Vjevoricinus je napisao:
@Ajkula
Sjecanja na nedavne ratne sukobe su jos svjeza, osim toga, naveo sam konkretan primjer te nema mjesta tvom pitanju, to nikako ne moze biti isto.
Meni ljubav nije ispred svega. Ne sjecam se ko je rekao: "Izaberi ono sto je najbolje za tebe, pa ce to naviga uciniti lijepim i prijatnim". Ja sam praktican - Romeo i Julija su likovi iz romana. Ne pridajem preveliki znacaj ljubavi niti vjerujem u neke velike ljubavi zbog kojih bi se odrekao i sebe i svojih. Nema te Srpkinje koju ja ne mogu voljeti vise od bilo kakve...
Ne vjerujem u price o "mijesanim" brakovima sa pozitivnim ishodom. Cak i kada su vinovnici takvih brakova ateisti, i kada nisu patriote, sredina ih ne prihvata. Nije problem u tome da li sam ja uskogrudan, vec u tome cija percepcija je sveobuhvatnija... Treba misliti na posljedice. Svjestan sam ja one "Ja rijeku prelazim tek kada dodjem do nje" - al' ja trazim mostove prije nego odredim kuda cu. Mosto vi nam diktiraju put. Ja nisam utopista i necu da se zamlacujem naivnim tlapnjama. Niko mi ne smeta i gledam da ni ja, a pogotovo moja djeca, sutra nikome ne smetamo i, sto je mozda najbitnije, da znamo ko smo i kom jatu pripadamo.
Drage moje i dragi moji, vi ste se zbunili.
Kakva crna ljubav preko leseva....
Koliko ti je godina kad ne vjerujes u ljubav? Naravno, ako si nacionalista, veliki patriota i sl. opcija s "mjesovitim" brakovima je skroz nezamisliva, ali je fakat da vecinu ljudi te stvari prije ili kasnije popuste...
To za okolinu stoji za zatucane sredine, medjutim sve je stvar prioriteta i poimanja o misljenju drugih ljudi... Ja npr zivim medju ljudima koji su veoma razlicitih pogleda na mnoge stvari od mojih, ali me za tim zaboli k... zbog toga sto mi njihovo misljenje ne znaci ama bas nista ili vrlo malo... druga je stvar s ljudima slabe psihe koji bi sutra pojeli govno ili ga stavili na glavu, samo da se svidi komsiji, rodbini, vlasti i sl. iako zbog sebe ne bi nikad...