banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 14:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 416 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Maj 2010, 12:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Nika2411 je napisao:
NE! onaj koji kaže da voli dvije je jadnik, srednji rod jer muško sigurno nije,

A kako to možeš sa sigurnošću tvrditi, tim prije što i sama nisi muškarac? Vrhunski kriterijum ti nikad ne smije biti nešto što ti možeš uraditi, jer onda se mnogo stvari čini nemogućim.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 14:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Drugačiji je napisao:
Samo se vi tješite da su vam vaši momci i muževi vjerni... ;)

A po čemu znaš da su djevojke vjerne. I cure mogu da napišu: samo se vi tješite da su vam djevojke i žene vjerne.

Jednom sam u kafani vidjela jedno društvo, sve parovi. Činilo se da slave nešto. Poslije sam izašla da telefoniram, i stala u šoku. Momak i cura (koji nisu zajedno) iz tog istog društva, su se ljubili vani, dok su njihovi parovi sa društvom ostali u kafani. Poslije se vratili (razdvojeno) i nikom ništa. Ona sa svojim momkom, on sa svojom curom.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 15:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Maj 2010, 15:26
Nisu ni one vjerne, daleko od toga. Samo se na prevaru odlučuju rjeđe nego muškarci.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 15:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Drugačiji je napisao:
Nisu ni one vjerne, daleko od toga. Samo se na prevaru odlučuju rjeđe nego muškarci.

Još jedna zabluda u nizu. Naučnici utvrdili da je procenat identičan.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 15:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Drugačiji je napisao:

Sa ovim sam već saglasna! :wink:

Mada mislimda će se postaviti pitanje za par godina da li je to stvarno tako, kada dođu nove generacije koje nisu vaspitavane koliko-toliko patrijarhalno kao što su još uvijek sadašnje seksualno aktivne generacije, i kada liberalnost uzme još veći zamah.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 15:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Drugačiji je napisao:
Samo se vi tješite da su vam vaši momci i muževi vjerni... ;)

Je l' to tebe neko baš gadno preveslao, te si tako ogorčen?

Hehe, nemam razloga biti ogorčen, ali vidim šta se dešava u okruženju. Tipovi koji imaju, sudeći bar prema njegovoj i njenoj priči, gotovo savršene brakove ili veze, odlučuju se na "šaranje" čim im se ukaže prilika. Dobri muževi i brižni očevi jednog, dvoje ili troje djece, odlučuju se na homoseksualne avanture čisto radi fazona, da isprobaju kako je to.

Bruka! :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 15:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Drugačiji je napisao:

Procenat jeste identičan na liberalnijem zapadu. Ali ovdje, gdje je muškarac sa puno veza iza sebe onaj kome se svi dive, a žena sa isto tako puno veza iza sebe kurva, još uvijek vodimo mi. :)

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 15:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Drugačiji je napisao:

Poslao si poruku mrvu prije mene! :D

Ispitivanja su sigurno sprovodili u otvorenijim društvima, ja sam prvenstveno mislila na naše prostore, gdje još uvijek ima sprega balkanskog mentaliteta i vaspitanja, ali i ono se gubi polako.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 16:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mislim da nema mnogo razlike, samo što muškarci više brbljaju o tome. Žene su suptilnije.

Što se tiče priče o ''vjernosti muževa i momaka'', zaključuješ na osnovu ''stvari koje si čuo i vidio''. To je daleko od pouzdanog, da bi se iznosio sud, na način na koji to radiš. Zato sam pomislio da si možda bio preveslan, jer u situacijama velikog emocionalnog naboja, ljudima se sužava moć zaključivanja. A tvoje poruke su pomalo odisale ''ogorčenošću''. Ne kažem da jesi, tako da, nou hard filings.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 19:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja na to gledam ovako-ako je dvoje ljudi zadovoljno (i zadovoljeno) vezom u svakom pogledu, neće imati razlog da traži drugog. Ako već treži drugu osobu, onda ti nisi dovoljan/na za tu osobu. Znači pa-pa, idi i nađi to nešto što te zadovoljava. Kraj priče.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2010, 23:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa dosta više sa tim moralisanjem! Ok, neko ne može da zamisli situaciju da se mogu voljeti dvije (ili više) osoba, pritom misleći na romantične veze između ljudi. To ne znači da je to nemoguće. Ne govorim ovdje o prostom varanju, nego zaista o situaciji da se voli više osoba odjednom. Ako možemo voljeti nekoliko braće i sestara (mada ne sve jednako), zašto neki ne bi mogli i više partnera?

''Domen patofiziologije nego normalnih ljudskih "postavki''''. Ivini, ali ova rečenica tako bode uši ograničenošću (rečenica, ne ti, tako da se nemoj hvatati za to). ''Normalne ljudske postavke'' su poput kilograma ili metra, izmislili smo ih da si olakšamo život. E sad, problem je što je većina ljudi spada u taj neki prosjek, i onda se teži da se sve uklopi u njega. Ako neko odudara, nije normalan, jer ne odgovara ''normalnim ljudskim postavkama''. A to je sve, samo ne istina. Usein Bolt, Ber Grils, Gari Kasparov, Salvador Dali, svi su oni odudarali od ''normalnih ljudskih postavki'' u određenim oblastima, jer su prevazilazili su normalne ljude u njima. Dakle, činjenica da ti ne možeš da istrčiš 100 metara ispod 10 sekundi ne znači da to ne može niko, niti da je Usein Bolt ''nenormalan''. To znači da je razvio svoju predisponiranu sposobnost da brzo trči, daleko iznad mogućnosti običnog čovjeka. Tako je i sa ''Kazanovama''. jednostavno, postoje ljudi koji su svoju urođenu sposobnost da vole razvili više od običnih ljudi. To nam samo govori da na ''normalne ljudske standarde'' treba gledati kao na stvari koje nam olakšavaju život, ali ga ne definišu.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 00:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ok, priznaću ti jednu stvar: nije trebalo da upotrebim izraz "normalno" jer odmah se smatra da ako nešto nije normalno onda je odmah nenormalno, a zapravo je istina negdje između kao i ova priča o sportskom srcu. Ni sad ne znam koji bi izraz bio adekvatan. Uobičajen? Standardan? A zašto više spada u domen patofiziologije nego fiziologije je duga priča i nije za ovu temu, ali recimo da srce u tom slučaju nije ravnomjerno razvijeno (kao što bi trebalo da bude) i da postoji velika incidenca slučajnih smrti. Nije potpuno fiziološki a opet ne mora da znači ni da je bolest. Negdje između. http://www.sportskamedicina.net/index.php?option=com_content&task=view&id=56&Itemid=42

Zašto misliš da morališem? Ne morališem uopšte. Samo mene zanima jedno: poenta. Zašto imati curu/dečka i varati ih pritom? Šta ćeš sa nekim ako švrljaš sa stane? A švrljaćeš ako nisi zadovoljan vezom i odnosom koji imaš. Zašto onda ostajati sa nekim? Jednostavno, nema smisla nastavljati ono što ne ide i mučiti se i povrijeđivati dalje. Ako je to samo "sport", kako je aludirao Ricinus, "sport" možeš da imaš i bez da nekog praviš budalom. Ili osoba koja vara voli i djevojku/dečka koju/kojeg vara i sve one sa kojim ih prevari?

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 00:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Euroth je napisao:
Da, ali...ja jedva mogu jednu voljeti, kamo li dvije, tako da ne bih dosao u tu situaciju...
A ovo o "poželjeti", odgovoriću ti ovako:
"...Mnogo sam zena pozeleo
Samo sam tebe sanjao
Svakog te dana cekao
Voleo..."

:love5: :love5: :love5: :love5: :love5:

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 01:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Možemo se zaklinjati ovdje koliko hoćemo da "šarati" nećemo, no... Ljudi su znatiželjni, uvijek bi isprobali nešto novo, naročito ako je zabranjeno.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 01:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Dragi, uvijek je ljepše raskinuti, pa šarati koliko hoćeš.... Voljeti istovremeno 2 osobe je nemoguće... Voliš jednu, prema drugoj osjećaš poštovanje... Ili prema jednoj zaljubljenost, a prema drugoj ljubav... Al od tog nema 'ljeba... Ja sam za to da ostaviš osobu koju ne voliš i to je to.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 01:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ovako, tema o varanju postoji, i toga se neću doticati. Ovdje je postavljeno pitanje: mogu li se voljeti dvije (ili više) osoba istovremeno romantičnom ljubavlju? I onda konstantna priča o švrljanju, o tome kako je to nemoguće, itd. Ja opet pitam, na osnovu čega tvrdite da je nemoguće? Na osnovu toga što je vama (nekome) nemoguće, ili je utvrđeno da je nemoguće? Ja mislim da je moguće. Ne zato što sam to iskusio, nego što mi ta mogućnost nije ništa manje vjerovatna od one da se može voljeti samo jedna osoba u datom trenutku. Za nju je djelimično zaslužan zapadnjački mit o romantičnoj ljubavi, djelimično praktična primjenljivost. Mi smo jednostavno naviknuti na nju, i teško nam je zamisliti da može drugačije. A siguran sam da može. U kulturama gdje je veza sa više osoba dozvoljena, vjerujem da ljudi vole većinu svojih partnera (ne sve jednako, ali mogu da vole nekoliko njih istovremeno). U kulturama gdje se monogamija nameće kao imperativ je samo teže izvodljivo, ali ne i nemoguće.

Feniks, u stvari nisam mislio da morališeš, taj post je trebalo da bude šaljiv, ali sam se naglo uozbiljio, a to sa moralisanjem ostalo, tako da, izvinjavam se.

I da, pokušajte odvojiti želju za raspravom na čisto teorijskom nivou od želje da mi spočitavate što ''samo tražim opravdanje da bih šarao'' (kad kažem vi, naravno, ne mislim na sve). Ne mora svaki stav biti zasnovan na vlastitom iskustvu, mada ga to svakako učvršćuje.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 02:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
To i mene izludjuje... ko prica o varanju? Majka mu stara, gdjice Fnx, krajnje je nekorektno s vase strane sto necete da priznate da jos uvijek gajite osjecanja (zapravo ne gajite vec potiskujete ali smisao nece doci do izrazaja ako preuredim recenicu) prema bivsim momcima.
Sve ih volite - priznajte. Vi to potiskujete i cini vam se da nije tako al' ne treba vam mnogo da biste se sjetili "starih" ljubavi. Ljubav se ne moze unistiti, ona samo mijenja oblik. Te je moguce voljeti dvije - itekako. A varanje je fizicka aktivnost koja nema nikakve veze sa ovako profanim emocijama, ako Vi mislite da osoba koja vodi ljubav u dva razlicita kreveta, vra nekoga - Vi ste se prevarili. Ta osoba je iskrena prema sebi i uziva dijeleci iskrena osjecanja privrezenosti sa dragim, tj. voljenim osobama. Varanje se odvija samo kad vas uhvate ili kada otkriju da ste imali sex. odnose sa osobama sa kojima niste u zvanicnoj vezi - kao sto primjecujete, nigdje se ne spominje ljubav. :lol:
Meni su sve bivse drage. Ni sa jednom nisam zakrvio na rastanku. I cesto se i vidimo, i ispricamo... nekih se sjetim cesce no drugih, al' sve su mi izuzetno drage. I danas patim kada ih neko/nesto povrijedi. I danas su mi slabe tacke. Da nije ovako rano, usudio bih se da kazem da pokoju jos uvijek volim.
E, sad... sto zene povezuju sex i ljubav i sto ne vjeruju u platonsku ljubav... to je vec drugo pitanje.
Iskoristio bih priliku da pozdravim mog druga Popu i da ga zamolim da ne galami mnogo na Fnx jer je meni gdjica Fnx izrazito draga. :wink:

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 08:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
zLo_krme je napisao:
Dragi, uvijek je ljepše raskinuti, pa šarati koliko hoćeš.... Voljeti istovremeno 2 osobe je nemoguće... Voliš jednu, prema drugoj osjećaš poštovanje... Ili prema jednoj zaljubljenost, a prema drugoj ljubav... Al od tog nema 'ljeba... Ja sam za to da ostaviš osobu koju ne voliš i to je to.

Upravo tako...kao odgovor njemu.
Usput, znas da u japanskom nema izraza koji odgovara nasem "volim te"? Najblize tome je "postujem te".: )

Elem...Ricinus, Popokapetl....procitajte prvi post..."nitkez" je mislio na...neravnopravnu....ljubav prema dvema osobama...iliti, trazio si opravdanje za...imanje...ljubavnice... Rekao je da "on zna odgovor", ali ga nismo saznali posto se vise nije javio....mozda mu je zena procitala ovo....

Teoretski...ovo bi se trebalo razgraniciti od varanja...u toj nekoj varijanti, dvije osobe koje jednako volis...mozda bi bilo moguce....
A, mozda...naslov teme nema nikakvu vremensku odredrednicu...mozda se moze i ovako shvatiti:
mogu li se voljeti dvije....ikad?

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 12:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zLo_krme je napisao:

Ovo potpisujem.

Ne odbacujem da ima ljudi koji mogu voljeti dvije ili više žena/muškaraca odjednom. S druge strane ne odbacujem ni mogućnost da vanzemaljci postoje. ;)

Ima jedna izreka koja kaže da svijetu i ljudima sudiš prema sebi. Kada sam zaljubljena, prosto sam "vakcinisana" na sve ostale muškarce na ovom svijetu sem tog jednog. Da mi Hju Džekman dođe-džaba. Primjetiću ako prođe neko koga smatram zgodnim, ali to je to. Ali onog trenutka kad to više nije to, tad je vrijeme da kažeš "zbogom" i mirno odeš. Kasnije ćeš moći da pozdraviš tu osobu na ulici, da pogledaš u oči i kažeš: "Lijepa ti je djevojka" a da pritom to i misliš. Čist račun...

@popo: drago mi je da smo se razumjeli
@ricinus: :lol: :lol: :lol: i hvala :oops:

P.S. I da, jesu mi dragi svi bivši bez obzira na sve što je bilo. Bili su jednom dio mog života i sigurno jedna lekcija više. Mrziti njih je isto što i mrziti dio sopstvenog života kao i dio same sebe. Kakvi god da su bili, oblikovali su to sam danas i hvala im na tome.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 14:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Nekoliko bivsih jos uvijek volim :D (otprilike 4, a vjerovatno sam samo potisnuo jos nekoliko njih pa ne mogu da se sjetim). Zasto? Ne znam. Kako znam? Kad ih vidim/cujem/pomislim na njih dan mi odmah krene u nekom hipi raspolozenju. I nije to stvar lijepih uspomena, nego zivih bica kojima si privrzen, htio ti to ili ne. Kad bih izasao sa bilo kom od njih pretvorio bih svoj svijet u raj...Privremeno. Jer ALI(kakva sintagma :) ):
Mora se znati ko je glavna hanuma. Samo sadasnja moze da me/se 'vata. Hijerarhijska stvar zasluge :). Da bi stvari bile zdrave a Zemlja se okretala u pravom smijeru, ostale jednostavno moras brutalno sikterisati. U suprotonom, stvari se nekako same od sebe toliko zakomplikuju po svim ravnima zivota do granica natprirodnog da vise nista ne funkcionise ni oko tebe ni u tebi samom. Zasto? Ne znam.
Zato mislim (I'm still a beliver :D ) da glavna hanuma mora da bude glavna hanuma, sve dok je zvanicno glavna hanuma :D .

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 416 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]