo da bi dobila isti odgovor.