Ma ajde sto bacis stvari... to je tako zenski - umjesto da ga gadjas necim ti se kontrolises i kasnije odes i bacis stvari, onako siledzijski, kao eto, sada sam ti pokazala... evo ti... evot ti jos... I ovo...
Duboko saosjecam sa tvojom tugom ali to je tako djetinjasto.
Osamari ga.
Udari ga iz sve snage u testise, neka se valja po snijegu.
Ja bih tebao otvoriti kurs tipa "kako zivjeti i prezivjeti". Neke stvari moras proci u zivotu. Moras bjezati od bijesnog psa, potuci se sa dva puta vecim covjekom, ubaciti se na svadbu nepoznatih ljudi, vratiti se pjeske sa Zelenkovca u Banjaluku, otici stopom na Exit, ra\biti flasu od glavu, raditi na crno kao ispomoc u malom restoranu u Portugalu, i jos ponesto...
Ali nikako ne smijes zaboraviti da naucis da uzvracas udarce.
Zasto ga nisi osamarila?
To je vid komunikacije, to je demonstracija emovija na vrlo specifican, nedvosmislen nacin, to je vise od pukog samara - to je kritika... apsolutna kritika, neosporiva i (kako se to zove, ona pravila u matematici koja ne dokazujemo vec ih prihvatamo kao takva?).
Dok nisam zaboravio, sta god da radis - nemoj konzumirati alkoholna pica. Iz toga neces izvuci pouke, a zaboravices i ono sto si znala.
Vidis ti kako ja koristim svaku priliku za pametovanje... Kad se nadjes u drustvu takvih osoba - samo ustanes i odes. Ko im ...be mater. A mozes i da ih osamaris, u sred recenice. Poslije se nasmijes i duboko se zagledas u necije oci, onako zbiljski.
P.S.
Zaboravio sam da kazem da bi pored svega navedenog trebala i da prdnes na casu matematike, u toku kontrolnog... to je isto vrh (pomaze kad zavrsis prije ostalih i pocnes da se ljuljas na stolici, pa stolice prevagne a ti se napnes da odrzis balans i... to su bili dani

.
Ako vec bacas stvari, bacaj ih na njega.
Kontejneri nisu nista krivi