nasmjeshiti luzer je napisao:
Aj sad malo offtopic:
Povazdan slusam, citam i gledam neke price o tome kako se djevojke iritantno ponasaju, kako se prodaju ili su sponzoruse itd...i onda kao bijes, osuda, neslaganje...
Ljudi, razlog je prost: one su gladne zivota, putovanja, dogadjanja, zabave, smijeha i nasle su nacin(a najcesce samo misle da su nasle)da se tome priblize. Nije ni smijesno ni zabavno a ponajmanje uzbudljivo kad nemas ni dvije marke in the padze, a sva ''zabava'' (visestruko reklamirana na TV-u te tako neprimjeceno usadjena u glave ogromne vecine) se placa.
E sad, imas ljude koji mogu da se zabavljaju bez icega (uzivaju u mastanju, nekom obliku stvaralastva ili imaju neke svoje talente kojima se bave, vole knjige, filmove, muziku ili nesto slicno) i ove druge koji se uz to dosadjuju (oni vole flertovanje i zadirkivanje, traceve, beskonacne nizove soljica kafe, da budu vidjeni na trendi mjestima, kupovanje novih krpica i mobilnih telefona, pink) i uopste ne mora da znaci da su losi ili iskvareni kao osobe nego jednostavno imaju takav nacin ubijanja slobodnog vremena.
A najveci problem je sto se izgubila sredina(kako i zasto, ne znam). To je bio taj miks obe ''vrste'', to su bili ti ''normalni ljudi''. Ja vise nikoga ne krivim sto je to tako jer ne vidim nacin da se protiv toga covjek bori, samo mi je zao tolikih duhovno osakacenih generacija. Ponasaju se kao narkomani za svim sto je aktuelno, uvijek su u nekom spidu, dobijaju slomove zivaca kad im nestane love - takoreci, ne uzivaju u zivotu. A s druge strane imas ove sto ne dizu glave od knjiga i ne skidaju slusalice s usiju, koji su postali paranoicni i asocijalni, te ni oni ne uzivaju u zivotu. Takvo nam je trenutno stanje. Ako neko ima rjesenje - neka dela.
Ne znam šta bih ti rekla.. Vjerovatno je do sredine u kojoj živimo, al i pojedinci znaju da se iz te sredine otmu... Istina je da ne živim u Bl i da se ovdje ljudi na drugi način zabavljaju, al ja sam uvijek voljela čitati, imati hobi, viđati prijatelje, putovati... Ako mi je samo šoping hobi, mogu da se zabijem stvarno... A kad nemam para, ili šutim ili ću probati da ih zaradim, a ne da se *ebuckam sa nekim tamo da bi me vodio u Španiju... Glupo mi je što te osobe neće da rade nego hoće sve na gotovo i samo bi ispijali kave.. Al ako se njima sviđa plaćati polnim organom, super.... Samo se ne može reći da su sve žene takve i to je to.....
Što se tiče ovih sa slušalicama, pa ja sam ta

Al nisam paranoična i asocijalna, naprotiv

Samo sam htjela da kažem da još uvijek postoje grupe ljudi s kojima možeš da vodiš kvalitetnu diskusiju, da čuješ nešto novo, da cijeniš nečiji rad itd. Jako se lijepo osjećam kad izađem i čujem nešto novo od svojih prijatelja, da mi daju ideje, da čujem nešto kreativno, mišljenje o nekoj dobroj knjizi ili slici...
Totalni off, al eto da odgovorim na ovaj dobro napisan post...
P.S. I istina je da mas-medije usađuju u mozgove da se mora imati nešto (odjeća, obuća, ajfon), da se na ljetovanje ide pod obavezno - najbolje u Tursku ili Tunis, da se u dobrom autu moraš provozati subotom (svi video spotovi narodnjaka, a bogme i repera na mtv-u)... I šta će onda neka osrednja fufica s manjkom kreativnosti da si nađe kao hobi?! Pa, naravno, gore navedeno, najlakše je platiti u naturi...