banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 16:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 30  Sledeća

Izaberite opciju
Za brak sam 75%  75%  [ 92 ]
Protiv braka/partnerske zajednice 4%  4%  [ 5 ]
Za zivot u partnerstvu ali bez vjencanja 21%  21%  [ 26 ]
Ukupno glasova : 123
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Jun 2010, 22:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Nicole je napisao:
A gledaj ovo, svaka bi se drage volje udala za Grka, Talijana, Južnoamerikanca i svaki bi ženio Brazilku, Španjolku ili neku drugu Latinoamerikanku(uzela sam ove primere jer u svetu važe za najatraktivnije) ali zato Srpkinja ne bi za Muslimana ili Hrvata i obratno :confused1: Zbog čega? Zato što smo ratovali pa mi je neko rekao e moraš mrzeti Sulju, Damira ovog i onog :roll: pa nismo životinje, majka mu stara, valjda se po razumu i razlikujemo od njih.

Na Balkanu je uvek bilo i bice ratova, takav smo narod. Ima i gorih podneblja i naroda na planetici Zemlji, ali svako vidi samo ono sto mu je najblize i ono sto njemu smeta ili ga sputava.

Ne, nikad se ne bi zabavljala sa nekim muslimanom, niti katolikom, iako je hriscanske vere.
Jednostavno, nisam tip koji se moze pokoriti, koji se moze predati u svemu i odreci se svega zarad ljubavi za koju ne znam koliko ce trajati.
Kao sto rekoh, ovde nema sanse da ce ikada biti svi jednaki, i pre rata se znalo ko je ko, samo se to nije javno polemisalo.
Ako bi se nekim slucajem bezglavo zaljubila u nekoga ko nije moje vere, to bi znacilo da se moram odreci i porodice i svega i pogaziti sve sto mi je bilo sveto.

@ajkula, da li bi tako olako mogla se udati za muslimana i obrezivati sinove da su ti, recimo, oca drzali u logoru i mucili? Da ti je pola familije izginulo u ratu?

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 23:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Hristov je napisao:
Mozda je to samo slucaj dok se drzite nekih opstih stvari i dok se ne prelazi neka linija. Takodjer vjerujem da su djevojke dosta fleksibilnije sto se tice toga. Kod muskaraca je to malo drugacije. Npr. vidio sam dosta djevojaka koje su udate za npr. mulata, nebitno. Medjutim vidio sam veoma malo momaka koji koji imaju partnerku mulatkinju.

Pa bar bi to mogao sam shvatiti - mislim što su žene sa crncima ili mulatima ahahahhaha :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 23:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Seko, :lol:
ja ne mrzim Hrvate ili Bosnjake.
Osjecam se duznim da to napomenem. Odrastao sam sa njima. To su divni ljudi.
Medjutim, ne podrzavam pomenute brakove. Ubijedjen sam da je teze provesti zivot u takvom braku, u ljubavi, nego provesti zivot sa osobom sa kojom bar "tih i takvih" problema i nedumica nece biti.
Poznajem ja i jedne i druge i trece. I znam sta pricam. Isto tako, jedan prijatelj je naumio da ozeni crnkinju iz Gane. Njegovi roditelji su flipnuli jer su svjesni da je rasizam uzeo maha cak i u demokratskoj Australiji. I ljudi ga odgovaraju na sve moguce nacine - ne vrijedi. On je zaljubljen i ni najmanje ne misli na svoju djecu. Ubijedjen je da ce mu njihova djeca biti zahvalna sto je ozenio njihovu mamu, i sto je ucinio sve da im omoguci dom pun ljubavi. Naravno, on je u zabludi - al' zar nismo svi, kada se zaljubimo?
Ovo jednostavno nije moguce. Toliko je mrznje na svijetu, toliko je suprotstavljenih strana, da je suludo vjerovati da mozes stvoriti neki vakum unutar kojega ces biti nedodirljiv.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 23:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ko je spominjao mrznju nekoga druge nacionalnosti?

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 23:07 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
viewtopic.php?f=38&t=14560&hilit=mijesani+brak

Izvol'te. Nastavite.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 23:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jbg, ljudi pocese sa prekrstavanjem i obrezivanjem...
Samo da napomenem, da ja nikoga ne mrzim, druzim se i sa muslimanima i sa hrvatima. Jako puno prijatelja imam druge nacionalnosti, narocito u HR. Samo zbog svega sto se desilo i sto bi se moglo desiti, ja bi izbegavala bilo kakvo povezivanje na taj nacin. Ja ipak biram glavom a ne srcem. :D

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 23:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

HugoLina je napisao:
Ko je spominjao mrznju nekoga druge nacionalnosti?

Ne, opet si pogrijesila. :D
To sam naglasio zbog mojih postova.
Cisto da se zna kakvo misljenje imam o Hrvatima i Bosnjacima.
Dakle, nikoga ne mrzim. Imam prijeratne prijatelje i Hrvate i Bosnjake i neki su mi izuzetno dragi. Ali, ne vjerujem u "mijesani" brak.

EDIT:
@HL
Samo da ti kazem da smo toliko slicni, ne vezano za ovu temu i ranije se desavalo da prije mene napises ono sto sam htio da napisem, vjerujem i obrnuto, da je to jezivo.

Poslednji put menjao Vjevoricinus dana 14 Jun 2010, 23:15, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 23:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
zLo_krme je napisao:
Hristov je napisao:
Mozda je to samo slucaj dok se drzite nekih opstih stvari i dok se ne prelazi neka linija. Takodjer vjerujem da su djevojke dosta fleksibilnije sto se tice toga. Kod muskaraca je to malo drugacije. Npr. vidio sam dosta djevojaka koje su udate za npr. mulata, nebitno. Medjutim vidio sam veoma malo momaka koji koji imaju partnerku mulatkinju.

Pa bar bi to mogao sam shvatiti - mislim što su žene sa crncima ili mulatima ahahahhaha :lol:

:D

Zene svakako drugacije razmisljaju o takvim stvarima nego muskarci, zene vise slusaju emocije, dok muskarci... isto slusaju emocije Slika :D Bez zeze, evo recimo primjera kako se novinarka hriscanka zaljubila u muslimana koji je izdrzavao dozivotnu kaznu zbog ubistva, i stekli dijete, itd.. Ili recimo kako su zene pobudalile za serijskim ubicama i slali im ljubavna pisma, pa se serijske ubice zenili cekajuci na smrtnu kaznu, itd.. Ne mogu da zamislim muskarce u takvim situacijama. Zene su definitivno sa Venere, dok su muskarci sa Manjace :D

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 23:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Hristov je napisao:
zLo_krme je napisao:
Hristov je napisao:

:D

Zene svakako drugacije razmisljaju o takvim stvarima nego muskarci, zene vise slusaju emocije, dok muskarci... isto slusaju emocije

o da, razmišljaju... sve su to emocije u pitanju... :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 10:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
HugoLina je napisao:
Nicole je napisao:
A gledaj ovo, svaka bi se drage volje udala za Grka, Talijana, Južnoamerikanca i svaki bi ženio Brazilku, Španjolku ili neku drugu Latinoamerikanku(uzela sam ove primere jer u svetu važe za najatraktivnije) ali zato Srpkinja ne bi za Muslimana ili Hrvata i obratno :confused1: Zbog čega? Zato što smo ratovali pa mi je neko rekao e moraš mrzeti Sulju, Damira ovog i onog :roll: pa nismo životinje, majka mu stara, valjda se po razumu i razlikujemo od njih.

Na Balkanu je uvek bilo i bice ratova, takav smo narod. Ima i gorih podneblja i naroda na planetici Zemlji, ali svako vidi samo ono sto mu je najblize i ono sto njemu smeta ili ga sputava.

Ne, nikad se ne bi zabavljala sa nekim muslimanom, niti katolikom, iako je hriscanske vere.
Jednostavno, nisam tip koji se moze pokoriti, koji se moze predati u svemu i odreci se svega zarad ljubavi za koju ne znam koliko ce trajati.
Kao sto rekoh, ovde nema sanse da ce ikada biti svi jednaki, i pre rata se znalo ko je ko, samo se to nije javno polemisalo.
Ako bi se nekim slucajem bezglavo zaljubila u nekoga ko nije moje vere, to bi znacilo da se moram odreci i porodice i svega i pogaziti sve sto mi je bilo sveto.

@ajkula, da li bi tako olako mogla se udati za muslimana i obrezivati sinove da su ti, recimo, oca drzali u logoru i mucili? Da ti je pola familije izginulo u ratu?

Postujem tvoje misljenje ali ne slazem se!
Nikada me nije interesovalo sta mi djevojka, samo mi je vazno da me privlaci i da se slazemo i to je to! Znam da ces reci da je to glupo i naivno ali stvarno zadnje na sta pomislim kad zapocinjem vezu ili sam vec duboko u njoj je kom se ona bogu moli....mozda je to naivno a mozda je i naivno a i glupo, al sta cu!

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 10:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
HugoLina je napisao:
da li bi tako olako mogla se udati za muslimana i obrezivati sinove da su ti, recimo, oca drzali u logoru i mucili? Da ti je pola familije izginulo u ratu?

Znači ti si pravoslavne vere a ne znaš šta ta tvoja vera propoveda o oprostu greha!
Druga stvar taman da i jesu svi moji bili u logoru zašto da taj neko i ja ispaštamo zbog dela unezverenih glava iz prošlosti a imamo želju i volju da uspemo zajedno!?
...i treća stvar, moja porodica će uvek stati uz mene i podržati me šta god ja da uradim i odlučim jer mojoj porodici je bitno da sam ja zadovoljna i srećna a ako je moja sreća uz muslimana ili hrvata niko mi neće okretati leđa.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 10:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
HugoLina je napisao:

"Oprosti nam dugove nase kao i mi sto oprastamo duznicima nasim.."

edit: Ocito smo Nicol i ja u isto vrijeme odgovorile na post :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 10:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
Nicole je napisao:
HugoLina je napisao:
da li bi tako olako mogla se udati za muslimana i obrezivati sinove da su ti, recimo, oca drzali u logoru i mucili? Da ti je pola familije izginulo u ratu?

Znači ti si pravoslavne vere a ne znaš šta ta tvoja vera propoveda o oprostu greha!
Druga stvar taman da i jesu svi moji bili u logoru zašto da taj neko i ja ispaštamo zbog dela unezverenih glava iz prošlosti a imamo želju i volju da uspemo zajedno!?
...i treća stvar, moja porodica će uvek stati uz mene i podržati me šta god ja da uradim i odlučim jer mojoj porodici je bitno da sam ja zadovoljna i srećna a ako je moja sreća uz muslimana ili hrvata niko mi neće okretati leđa.

:thumbright:
Miiiiislim sta reeeeeci sestro.....svaka ti je na mjestu!!!!
Svaka cast!!! :thumbright:

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 10:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
edit: Ocito smo Nicol i ja u isto vrijeme odgovorile na post :D

Hehehe :) izgleda....

@crni_bl
Drago mi je da ima još ljudi koji tako razmišljaju :)

Na konto ove priče u mešanim vezama/brakovima, moja sestra je jedno vreme dugo bila u vezi sa muslimanom i sećam se da je jedne prilike kad su je drugarice pitale jel' on naš rekla im ne naš, on je moj :D a njima dvoma bilo savršeno zajedno, gospođice su je izbegavale, lupale okolo svašta a kada su se njih dvoje razišli ove se polomile oko njega, koja će ga prva "uhvatiti" :roll:

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 11:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nicole je napisao:
HugoLina je napisao:

I ja sam odusevljen tvojim postom. :lol:
Nazalost to nista ne mijenja - ja ne vjerujem da bih se mogao zaljubiti u Hrvaticu, cak ni hipotetski. Nije mi jasno kako bi se to moglo desiti. Ja bih to prekinuo u startu i ne bih se osvrtao. :cry:
EDIT:
Eto, ja opet ne vjerujem u neke stvari... pa se cinicno nasmijah. Al' odusevljen sam i tvojim i Ajkulinim postovima i, moram priznati, potpuno... iznenadjen.
Uvijek pazljivo citam tvoje postove, prosto uzivam u tvojoj sposobnosti da sazimas sadrzaj i da na jednostavan nacin kazes neke vrlo ozbiljne stvari. Iskreno ti se divim.
Al' tu i tamo se nasmijem - prosto, ne vjerujem u neke tvrdnje.
Imam jenog drugara muslimana koji je ozenio pravoslavku. Drzi - ne daj... Niti ju je porodica podrzala, ni ovo, ni ono... Sada bi se i razveli, al' kako pogledati dusmanima u oci :cry: I tako...
Iskreno, meni je drago sto ne dijelimo misljenje i drago mi je sto sam u prilici da na civilizovan nacin diskutujem sa ljudima koji imaju drugacija iskustva i koji bi me, ocigledno, mogli pouciti nekim stvarima... samo da ja nisam tako ogranicen :lol:
Sta da ti kazem? Ima jedna strasna replika iz Kustinog filma, cini mi se da ovako glasi:
"Otkad sam samog sebe uhvatio u lazi - nikom zivom ne vjerujem." Ja bas nesto i ne vjerujem ljudima, a skoro uopste ne vjerujem u ljude. Samo u se i u svoje kljuse :lol:
Na stranu moj diletantski humor, hocu iskreno da ti se zahvalim, i Tebi i Ajkuli, na tome sto ste se tako otvorile iako ste znale da takvo misljene ovdje nije popularno. Primijetio sam gomilu klimaca glavom i drago mi je sto sam vas upoznao, pa taman i na ovakav nacin. Iskreno, bez truna cinizma.

Poslednji put menjao Vjevoricinus dana 15 Jun 2010, 11:44, izmenjena 3 puta

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 11:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sve je stvar dobre volje i htijenja...

Ne vidim šta je toliko smešno u tome što šta sam napisala :-?

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 11:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Vjevoricinus je napisao:
ja ne vjerujem da bih se mogao zaljubiti u Hrvaticu, cak ni hipotetski. Nije mi jasno kako bi se to moglo desiti. Ja bih to prekinuo u startu i ne bih se osvrtao. :cry:

Jab u shokcu mogo sad pa sad.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 12:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne pricam ja o veri, vec o naciji. lol
Nemam ja sta grehove oprastati, davno sam presla preko toga, ali zaboraviti necu nikad.
Kao sto rekoh, druzim se sa svim pripadnicima drugih vera i nacija. Najbolja drugarica moje sestre je muslimanka i ja nemam nista protiv toga, ali jednostavno mi se, da prostite, ne "dize", ni na crnce, ni kosooke. To ne znaci da sam nacionalista ili rasista, vec jednostavno ne privlaci me zelja da se s njima razmnozavam, znaci nema motiva ni za bilo kakvu vezu.

Samo vi sanjajte idealan svet, zivot i vezu-to ne postoji!

Na sve strane je potrebno nategnuti se da postignes nekakav sklad i kompromis, a to je puno teze kad su i obicajne razlike izmedju ljudi. I ne planiram ja sa izabranikom ziveti u Plavoj Laguni, pa da mi je svejedno. Ja zelim imati sklad u familiji i zasto ne teziti ka tome, ako mozes razmisljati i planirati svoj zivot?
Sto mi to treba, kad mogu i bez toga?

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 12:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Zato je lijepo sto je svijet razlicit. Vi proracunajte dobro vjeru, familijarno stablo, financijsku situaciju i onda na 100% sigurno pucajte. Ja sam isla i ici cu samo i iskljucivo srcem i bicu srecna kao sto sam i do sad bila :wink:

P.S. Nego, kad tako sa sigurnoscu pricate o nemogucnosti mjesovitih brakova - bili ste pa znate? Imate iskustvo? I sto mi bas vi, zagovoraci iste vjere - iste nacije, igranja na sigurno, djelujete pomalo nesrecno u vezama u kojima ste? :oops:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 12:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Emocije, ljubav i konačano brak ne bi trebalo da su nešto što se unaprijed dugoročno planira.

Ako neko zaista može unaprijed da kaže da neće uraditi ovo ili ono - tu nema govora o ljubavi i emocijama, samo čisto špekulisanje i klasično ugovaranje posla.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 30  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]