banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 21:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 30  Sledeća

Izaberite opciju
Za brak sam 75%  75%  [ 92 ]
Protiv braka/partnerske zajednice 4%  4%  [ 5 ]
Za zivot u partnerstvu ali bez vjencanja 21%  21%  [ 26 ]
Ukupno glasova : 123
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Jun 2010, 12:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Gore mi je 100 puta što se ona udala za prvog da ne ostane usjedjelica nego što je on Musliman... Da se vole, ne bi bilo apsolutno nikakvih problema. Bar mene baš briga za okolinu. Što reče neko - bitno je da su ljudi na prvom mjestu.
Mrzim to nije mi vrijeme, vrijeme mi je za 5 godina bla bla.. Vrijeme je kad ti osjetiš da želiš da s tom osobom provedeš život i to je to. Počnete prvo da živite zajedno, čak taj papir nije ni bitan..

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 12:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Ja to ne mogu da shvatim :-?
Odmah da napomenem da sam odrastao u zgradi u kojoj su zivjeli i Bosnjaci i Hrvati. Nikada nikoga nisam ponizavao, maltretirao ili vrijedjao zbog nacionalne ili vjerske pripadnosti. Prestao sam ici na Borceve tribine kada je pocelo manijakalno "srbo-cetnicko" divljanje. Duboko sam ogorcen i potidjen usljed genocida nad Bosnjacima u Srebrenici i drugih zlocina koje su izveli pripradnici Srpskog naroda.
Ali, NIKADA ne bih ozenio Hrvaticu ili Bosnjakinju.
To je sport za naivne. Uopste necu da objasnjavam. To je pogresno, sebicno, nepromisljeno i opasno iz tako mnogo razloga da mi ne pada napamet da ih nabrajam. :-?
Ja ne znam gdje ste vi bile dok je ovdje bjesnio rat ali sam ubijedjen da ste propustile priliku da izvucete neke vrlo ozbiljne zivotne zakljucke.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 12:58 
Citiraj:
Počnete prvo da živite zajedno, čak taj papir nije ni bitan..

Zajednicki zivot je dobar test za sve koji misle ici korak dalje...

Ima hrpa slucajeva gdje se razidju poslije svega nekoliko mjeseci samo zato jer ne mogu zajedno u kuci...

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 13:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
Vjevoricinus je napisao:
Ja to ne mogu da shvatim :-?
Odmah da napomenem da sam odrastao u zgradi u kojoj su zivjeli i Bosnjaci i Hrvati. Nikada nikoga nisam ponizavao, maltretirao ili vrijedjao zbog nacionalne ili vjerske pripadnosti. Prestao sam ici na Borceve tribine kada je pocelo manijakalno "srbo-cetnicko" divljanje. Duboko sam ogorcen i potidjen usljed genocida nad Bosnjacima u Srebrenici i drugih zlocina koje su izveli pripradnici Srpskog naroda.
To je sport za naivne.
Uopste necu da objasnjavam. To je pogresno, sebicno, nepromisljeno i opasno iz tako mnogo razloga da mi ne pada napamet da ih nabrajam. :-?
Ja ne znam gdje ste vi bile dok je ovdje bjesnio rat ali sam ubijedjen da ste propustile priliku da izvucete neke vrlo ozbiljne zivotne zakljucke.

Vjeve, brate, nikad ne reci nikad!!!
Inace bas takvi kao ti koji tako pricaju nadju sebi neku koja nije iste vjeroispovjesti!
Ja samo ne znam zasto bi ljubav trebala da ima ikakve veze sa vjerom!!!

A da.....rat je za budale....pa ti izvlaci brate vrlo ozbiljne zakljucke iz toga!!

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 13:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ako partner psuje Boga i krši i vjerske i ljudske zakone onda mi nije nikakva utjeha što psuje "našeg zajedničkog" Boga. :)

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 13:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Kazu nikad ne reci nikad.
Takodje, Nele se usro pravo poslije rata s muzikom, ali su mu u bocu tacni stihovi iz jedne novije: "Ljubav udari cesto, tamo gdje ne treba...."

@Vjevoricinus....Stas ti pricati o ratu, kad mi je jaro iz Kozarca (mislim da puno kaze) 150% ubijedjeni, pa na kraju mu bre, lepo,belo i celo po kuci... Ljubav ne pita, a najzalije mi je onih sto seru da bi se djece odrekli i sl. da mu "dovedu" ove ili one, zivot je cudo i najbolje je cutiti...

I ja sam za "probno" pogotovo sto se tice djece sacekati, te razgovarati o nekim stvarima, koje su nebitne na pocetku, ali poslije mogu dovesti do pucanja...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 13:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vjevoricinus je napisao:

U centru grada ;) i dalje mi to ne znači ništa.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 13:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Btw On je posten, zgodan, duhovit, vrijedan i imucan - reklo bi se prava prilika ali djevojke nisu ostajale s njim jer nisu htjele da se sutra prezivaju kao on niti da se njihova djeca tako prezivaju a pogotovo da se zovu Abdulah ili kako vec.
Da li je moguce da biste vi pristale na to?
Sa druge strane, vec ste rekle da je to moguce ako su oboje "normalni u glavi", pod tim se podrazumijeva da niko ne bi vukao na svoju stranu vec da biste izabrali ime koje je svima prihvatljivo... i ne samo ime, naravno...
Ali, sta ako oni jesu "NuG" a njihove porodice imaju odredjena ocekivanja koja narusavaju ravnotezu u odnsu snaga?

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 13:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Vjevoricinus je napisao:
To je sport za naivne. Uopste necu da objasnjavam. To je pogresno, sebicno, nepromisljeno i opasno iz tako mnogo razloga da mi ne pada napamet da ih nabrajam. :-?

Bog ne pravi razliku medju ljudima pa ne bi trebali ni ljudi. To sto ti ne bi mogao preci preko sebe opisuje samo tvoj uski pogled na zivot, sto ne znaci da je pogresno ako drugi ne slijede tvoj put. Vec rekoh pa cu ponoviti, bitnije mi je da me postuje kao covjeka makar se on molio svetoj kravi nego da je iste vjere kao i ja a maltretira me u svakom pogledu.

P.S. A ne bi ti smetala Amerikanka katolkinja ili Njemica evangelistica? :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 13:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
ajkula je napisao:
Vjevoricinus je napisao:

Bog ne pravi razliku medju ljudima pa ne bi trebali ni ljudi. To sto ti ne bi mogao preci preko sebe opisuje samo tvoj uski pogled na zivot, sto ne znaci da je pogresno ako drugi ne slijede tvoj put. Vec rekoh pa cu ponoviti, bitnije mi je da me postuje kao covjeka makar se on molio svetoj kravi nego da je iste vjere kao i ja a maltretira me u svakom pogledu.

P.S. A ne bi ti smetala Amerikanka katolkinja ili Njemica evangelistica? :)

Amen ajkula!!!
Nije problem u Bogu nego u ljudima! Oni vode te ratove o kojima Vjeve prica, oni pogresno skontaju pa se kokaju, oni prave greske a ne bog!
To je jedna stvar a druga je ta sto niko ali niko od nas zivih ne zna dali postoji bog ili ne i dali ih postoje 1,2,5,10 ili 50....tako da je to nesto licno i nema veze sa mojom partnericom!!

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 13:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Posto imam djecu, da stvari postavimo ovako: Licno ne bih volio da se udaju/ozene iz tudjeg "tora", ali ako bi se to ipak desilo, licno bih im oboma, kao i njihovim partnerima savjetovao da:
- Stvari koje se ticu njih i njihovih poimanja buducnosti i djece stave "na sto" vec na pocetku
- Rade onako kako njima pashe i bez slusanja ili uticaja blize i dalje rodbine i okoline
- Zbog njihove srece, borio bih se sam sa sobom da im ne dajem mnogobrojne "savjete"
- Isto bih ocekivao od partnerovih roditelja

Mislim da "mjesoviti" brak ipak ima sansu, ali samo u slucajevima gdje jedno popusti do kraja ili da nadju neku sredinu, ali da budu psihicki jaki i samouvjereni, te da ne podlezu uticajima okoline, koja i te kako voli ubosti gdje ne treba....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 13:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@Ajkula
Sjecanja na nedavne ratne sukobe su jos svjeza, osim toga, naveo sam konkretan primjer te nema mjesta tvom pitanju, to nikako ne moze biti isto.

Meni ljubav nije ispred svega. Ne sjecam se ko je rekao: "Izaberi ono sto je najbolje za tebe, pa ce to naviga uciniti lijepim i prijatnim". Ja sam praktican - Romeo i Julija su likovi iz romana. Ne pridajem preveliki znacaj ljubavi niti vjerujem u neke velike ljubavi zbog kojih bi se odrekao i sebe i svojih. Nema te Srpkinje koju ja ne mogu voljeti vise od bilo kakve...
Ne vjerujem u price o "mijesanim" brakovima sa pozitivnim ishodom. Cak i kada su vinovnici takvih brakova ateisti, i kada nisu patriote, sredina ih ne prihvata. Nije problem u tome da li sam ja uskogrudan, vec u tome cija percepcija je sveobuhvatnija... Treba misliti na posljedice. Svjestan sam ja one "Ja rijeku prelazim tek kada dodjem do nje" - al' ja trazim mostove prije nego odredim kuda cu. Mosto vi nam diktiraju put. Ja nisam utopista i necu da se zamlacujem naivnim tlapnjama. Niko mi ne smeta i gledam da ni ja, a pogotovo moja djeca, sutra nikome ne smetamo i, sto je mozda najbitnije, da znamo ko smo i kom jatu pripadamo.
Drage moje i dragi moji, vi ste se zbunili.
Kakva crna ljubav preko leseva....

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 13:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ja opet ponavljam:
Talija je napisao:
Ako partner psuje Boga i krši i vjerske i ljudske zakone onda mi nije nikakva utjeha što psuje "našeg zajedničkog" Boga. :)

Kakva je korist ako je neko iz "našeg jata" a imamo s tom osobom nekvalitetan odnos?

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 13:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Error, ti si divan i tvoja žena je baš sretna s tobom, imam osjećaj ;)

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 13:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Ja opet ponavljam:
Talija je napisao:

Kakva je korist ako je neko iz "našeg jata" a imamo s tom osobom nekvalitetan odnos?

Citirao sam samo iz jednog razloga - budi ljubazna po ponovo razmotri te vase izjave.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 13:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vjevoricinus je napisao:
@Ajkula
Sjecanja na nedavne ratne sukobe su jos svjeza, osim toga, naveo sam konkretan primjer te nema mjesta tvom pitanju, to nikako ne moze biti isto.

Meni ljubav nije ispred svega. Ne sjecam se ko je rekao: "Izaberi ono sto je najbolje za tebe, pa ce to naviga uciniti lijepim i prijatnim". Ja sam praktican - Romeo i Julija su likovi iz romana. Ne pridajem preveliki znacaj ljubavi niti vjerujem u neke velike ljubavi zbog kojih bi se odrekao i sebe i svojih. Nema te Srpkinje koju ja ne mogu voljeti vise od bilo kakve...
Ne vjerujem u price o "mijesanim" brakovima sa pozitivnim ishodom. Cak i kada su vinovnici takvih brakova ateisti, i kada nisu patriote, sredina ih ne prihvata. Nije problem u tome da li sam ja uskogrudan, vec u tome cija percepcija je sveobuhvatnija... Treba misliti na posljedice. Svjestan sam ja one "Ja rijeku prelazim tek kada dodjem do nje" - al' ja trazim mostove prije nego odredim kuda cu. Mosto vi nam diktiraju put. Ja nisam utopista i necu da se zamlacujem naivnim tlapnjama. Niko mi ne smeta i gledam da ni ja, a pogotovo moja djeca, sutra nikome ne smetamo i, sto je mozda najbitnije, da znamo ko smo i kom jatu pripadamo.

Koliko ti je godina kad ne vjerujes u ljubav? Naravno, ako si nacionalista, veliki patriota i sl. opcija s "mjesovitim" brakovima je skroz nezamisliva, ali je fakat da vecinu ljudi te stvari prije ili kasnije popuste...

To za okolinu stoji za zatucane sredine, medjutim sve je stvar prioriteta i poimanja o misljenju drugih ljudi... Ja npr zivim medju ljudima koji su veoma razlicitih pogleda na mnoge stvari od mojih, ali me za tim zaboli k... zbog toga sto mi njihovo misljenje ne znaci ama bas nista ili vrlo malo... druga je stvar s ljudima slabe psihe koji bi sutra pojeli govno ili ga stavili na glavu, samo da se svidi komsiji, rodbini, vlasti i sl. iako zbog sebe ne bi nikad...

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 13:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Smijesno - ko je rekao da nekog nepristojnog, agresivnog, nekulturnog zlostavljaca djece i zena opravdava to sto je Srbin?
To nema veze s pamecu.
Necu uopste da trosim vrijeme na takve izjave.
Vratimo se temi:
Ja sam lijepo napisao da je on Bosnjak (sto ce reci - momak je musliman, posveceni vjernik i patriota), on nije prelivoda.
Zar bi se udale za njega?
Ja pretpostavljam da vi znate sta on od svoje buduce supruge ocekuje. Mozda biste vam i dozvolio da svom prezimenu dodate njegovo prezime ali dijete bi sigurno nosilo samo njegovo prezime i imalo bi "adekvatno" ime.
On nije nasilan, nevaspitan i nekulturan. Upravo suprotno - ali, zar je vama to dovoljno? On zna ko je i sta je i drzi do svoga, svaki buduci kompromis bi bio na ustrb tvog identiteta. Ne znam o cemu pricate... Meni je to neprihvatljivo. Volis... i prebolis. Pa volis ponovo.
A neke stvari samo jednom gubis.
Postujem vase stavove ali uopste ne razunijem o cemu pricate.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 13:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:
Vjevoricinus je napisao:
@Ajkula

Koliko ti je godina kad ne vjerujes u ljubav? Naravno, ako si nacionalista, veliki patriota i sl. opcija s "mjesovitim" brakovima je skroz nezamisliva, ali je fakat da vecinu ljudi te stvari prije ili kasnije popuste...

To za okolinu stoji za zatucane sredine, medjutim sve je stvar prioriteta i poimanja o misljenju drugih ljudi... Ja npr zivim medju ljudima koji su veoma razlicitih pogleda na mnoge stvari od mojih, ali me za tim zaboli k... zbog toga sto mi njihovo misljenje ne znaci ama bas nista ili vrlo malo... druga je stvar s ljudima slabe psihe koji bi sutra pojeli govno ili ga stavili na glavu, samo da se svidi komsiji, rodbini, vlasti i sl. iako zbog sebe ne bi nikad...

Lijepo sam napisao da ne vjerujem u velike ljubavi zbog kojih bi se odrekao sebe i svojih. To se ne moze interpretirati na nacin na koji si ti to uchinila. Naprotiv. Moja ljubav i postovanje prema mojim precima, mom narodu i svemu dobrom i cestitom me sputava u nekim sebicnim hirovima. To ne znaci da nesto ne radim ili radim zbog drugih - to znaci da znam ko sam u prostoru i vremenu, da znam ko mi je otac i ko ga je rodio, da znam gdje sam i odaklesam, da znam da je zet od mog druga poginuo na ratistu braneci svoju djecu i djecu mog oca i da cu ja sutra vratiti taj zalog braneci djecu drugih oceva. Gdje ti zivis??? Ovoja sukob je vanvremenski i ponovo se odvija u svakom covjeku, u svakom novom narastaju... Vidis, ti nisi napustila samo nasu zemlju, ti si napustila i neke medje, i groblja i preslice, i kolijevke i taj plamen je napustio tvoju dusu - ti si zaboravila i od koga si i kome si. ne cinim ja nista zbog drugih na svoju stetu... to je zamjena teza... Od drveca, sumu ne vidis.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 14:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ja npr zivim medju ljudima koji su veoma razlicitih pogleda na mnoge stvari od mojih, ali me za tim zaboli k... zbog toga sto mi njihovo misljenje ne znaci ama bas nista ili vrlo malo

Potpuno te razumijem.
Ti vise i nemas "svoje ljude" zbog kojih bi te bilo sta moglo zaboliti (da li k... ili srce). To je tvoj problem. :cry:

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 14:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne bih dala bilo kome da nameće svoje mišljenje niti da tjera djecu da idu u crkvu ili džamiju... Znači, ja govorim da ako se po svim pitanjima slažem s čovjekom, ne bi mi smetalo koje je vjere. Ne bih se udala ni za koga ko je ekstrem...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 30  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]