Meni je drago da mozemo uz potpuno uvazavanje oprecnih misljenja voditi polemiku na ovu temu - i molio bih vas da nastavimo diskusiju u tom duhu
Elem, zasto bi se te udala za Bosnjaka?
Neka to posluzi kao naslov moga posta. Niti ja vjerujem u ljubav na prvi pogled niti takva ljubav postoji. Samim tim, meni nije jasno zasto bi se ti udala za Hrvata? Mogu da razumijem da djevojka koja studira u Italiji tamo i upozna nekog Italijana i da se uda za njega - al' i to mi je bezzze. Zasto bi to uradila?

Ja i paprike kupujem na provjerenom mjestu

I uopste ne razumijem te koji bi eksperimentisali sa takom krubnim zivotnim odlukama.

Naime, meni uopste nije jasno kako, pod kojim okolnostima, se moze desiti da se zaljubis u Hrvaticu? Kao odem na more i upoznam izuzetno prijatnu djevojku koja je ostvarenje mojih snova i ispunjenje mojih najuzvisenijih teznji... okrenem se i odem. Ladno k'o dr Dzon Vejn.
To samo zene mogu nesto takvo prevaliti preko jezika... "Udala bih se - pa sta?" Srce moje zacepljeno, zar ne mozes naci takvog Srbina? Meni taj vas stav "pa kad mi je vec naletio" uopste nije jasan. Sto bi sebi pravila probleme? Mozda te on i voli - al' ko ti tvrdi da te Crni ne bi vise volio? Sad ni Crni ne valja? Nas drugar Hristov vene sam ko filandendrol u cosku neke stomatoloske ordinacije a vi se zalecete po "susjedstvu"... Izvini, sta to fali Hristovu? Meni je 10 puta logicnije da od takvih momaka ocekujes pravu ljubav nego da je trazis tamo gdje ces naci samo probleme. I u krajnjoj liniji - pusti ljubav, nismo pubertetlije, kakva ljubav - sta je to? Meni se cini, i pri tome ne zelim da budem bezobrazan ja to jednostavno jesam i necu se naljutiti ako mi odgovorite istom mjerom

, da vi koristite ljubav kao izgovor za sebicnost.
I te price tipa "ja bih se odrekla svega za njega pod uslovom da i on uradi isto" i pri tome ti trebas da uzmes njegovo prezime, djeca ce se zvati po njegovim roditeljima, u kuci ce se govoriti njegovim jezikom....

Al' eto, bitno je da je i on spreman da uradi isto za tebe
Ne vjerujem ja u to.
Neka ste mi zive i zdrave, srecne u ljubavi, dobre, zadovoljne, sretne i ponosne majke, to vam od srca zelim. Nemamo isti stav, sto, ruku na srce, i nije rijetkost, i to uglavnom zato sto sam ja daleko najrealniji forumas na nasem odjeljenju psihijatrije
Mene odusevljavaju vasi donkihotovski stavovi, drago mi je sto se dopisujem sa ljudima koji su jos uvijek dovoljno mladi da vjeruju u nesto od cega sam ja odavno digao ruke, pri tome ne mislim samo na ovu temu, a da, pri tome, nisu balavi kao Hugolina, kojoj se ovim putem zahvaljujem sto se suzdrazala od suvisnih kometara

, medjutim, to nista ne mijenja - vjetrenjace su i dalje samo vjetrenjace.
To je realnost i tu nema mjesta romantici