Veljko je u pravu.
Sve sam pamtio i nikada mi se nije desavalo da nemam odgovor na postavljeno pitanje ili da se ne mogu sjetiti neke rijeci, tel. br., bitnog datuma i sl... sve dok nisam poceo da pijem. U pocetku sam pio stidljivo, nije mi se svidjao alkohol i pio sam samo zbog drustva. Vremenom sam poceo da uzivam u osjecaju otupljenosti, u blazenstvu... kako se kaze... ono stanje u kojem covjek nije nizasta zainteresovan... i u alkoholnom bunilu. Kako su godine prolazile, otkrio sam da ne moram mnogo da pijem, da bih dosao u to stanje, te da isto mogu postici ukoliko budem mijesao pica. U pocetku sam pio viski i lozu. Medjutim, poslije 2-3 mjeseca eksperimentisanja, poceo sam da gubim svijest vec poslije jednocasovnog opijanja. To mi se ucinilo opasnim pa sam poceo da pijem pivo i viljamovku. Popijem veliko toceno i krusku u roku od 15-20 min. znaci pooolaakoo. Isljedecih 15 min. uzivam u blagom "haze" efektu. Okolina postepeno tone u ucmalost mirovanja, boje postaju toplije, oblije, kompleksnije, zvukovi - sve nejasniji, dalji, iritantniji. Poslije 30 min. osjecam kako mi se opustaju misici oko vrata - to je nevjerovatan osjecaj - tada na scenu stupa transfer u bestezinsko stanje. Likvor se razredjuje i mozak, svako malo, pri najmanjem drhtaju mog tijela, udara o zidove lobanje. Tako nastaju blagi bolni signali koji se, kao koncentricni krugovi na povrsini vode, sire mojim tijelom u obliku talasa bola. Tada otkrivam da mi srce ubrzano kuca - sa svakom kontrakcijom pretkomore, osjetim kratak, rezak bol cetiri prsta ispod tjemena, od tjemena ka zaledjini vrata. I grand finale - blockaut.
Otvorim oci, ne znam gdje sam, koji je datum, kako sam dospio tu. Nicega se ne sjecam i prozima me osjecaj stida i ocaja o mamurluku necu ni da pricam. Jednom sam htio da zovnem taxi ali nisam mogao da vidim sta pise na ekranu - mislio sam da se ekran zapario u cafeu i da zato nista ne razaznajem. Medjutim, nisam vidio ni slova/brojeve na tipkama... a uvijek sam se pitao sta znaci biti slabovidan i kako to izgleda... Sjeo sam na trotoar i cekao da to prodje... medjutim, nista nije moglo da skine maglu sa ociju. Do tada sam imao savrsen vid. U vojsci bio VOJIN - na ocnom pregledu 11/12... al' jbg. Sutradan sam okrenuo novu stranicu i odlucio sam da pijem samo vikendom.
Elem, nije problem u tome sto mi zaboravljamo, mi mnogo toga ne dozivljavamo na isti nacin kao VI. Pa, u neku ruku, i nismo zaboravili jer se to za nas, najcesce, nije ni desilo.
EDIT:
E, stvarno sam stoka