banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 22:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 30  Sledeća

Izaberite opciju
Za brak sam 75%  75%  [ 92 ]
Protiv braka/partnerske zajednice 4%  4%  [ 5 ]
Za zivot u partnerstvu ali bez vjencanja 21%  21%  [ 26 ]
Ukupno glasova : 123
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Okt 2011, 12:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
ajkula je napisao:
Mi danas olako shvatamo ljubav..

Upravo tako. Danas mnogi na (potencijalne) partnere gledaju kao na nekoga ko će im pomoći ostvariti neke želje pri čemu se najčešće misli na seksualne i finansijske. Pravih emocija nema puno. Nema ništa loše u seksu i finansijama ali ako se veza bazira na tim stvarima onda to nije to, i stvari će kad-tad pući.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2011, 20:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Unbeliever je napisao:
Jednom me zapalo da gledam Seks i grad i ona najnormalnija među njima, ona Miranda pravnica, crvenokosa, išla na neko testiranje za HIV, šta već...
Pita ju medicinska sestra koliko ste partnera imali do sad...ona konta neko vrijeme i reče 44.
Ostao sam preneražen...44... kako možeš biti intimno blizak/bliska sa 44 osobe? To imperativ? To normalna stvar? Moderno?

Ma mrš!!! Pederi i drolje!

Spoiler:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2v6z2lo1BBk[/youtube]

Nažalost to je sad postalo normalno. Znam curu iz BL koja je prije 2 godine imala spisak od 33 osobe. Inače je 90-to godište i izgleda sasvim normalno (nije droljasta).

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 20:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Apr 2002, 01:00
zLo_krme je napisao:
Znam curu iz BL koja je prije 2 godine imala spisak od 33 osobe. Inače je 90-to godište i izgleda sasvim normalno (nije droljasta).

Misliš nije "ofucana"?

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 02:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Pa da... Mislim ne djeluje.. Ja sam dosta starija od nje, pa me broj začudio, al reko' možda je novim generacijama to normalno..

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 10:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
DA. ali samo za brak iz ljubavi.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 11:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2011, 12:09
Jesam ZA brak iako sam svjestan da je čista lutrija!!!

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 11:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Apsolutno netačno. Lutrija je vrsta igre gdje su ti izgledi poznati, ali ništa nije u tvojim rukama, dok je sa brakom obrnuto - ne znaš koliki su ti izgledi za uspjeh, ali je mnogo toga u tvojim rukama.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 11:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Popokatepetl je napisao:
Apsolutno netačno. Lutrija je vrsta igre gdje su ti izgledi poznati, ali ništa nije u tvojim rukama, dok je sa brakom obrnuto - ne znaš koliki su ti izgledi za uspjeh, ali je mnogo toga u tvojim rukama.

Brak je valjda dvosmjerna ulica. Mozes ti drzati sve u rukama pa da ti bude opet dzaba.

Inace, smatram brak malcice precjenjenom institucijom. Covjek bi se trebao ponasati u skladu sa svojim zeljama/potrebama a ne prema normama koje brak namece.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 11:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Naravno, zato nisam ni rekao da je sve u tvojim rukama. Ali mnogo toga jeste, i zato je smiješno poređenje s lutrijom. A kad na sve to gledaš kao ni lutriju, nije ni čudo što se ispališ.

Sad, da li je precijenjen ili ne, nisam siguran. Ali mislim da još nismo došli na stepen razvoja, da je nepotreban.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 11:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tu se malo dvoumim oko razvoja. Mislim da jesmo dostigli taj stepen ali da ljudi brak u sve vecem broju slucajeva dozivljavaju kao obavezu cijeg se neispunjavanja plase i da je tu najveca kocnica.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 11:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sa stanovišta produžetka vrste, mislim da je brak još uvijek najpodesnija institucija, s obzirom na stepen razvoja. Alternative postoje, ali se još uvijek nisu pokazale boljima za većinu. Kad se dostigne određen stepen razvoja, brak će bukvalno postati izlišan kao takav, ali mislim da to još nije slučaj.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 11:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Jedan fenomen mi je neobjasnjiv.. Imam dosta radnih kolega/kolegica, prijatelja, poznanika koji su dok su bili u vezi sve ok, raduju se svakom zajednickom trenutku i sl.e a kad se vjencaju, cim burma osvane na prstu svaki dan slusam, joj samo da mi nema zene, daj samo da nisam kuci, samo da ga moje oci ne gledaju, bjezim iz kuce samo da nisam s' njom/njim.. Sta je to? Sta se koji qrac vjencavaju? Da mogu kukat'? Ja ionako ne vjerujem u taj brak nit' mi to nesto znaci al' slusajuci ljude koji su u braku toliko su me ustravili kao da ce me staviti na cerek i citav zivot maltretirati, kao da na robiju idem.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 11:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Po mom misljenju, to je ovo sto sam pomenuo. Nisam jos bio u braku tako da nisam mozda mjerodavan, al' jebiga, misljenje je kao dupe, svi ga imaju a sad kakvo je...

shakal je napisao:
ali da ljudi brak u sve vecem broju slucajeva dozivljavaju kao obavezu cijeg se neispunjavanja plase

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 12:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ja sam bas pre neko vece sjedio sa drugom koji je kumovao jednom paru i on mi je prenio totalno drugacije iskustvo. Naime, kada su bili u vezi, dosta su slobodnog vremena, koje bi npr proveli negdje drugo (fitness/kafa sa drustvom/nesto trece) "gubili" jer su se morali vidjati, a sada kada su u braku, zive zajedno i stalno su skupa imaju vise "slobodnog" vremena. Veza im je bas pred svadbu bila malo klimavija, on se bojao da ce i zbog toga brak biti los, a ispostavilo se bas suprotno. Kaze da oboje uzivaju, da nikad nisu bili sretniji. OK, mozda nije bilo neophodno da se uzmu nego samo da pocnu zivjeti skupa, ali mene u svakom slucaju raduju te pozitivne price i iskustva vezana za brak.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 12:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bogu hvala da ima i takvih. Ovaj drug sto se ozenio sad u septembru isto ima pozitivno iskustvo za ovih par mjeseci zajednickog zivota posto su presli u poseban stan u junu. Daj Boze da to potraje.. Al' on je jedini kojeg ja znam da je tako, mada su relativno kratko u tome al' opet kad pogledam druge koji kukaju odma' drugi dan.. Ne znam..

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 12:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Recimo, ja iz ovih navedenih primjera ne vidim da je problem u braku, već u ljudima. Znači, nije institucija braka loša, već su ljudi sebični, lijeni, nespremni na određene žrtva da bi uspjelo.

A o ovome što je Vanja spomenuo, kako se bolje organizuje zajedničko vrijeme prilikom življenja zajedno, i sam i sam razmišljao, i mislim da tu ima istine.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 12:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Cemu onda stupanje u bracnu zajednicu ako to ne zelis?! Ne kontam ljude koji to rade radi seoskih prica a kad se krenu djeca razvlaciti po sudovima i kad se taj zivot pretvori u pakao, nema sela ni u prici..

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 12:47 
Zatucanost Nicole, saljacki mentalitet koji ce se tesko iskorijeniti sa ovih prostora...

Meni bas djevojka juce rece kako jedva ceka period kada cemo zajedno zivjeti, buduci da smo i ovako stalno zajedno.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 12:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A ti?

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 12:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Koliku si knedlu progutao u tom trenutku? :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 30  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]